Ahojte babenky prosim vas čo si mozem dat na bolest zuba ako prvu pomoc som v 15tyzdni
@kvetinka1405 jedine to, co aj netehotnym pomaha - zubar.
@karmela ďakujem už som si dala a zajtra asi jedine pohotovost
Neviem ci to zaberie,ale ja som sa tak v noci liecil,aby som do rana vydrzal k zubarke.Na nete som nasiel radu a zabrala.Silny slany roztok"povedzme jedna polievkova lyzica soli a 2 dl vody,vlaznej.Vyplach ustnej dutiny a vyplut.Potom do ust klincek"myslim korenie" rozzut a premiesat so slinami a nechat trocha posobit,samozrejme vyplut.Netvrdim,ze to pomoze,ale pre mna to bolo spasenie aby som prezil noc.A dokonca som este cital,ze na tej strane ako Ta boli zub treba zabalit do gazy cesnak a strcit do ucha.Neviem co mi pomohlo vyskusal som vsetko lebo s tabletiek by som bol uz priotraveny a mne to naozaj zabralo.K zubarovi som siel az cez volno a este mam osvedcenu zubnu pastu ktoru pouzivam Elmex s PRO ARGINOM,posobi proti citlivosti zubov a aj zabera pri bolesti.Tych klincekov mozes aj viac 5-6 maju v sebe nieco co potlaca momentalnu bolest.Nie je to medikamentozna rada,ale teda mne sa osvedcila aj ked som to potom po popise mal okomentovane ,ze to bolo ako u babky bylinkarky a smiesne.Ked si clovek nevie poradit skusi vsetko.
@kvetinka1405 pivár si klinčeky - to korenie a mäkké ich potom pozuj. Mne pomohli aj studené obklady, alebo na vatovy tampón Alpa a priložiť.
Klinceky naozaj tlmia bolest zubov. 🙂 dokonca aj zubari pouzivaju taku liecivu vlozku (nie plombu),ktora intenzivne chuti a vonia po klincekoch,asi na tom nieco bude. 🙂 mne presne to uz davnejsie pomohlo.
Z liekov ako pisu vyssie-Paralen,alebo potom Panadol Novum,je to vraj detto,len Panadol sa rychlejsie vstrebava.
Mne zabera iba VALTOL kazde 4h. Dnes zvazujem pohotovost.. :(. Kedze si tehotna odporucam Ti ju tiez... Mne nezabrali ani klinceky. Ani vyplachy...
@hettinka dakujem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Jedine paralen a zájsť k zubárovi 😉