Anti cytomegalovírus IgM pozitívne

puskaruka
15. nov 2017

Zistili niektorej z vás počas tehotenstva pozitívne herpetické vírusy? Ako prebiehalo ďalej tehotenstvo? Mne lekárka na infekčnom povedala že to poškodzuje plod. Ďalšie odbery mám za sebou a kontrola o týždeň.

alice.jant
15. nov 2017

No IgM pozitivne To nieje dobre... To je prebiehajuca infekcia a ano, moze mat vazne nasledky.
Ja mam IgM negativne, pozitivne iba IgG (pocas oboch tehotenstiev) lebo som CMV zrejme mala V minulosti a teda mam protilatky, robim pre istotu kontrolu kazdy mesiac aby sme to drzali pod kontrolou. Na temu CMV sa skus spytat @calin ; mozno ti vie povedat viac k pozitivnemu IgM

derdia
15. nov 2017

A to vam robili kedy tie testy?a preco?to robia kazdej tehotnej?

alice.jant
15. nov 2017

@derdia no mali by, Citomegalovirus V tehotenstve vie mat velmi vazne nasledky.
Ja zijem v zahranici a tu je to hned jeden z prvych zakladnych najdolezitejsich testov, neviem presne ako je to na Slovensku Ale myslim ze ho robia aj tam.

puskaruka
autor
15. nov 2017

@derdia vyšli mi zlé pečeňové testy, tak ma moja gynekologicka poslala na inf odd a tam ďalšie odbery potvrdili pozitívne herpeticke vírusy

derdia
15. nov 2017

@puskaruka aha chapem😊tak prajem a dufam aby bolo vsetko ok...

ikana12
15. nov 2017

Dobry den, mne pocas tehotenstva tie to testy na cmv nerobili, takže si myslim, ze nie kazdy gynekolog ich robi a ani ze su na SR povinne ....prekonala som tento virus 1x pocas tehotenstva a ani som o tom nevedela, akurat cca 2 tyzdne pred porodom ma bolelo hrdlo....zistili mi tento virus az po porode, pretoze malý mal po narodeni zle pecenove testy ...mali sme vsak stastie v nestasti pretoze som cmv virus musela prekonat ku koncu tehotenstva inak cmv sposobuje vazne poskodenia (nechcem strasit) stavaju sa aj zazraky, nas maly je toho dokazom za co kazdy den ďakujem Panu Bohu.Pre viac informacii odporucam stranku Spoluptoticmv...

alice.jant
15. nov 2017

@ikana12 naozaj? Nerobia ich rutinne V ramci ostatnych testov? No mali by veru, s tym sa nesranduje 😳 Este ze vam to dopadlo dobre so syncekom...

lolitka25
15. nov 2017

Moje dvojicky sa narodili s cmv. Zrejme sa nakazili az na konci tehotenstva a su uplne zdrave. Prve dva roky sme boli viackrat na kontrole ociek a sluchu,robili ultr.mozgu. nastastie vsetko je ok.

lolitka25
15. nov 2017

Este son zabudla- podla lekarov som to dostala cca tyzden pred porodom ked som mala lahsiu chripku. Mali sme obrovske stastie a zrejme je aj stastie,ze sa narodili predcasne

ikana12
15. nov 2017

@alice.jant neviem, ale mne ich nerobili, ako som pisala zistili to az po jeho narodeni... mali sme naozaj stastie v nestasti, stale ho sledujem ale zatial vyzera vporiadku, nedavno mal rok 🙂 .....

calin
15. nov 2017

Ahojte. Viac info ziskate na http://www.spoluproticmv.sk/spolu-proti-cmv/
@puskaruka pozri si pribeh Lea ( tiez mal zle pečenove testy ). Moja sa zial narodila bez akychkolvek priznakov. Cize az po 4 mesiacoch zistili cmv ( pretoze nenapredovala ).
@alice.jant aj my zijeme v zahranici - zial tieto testy nepatria medzi zakladne ( len ak pracujes v zdravotnictve alebo ako ucitel ). Mne tiez nedokazali spatne povedat, kedy doslo k poskodeniu...

