Anginal šalviový ústny sprej v 2. trimestri

24. sep 2022

Dobrý deň,
som v 17.tt a začína ma bolieť hrdlo a mandle. Myslíte, že si môžem trochu streknúť Anginal ústny šalviový sprej? Poprípade koloidné striebro? Kloktať slanú vodu nechcem, lebo mi je z nej zle a aj tak mi vždy len zhorší stav, ale ten anginal mi zvykol pomôcť, len tam je tá zakázaná šalvia. Ale tiež som čítala, že pokiaľ to je len lokálne a neprehĺta sa, tak to neškodí. Aké máte prosím skúsenosti?

diaalex
24. sep 2022

Ja som si dávala mokrú utierku, sáčok a na to šál 🙂 behom noci mi bolo oveľa lepšie

cecilia29
24. sep 2022

Ja som si davala, mne pomahal

autor
24. sep 2022

@cecilia29 aj mne zvykol pomoct ked to bolo este v pociatku ako teraz

nevenka
24. sep 2022

Lokalne podla mna nevadi. Ja si davam Jox, Strepsils sprej, Olynth do nosa, teraz uz Pamycon, ak to nestopnem, tak celkove ATB mne vzdy hrozia. Mne raz gynekolog povedal, ze lokalne mozem vsetky tieto veci, ze vzdy lepsie, ako potom celkove ATB.
To by si salvie musela na litre pit, aby sa nieco mohlo stat, podla mna.

andrejka1212
24. sep 2022

@nevenka na ten Jox by som si dala pozor, je sice ucinny, ale to ze je v letaku ze sa nesmie uzivat v tehotenstve ma svoje dovody. Lieky s obsahom jodu sa v tehotenstve nesmu uzivat. Vid članok https://mediately.co/sk/drugs/I6wStXtJwvtmfoBL5... Myslim to v dobrom, tiez som po nom chcela siahnut, kym ma muz zdravotnik zastavil.

nevenka
25. sep 2022

@andrejka1212 ale no, brala som to pri 4 tehotenstvach, detom nic nie je. Do tehotenskych vitaminov tiez davaju jod, dokonca v tehotenstve su zvysene naroky na stitnu zlazu, na jod, celkovo, pri dojceni potom este viac.
Ja ak by som sa jodu bala, tak jedine z dovodu, ze mam hyperfunkciu stitnej zlazy, ale ten kusok par dni, mi nic nerobi.
Tehotna, ked ochorenie, tak jej odporucia maximalne tak neucinnu homeopatiu, este aj ten Septilen prestali vyrabat a nahrada nie je ziadna. A potom mozno skorocelovy sirup, z ktoreho sa este viac rozkaslem, lebo furt mam suchy kasel, a to je cista katastrofa. Tesne pred otehotnenim som mala covid a nasledne dalsiu virozu, z ktorej som kaslala 2 prve tehotenake mesiace, potom este crevna chripka a dalsi sopel, potom druhy raz covid. Doktorka len plecia zdvihla, ze mi nic neodporuca, len vitaminy...🙄

cecilia29
25. sep 2022

@nevenka aj ja by som si dala pozor na jod. V tehu su na neho sice vacsie naroky , ale lahko sa predavkuje. Prijimame ho aj v soli napr. Jox je dost silna koncentracia

lucinka5051
28. sep 2022

Mne anginal odsuhlasil aj moj gynekolog..vraj tam nie je nic co by uskodilo a mne pomahal 🙂

autor
28. sep 2022

dakujem baby, nakoniec som nemusela nic pouzit,lebo to same preslo 🙂 ale aspon budem nabuduce mudrejsia :D

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre