Ahojte žienky práve som sa preklenula do 2. trimestra (13tt) no už dlhšiu dobu mám problémy s bolesťami hlavy... ako keby od krčnej chrbtice... Bodavá bolesť vystrelujuca do očí. Je to niečo vážne ? Mám volať doktorovi či je to bežne ?
@petram_h ahoj asi to budú migrény...
Ja mávam tiež migrény. Len kým som nebola tehotná som si dala tramal alebo algifen niečo fakt silne lebo lieky ako ibalgin panadol valetol a pod mi nezabrali. A teraz som v 17tt a nemôžem si dat nič tak len ležím v tme a dúfam ze ma to čím skorej prejde. Migréna je strasna vec.
Skus si ľahnúť. Zavri žalúzie. Daj si obklad na hlavu a oddychuj.
Hormonalne to moze byt, v niektorych pripadoch je fajn kontrolovat krvny tlak a bielkovinu v moci kvoli preeklampsii, daj si magnezium a vela pi, menej kavy atd.
@petram_h ahoj ja som mala bolesti hlavy 1 cely týždeň stále tiež som sa bala a prestalo to a išlo to od krčnej chrbtice.
@brita7777 presne môže to byť nizsky krvny tlak.. Ja to mam tiež.. Treba piť.. Piť a pit
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@petram_h ahoj ja keď som bola tehotná s dcérou, mala som strasne migrény do 20 tt, strasneeee. Určite to spomeň lekárke, ale verím, že je to ôk.