puskaruka
autor
15. nov 2017

@alice.jant mozu takéto tehotenstvo predčasne ukončiť?

alice.jant
15. nov 2017

@puskaruka no podľa mna sa jedna skor o to ako sa rozhodneš ty ako rodic, nasilu urcite neprerusia, oni ti iba povedia mozne rizika a potom to je na vás sa rozhodnut, musíte to zvážiť vy po konzultácii s lekárom, iste ti to vysvetlia dobre...ale v prvom rade myslim ze počas tehotenstva nevedia zistit ci bol plod poškodený, zavisi aj kedy (trimester) bola nákaza, myslim ze prvý je ten najriskantnejší co sa týka vyvoju ale ono to nieje pravidlo ze tomu babu nieco musí byt. Oni sa to aj nejako lieci, ale ja nemám velmi skusenost s nákazou v tehotenstve takze neviem ti presne povedat co vedia vyriesit tou liecbou

lindusss2016
15. nov 2017

@puskaruka
A kvoli comu ti robili tie testy slebo teda ako na to prislo?
Ja som cmv prekonala v minulosti, pri prvom tehu o tom nepadla ziadna zmienka, teraz som v 30tt a doteraz zas nikto nic, ani som nevedela, ze to je nebezpecne. Moze to ohrozit plod, ak som to uz mala? Prave na mna lezie nejaka choroba, tak ste ma trochu aj vyplasili 😕

alice.jant
15. nov 2017

@lindusss2016 no ak si ho prekonala v minulosti tak mas IgG iste pozitivne, teda mas protilátky vytvorené. Je vzdy mozne stretnúť virus aj druhýkrát ale to je v pripade ze mas uz imunitu ma miernejší priebeh a vacsinou niesú dovody sa obavat.
Spýtaj sa na to gynekológa na budúcej kontrole, resp. vyžiadaj si nech ti spravi CMV IgG (protilátky, pozitivny v pripade ze si ho mala v minulosti) IgM (pozitivny ak virus prebieha), ak teda na Slovensku ich bezne nezahŕňajú do testov vyžiadaj si ich a zaplatíš a budes mat kľud na duši. Ale neboj sa mamicka... urcite si ok

lindusss2016
15. nov 2017

@alice.jant
Dakujem, ukludnila si ma. Spytam sa gyndy, co na to povie. Ale kedze som uz dost nepohybliva 😀 a mam este 19 m dcerku, uz malo chodime medzi ludi, tak by som to.snad uz nikde nechytila ani.
Tak ale to je smutne, ze je to pre plod take nebezpecne, ale testy sa tu nerobia. Hlavne, ze s toxoplazmozov strasia vsetky mamicky 🙄

alice.jant
15. nov 2017

@lindusss2016 ja mam 18mesacnu dcérku, aj kvoli nej (aj napriek tomu ze ja mam imunitu) mi ich lekarka dava každý mesiac robit; je veeeelmi opatrna... akurat sme o tom dnes vecer s muzom diskutovali, ze stale viac sa dozvedám aj prostredníctvom tu koníka ze vela dôležitých veci co sa tehotenstva týka na Slovensku vobec nerobia/netestuju resp. nevysvetluju tym mamickam, neinformujú, berú na ľahkú vahu skoro...a ze aj ked sa sťažujeme aj my tu v IT- konieckoncov zlate talianske zdravotníctvo, lebo fakt nemozme krivého slova povedat, teda ja som obe tehotenstva prežila tu a teda som to brala ako samozrejmosť ze to hadam funguje vsade tak, su to dolezite veci nie vrtochy tehotnej zeny co si zmyslí ze chce navyse nejaké testy len tak! Je to naozaj smutne...hlavne ze tripple testy robia a strašia za nic matky takymto (skoro zbytocnym) testom pravdepodobnosti, a dolezite veci zistia v podstate nahodou až ked vyjdú zle iné testy 👎🏻
Dúfam ze vsetkym mamičkám tu dopadne vsetko tak ako ma a ziadne stresy...

