ahojte je tu nejaká tehulka, ktorá tento týždeň, alebo aj ten budúci ma absolvovať poradňu?pýtajú od vas covid test negativity?
Myslím,že tehotné sú iná situácia,ako "bežní" pacienti..ja idem k mojej budúci štvrtok, na stránke má info,že nebude požadovať neg test od žiadnej pacientky..a dnes ráno som bola na diabetologii,na dverách majú info,že treba mať neg test ale keď som ho sestričke ukazovala,povedala že netreba lebo tehotné berú aj bez testu. (Jednu netehotnu staršiu pani nad 65r pritom poslala domov,lebo nemala test)
Bola som vcera na poradni a gyn. ma uvedene na dverach ze prijma len s negativnym testom tak som ho mala nachystany a pytala som sa sestricky ci chce vidiet a vraj netreba.ale kamaratka mi vravela ze bola v pondelok( iny gynekolog) a otocil jednu pacientku domov po certifikat
Bola som vcera s vysledkami u gyn., nikto nic nepytal.
Ja som bola včera a mali síce na dverách ze vstup len s negatívnym testom ale nik ho odo mňa nepýtal.
Dnes som to riešila,zajtr mam ísť na test cukrovky plus poradňa a doktor má nechcel vziať,keďže som nebola na testovaní,tak som poprosila sestricku že zajtra prídem (nevstúpim do ordinácie) ale nech mi to zaznaci do záznamu,že mi odmietli poskytnút zdravotnú starostlivosť a dôvod prečo nie,potom mi o pol hodku volali späť,ze má vezmú na vyšetrenie. Tak snáď si to nerozmyslia
@niza ved prave preto, ale asi co doktor to ine znenie vyhlasky (sestricka mi to tiez zle interpretovala, musela som ju opravovat a usmernovat), urcite napisem svoju skusenosti, no uz teraz ratam, ze to nebude prijemna poradna...hlavne, ze minuly tyzden nikto cerifikat nechcel, nikto nikoho neohrozoval, len tento tyzden su vsetci hrozbou- resp. ti co nemaju papierik, ktoreho vypovedna hodnota je ....
@majah212 presne.....mna caka v pondelok poradňa a raz mi povedali zr netreba a piatok minulý týždeň uz bolo ze ma nevezmu a tri hodiny nato dosla sms ze je to na každom jednom človeku ci sa da testovať a teda ze nemusim.tak som nebola.ale co ked ma teraz nevezmu?síce mam sms kde píšu ze vezmú ale co mi to pomôže?
@niza pytaj sa na dovod preco ta nevezmu a ziadaj aby to bolo zaznacene v tvojom zdravotnom zazname, ktory potom podpis a vezmi si kopiu, to, ze nemas covid test- papier nie je dovod na to, aby ti odmietli zdravotnu starostlivost (pozri napr. na tento clanok, doktori sa teraz budu vykrucat, ze oni to tak nemysleli a pod. https://www.cas.sk/clanok/1047065/kontrola-cert...
@niza ak dovolíš, jeden z reálneho života: "nejaký ujo si minulý týždeň volal pani doktorke, že v pondelok (2. 11.) k nej príde a nechá sa vypísať na kríže, lebo on sa rozhodol , že sa tej "frašky" - rozumej testovania - zúčastňovať nebude, tak aby mal zabezpečenú PN.. a pani doktorka mu pokojne vraví: " V pohode, prídite toho 2. 11., ale ja tu žiaľ nebudem sedieť a ordinovať, lebo som sa tiež rozhodla, že sa testovania nezúčastním. Dovi - dopo! " Myslím, že každý aspoň trošku inteligentný pointu tohto príbehu už pochopí aj sám.
Poradňa je preventívna prehliadka..a to je výnimka aj u tých "zločincov" netestovaných 🙂 takže by pýtať nemal..otázka je,akú výpovednú hodnotu má pre tých lekárov "certifikát“ zo soboty..
Ja mám ísť zajtra s miminom na poradňu..včera volala sestrička že či máme certifikáty..vravím jej ja nie,manžel áno..a ona že no to vás ale musím preobjednať..tak jej vravím že netestovani majú výnimky medzi ktorými je doprovod dieťaťa na vyšetrenie a že poradňa predsa patrí do prevencie,ale že keď chce tak nech mi kľudne sa termín po lockdown,že ja nepôjdem proti jej nariadeniam predsa..sestrička na to : dobre príďte o dva týždne. O pol hodinu zvoni telefon a sestrička že : akurát to s doktorkou pozeráme na internete,mali ste pravdu,príďte teda zajtra......
maminky,povedal dnes ten cteny premier nieco také ze ti co sa nedajú testovať tak budú vylúčení zo spoločnosti a zo systému? Ak áno ako to bolo myslene??počula to niektorá z vás?
Je tu nejaká tehulka ktorá nebola na testovanie minulý týždeň a nejde ani teraz?
@maciatkoe pane boze vďaka za spravu..uz som si myslela ze som jediná...mam z toho strašne nervy.vsade píšu ze ti co na test nejdu tak k lekárom ist môžme....a teraz mi zubár odpísal ze len s tým zdrapom papier. Do kedy toto ude trvať podľa vas?nemam sa s kým o tom ani porozprávať. Na gyndu by mali brať tehotné však?aj bez toho papiera
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@niza ja som bola včera a nikto odo mňa nič nepýtal, aj keď test spravený mám..