Ahojte dievčatá, máte niektorá skúsenosti s tým, že vám Dr povedal, že babatko má velmi nízko hlavičku
@soldi v 22 týždni
@zuzanna1512 da sa to v pohode zvladnut 🙂 ... syn mal v 19 tt hlavu tak nizko, ze Dr. takmer nebol schopny ju zmerat, syn sa narodil v termine v poriadku ... akurat v 19 - 20 tt som bola n apar dni hospitalizovana kvoli kontrakciam, ktore vsak pri kludovom rezime presli ... nevyhoda nizko polozenej hlavicky je v tom, ze budes takmer stale na WC-ku, kedze ti bude neuveritelne tlacit na mechur ... posledne tyzdne som chodila na WC-ko kazdych 10-15 minut ... na zaciatku asi kazdych 45 - 60 minut 😀
@zuzanockamt no aj ja mám nariadený kludový režim a nejakú metodu, neviem ako sa to volá, musím mať podloženú postel, aby som mala nohy vyššie ako hlavu, s wc si ma teda potešila, teraz chodím cca každú pol hodinu 😀
ja som mala pri obidvoch deťoch tento problém,tak isto podložená posteľ,nohy vyššie,kľudový režim,a keď som sa kvôli tomu dostala do nemocnice v nejakom 30.týž.dostávala som magnéziové infúzie,ale to mi už začínalo tvrdnúť bruško.Nakoniec som aj tak mesiac pred pôrodom vyfasovala pesar.Všetko nakoniec dopadlo dobre,detičky sa narodili v termíne a v poriadku.Len sa šetri a oddychuj.
u mňa taktiež hlavička strašne nízko, vo vyšších týždnoch som to už aj citila ked som chodila neskutočné tlaky bála som sa že malý zo mna len tak vypadne ked pojdem po ulici alebo budem na wecku 😀 bola som na rizikovom lebo som krvácala a otvárala som sa. kludový režim a ležať nohy hore... magnezium 3x denne. najhorší posledný mesiac to som mala pocit že malé už pozera s hlavou von... a ked už mohol ísť na svet tak si povedal že nejde. hlava nizko naliehanie na krček ten otvorený na 2.5 palca a nič. rodila som týždeň po termíne vyvolávačkou a malého som nedokázala vytlačiť musel ísť VE.
treba kludový režim, podložiť posteľ, aby si mala dole hlavu a vyššie nohy, alebo ja som si dávala pod driek 2 vankúše,
tak mi bolo lepšie .... a kvôly tomu môj syn sa narodil o 2 týždne skôr pred termínom ... ale mal 3700 g a 50 cm
aj mne pri prvom dietatku bola placenta prirastena celkom dolu pri krcku..a hlavicka od polovice tehotenstva moc naliehala na krcok...brucho sa mi ani nedvihalo hore ..chodila som ako chlapy s pivnym bruchom, strasne to tlacilo na mechur, cim dalej tym viac..posledny mesiac ked som chodila som si musela brucho az drzat zospodu bolelo to ten tlak dolu, kludovy rezim urcite....hlavne ziadne prudsie pohyby alebo dvihanie niecoho....vtedy hned tvrdne brucho....tiez som poslednych 6 tyzdnov len lezala...ale potom sa mi to vypomstilo po porode som bola slaba, nevladna..svaly zlenivene, ledva som vydrzala 1 hod. kocikovat ale ina moznost nebola...prenasala som 2tyzdne a nakoniec mi museli porod vyvolat..
@zuzanaly
@nicky07
@zuzka_bianka
@uchom no ja tlaky cítim niekedy aj teraz, najviac ma štve, že bývalý doktor mi stále hovoril, že všetko je v poriadku, možem robiť všetko ako predtým, že tie tlaky a bolesti sú z toho, že telo sa pripravuje na porod, tento týžden som bola u nového dokiho a odrazu takéto problémy 😒
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@zuzanna1512 zalezi na tom, v ktorom tyzdni si