Ahojte. Som v 13tt a lekár mi povedal, že už nemám brať kyselinu listovú. V prvom tehotenstve som mala iného gynekológa a ten mi odporúčal Femibion počas celého tehotenstva. Aké sú vaše skúsenosti? Brali ste, či nie?
Brala som kys. listovu kym mi doslo balenie (nie do konca tehotenstva, mozno zaciatku 3. trimestra). Mozno nie je uz taka podstatna ako na zaciatku, ale urcite nie je dovod prestat ju brat. Teraz nie som tehotna a beriem ju takisto.
Ozaj. Keď som sa ho opýtala na dôvod, povedal, že často sa stáva, že dieťatká sa rodia kvôli kys. listovej väčsie. Môje prvé malo 3,5 kg a to som teda brala ten Femibion celé tehotenstvo.
No, kamoska pri jednom brala, dieta bolo velke. Pri druhom nebrala a dieta bolo este vacsie a to rodila skor nez druhe :D z kyseliny listovej ti dieta zazracne nenarastie. Zato ale videla som obrie dieta od otca, ktory bol na steroidoch :D
Je kopec ovocia a zeleniny, našej domácej, nie z dovozu
Nemusíš do seba dávať umele vitamíny. Stačí ísť na trh a vyberať si
Ja som brala celé tehotenstvo tehotenské vitamíny a malý nemal ani 3 kilá. Je to hlúposť.
Prvy trimester som brala lysrlinu listovu,medkor Prenatal od Jamiesonu
Nebrala som vôbec nič. Jedine na konci tehotenstva železo.
Áno tiež mi gyn odporúčala brať kyselinu listovú len do konca 3. mesiaca. Že potom ju už bábätko pre svoj vývin v maternici nepotrebuje a že keď sa berie tak sa rodia väčšie deti.. tak som teda brala len do toho konca 3. mesiaca a malý sa aj tak narodil veľký 😀 mal 4200g
Ja som brala ladeevita pri oboch tehu celé tehu aj baby co poznám užívali celú dobu kyselinu listovú nepočula som ze by sa nemala brat skor naopak ze sa ma užívať a deti mali normálne 3,5 co je určite normálna váha deti
Nebrala som nič
tie väčšie deti sú riadny mýtus.... čudujem sa, že to povedal doktor.. stačí si prečítať aj iné skúsenosti, tiež som od začiatku brala femibion
@ell_mala mne zas povedala doktorka, že je vhodné niečo dopĺňať, lebo aby som napr. pokryla dávku dajme tomu, vymyslím si nejakého vitamínu, aby bolo dosť pre vyvíjajúci sa plod aj pre mna, tak by som toho musela zjesť aspoň 3 kilá... napr. ako ked som mala v tehotenstve veľmi málo železa (čo je v tehotenstve bežné), nepomôže mi jesť viac cvikly, lebo telo potrebovalo oveľa vyššie dávky, preto som ho musela aj tak dopĺňať
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nebrala. Ani v prvom ani v druhom.