puskaruka
autor
16. nov 2017

@lindusss2016 vyšli mi zlé pečeňové testy,tak ma poslali na inf amb, tam mi inf lekárka viac odberov a vyšli pozitívne.V stredu mi vzala ešte viac rozšírenejšie odbery okolo toho a kontrola je o týždeň

derdia
16. nov 2017

Netreba hned mysliet negativne...viem pocas tehu.to kazdu sem tam napadne.Ale aj z tych deti,kt.si daju matky vziat koli tomu,ze su vraj poskodene je len 40% naozaj poskodenych...ostatne je omyl...a zabili sa zdrave deti.A este jedna vec...cakas zdrave dieta, narodi sa v 29 tt krasne prezije je zdrave....narodi sa v 35 tt ma nasledky na cely zivot...narodi sa zdrave ,ked zacne chodit spadne udrie si hlavicku a ostane chore...zrazi ho auto ,ostane chore?bude dalej zdrave?ja mam dcerku kt.ma 10 rokov...je zdrava,cokolvek by sa jej vsak stalo dala by som za nu zivot...a zila pre nu...pozri sa na svoje deti a povedz ci by si ich dokazala odpojit od pristrojov za to,ze sa im nieco stalo a uz nie su zdrave...lekari tvrdia kadeco a vidis co ti tu pisali mamicky, mali zdrave deti...aj napriek cmv.Moja mala bola nakazena streptokokom po porode,lebo mi nedali atb vcas...a je zdrava, sikovna a nic jej nie je.Vdakabohu...lebo tusim to zanechava hrozne nasledky...urcitym percentam deti...proste nikdy nevies.Stretla som sa raz s dievcatk kt ma teraz 10 rokov a narodilo sa 800 gramove...je najlepsia ziacka z triedy...lekari tvrdili,ze z nej NIC nebude....

ikana12
16. nov 2017

@puskaruka ja viem ake to je ked vam lekari povedia co vsetko cmv sposobuje, ale ono to tak nemusi byt, ved i my sme toho dokazom a kedze mi testy na cmv nerobili neviem v kt.faze tehu som ho prekonala, to su len moje dohady,ze to bolo ku koncu tehu...a zabudla som povedat,tiez som rodila predcasne....cmv sposobuje aj predcasny porod, ale dufam, verim a prajem aby to vas pripad nebol...prajem Vam aby vsetko dobre dopadlo a hlavne vela sil, psychickych i fyzickych...

nikol2906
15. feb 2018

@puskaruka ahoj mne ich robili niekedy na začiatku tehotenstva..... Boli negativne.. Ale niekedy ku konca tehotenstva u mňa pravdepodobne prebehla cmv..... Načo sa žial neprišlo....... Malinká sa odo mňa nakazila... Takže sa začal kolotoč vyšetrení....... Ale je to individuálne..... 93 % deti sa vraj rodí úplne zdravých..... Ale áno môže to poškodiť bábätko....... Ak ťa niečo bude zaujímať ozvy sa.... Ale zatiaľ sa zbytočne nestresuj....

nikol2906
15. feb 2018

@ikana12 ja som rodila prvú predčasne.... 😊 bolo to ťažké ale zvládli sme to... A teraz by som možno bola radšej keby sa aj moja druhá láska narodila predčasne..... Cmv som sa nakazila pravdepodobne 4 týždne pred pôrodom...... A sú u nás komplikácie žiaľ...... Teraz sa iba modlím aby to bolo čo najlepšie

mijka88
15. feb 2018

No v tehotenstve to nie je veru dobre..náš sa s tým narodil, našťastie sa u neho objavili príznaky, tak dostal silnú antb liečbu...pri bežnej prehliadke sa to žiaľ nevyšetruje aj napriek tomu že je to tak častý (väčšina populácie ho má prekonaný a má protilátky) a tak nebezpečný vírus v tehotenstve.

nikol2906
15. feb 2018

@mijka88 ja som bola 4 týždne pred pôrodom hospitalizovana so zvýšenými hepatalkami..... Automaticky mi diagnostikovali tehotensku cholestazu.... Dali lieky a bolo..... Ale zvýšené hepatalky vraj bývajú aj pri prebiehajúcej cmv... Možno keby sa na to vtedy prišlo mohlo sa ukončiť tehu a malička mohla byť úplne zdravá...... Nemyslím tým že by som ju teraz menej ľúbila..... 😊na základe cmv nám diagnostikovali mikrocefaliu...... Plus máme kraniosynostozu...... Zvýšeny svalový tonus....... Reflux...... Dandy walker variant..... Neprospievanie... Máme 7 mesiacov a pribrali sme od pôrodu necelé kilo... Plus každé tri mesiace kontrola sluchu.... oči neurológ....... Infekčné...... Gastro..... Endokrinológia....... Genetika....... Metabolicka ambulancia..... Chirurgia...... Antropometria..... Momentálne nás čaká ct vyšetrenie..... Kde sa uvidí či sa bude operovať hlavička kôli uvoľneniu zrastenych švov..... A samozrejme chodíme rehabilitovat.... To je najdôležitejšie teraz pre ňu..... 😊 ale verím že bude chodiť rozprávať sedieť...... 😊

puskaruka
autor
15. feb 2018

@nikol2906 mám protilátky to mi povedali, ale ďalej ma sledujú na gastoenterologii kvôli autoimunite pečene každé dva týždne mi berú krv. Sono je v poriadku. Citila si niečo nezvyčajné počas tehu? Ja som absolvovala v decembri biopsiu krčka maternice, ale výsledky boli negatívne

mijka88
15. feb 2018

@nikol2906 joj tak to tiež máte "veselo" s drobcom. Ja som ani nevedela že sa niečo zle u mňa deje a nespomínam ani na nejakú chorôbku v tehu veru...Malý sa tiež narodil predčasne, ale preto že sa musel, nie spontánne, bolo to v 36tt, hoci zodpovedal 34tt mal menšiu hlavičku a všade nás berú ako 34tt. Na 4ty deň po narodení nastali komplikácie a mi ho prevážali do MT, kde bol potom ešte mesiac na neonatológii. Mal vysoké pečeňové testy, vysoký bilirubín, petechie a opuchy po celom tele...padlo podozrenie aj na cmv, ktoré bolo následne potvrdené biopsiou pečene keď mal 6 týždňov (cca 2,8kg len), jasné bola aj vojtovka, fyzicky je super zdatný ale mentálne ešte dosť zaostáva, ale tak snáď aj to bude ok. Držím vám moc palce, nech vyjdete z toho co možno najlepšie

nikol2906
15. feb 2018

@puskaruka práveže vôbec nič nezvyčajné som necítila všetko vraj bolo úplne v poriadku až na zmnozenu plodovu vodu...... A zvýšené hepatalky 4 týždne pred pôrodom....... Diagnostikovali mi cholestazu..... Ale pravdepodobne to bola cmv....... Ak si sledovaná tak je dobre....... A na infekčné ťa neposlali......?

nikol2906
15. feb 2018

@mijka88 treba hlavne veriť že to bude všetko dobré. Alebo s minimálnymi následkami..... 😊

puskaruka
autor
15. feb 2018

@nikol2906 to som chodila keď som mala CMV, ak už vychádzali protilátky, tak ďalej som už nebola sledovaná, že je to ďalej už pre gastro

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre