Čaute ženy 🙂
myslíte si, že je pravda tvrdenie, že dieťa ktoré je veľmi aktívne v bruchu je NUTNE také isté po narodení? Ja som v 25tt a čítala som, že by bábo malo tak 12-16 hodín v bruchu spať ale sa mi skôr zdá, že tých 12-16 hodín mi prekopáva vnútornosti 😅 Ako ste to mali vy? Aby som sa vedela duševne pripraviť.
@ivetta1234 U mna to sedelo. Ked som ho tie prve mesiace pozorovala, ako funguje, ako sa hybe, tak som si hovorila ze ano, to je on 🙂 Moj praveze ani nejako nereagoval na moje jedenie, nevedela som vypozorovat ziadne spustace jeho aktivity. Jedine platilo, ze v noci ma nikdy jeho pohyby nezobudili, tak mozno spal.
@marianarem mna aj o druhej rano zobudi 😝
@petamich mne ani nie ze co jem, ale ze vobec nieco jem, vtedy sa zvykne zavrtiet, a na UT sa vzdy ukazuje :D
@ivetta1234 ja ked som jedla sladke, tak vyvadzal ako sialeny 😂 cely den spinkal a ozyval sa iba, ked som sla spat a teraz je to male sidlo, ma 8M a uz nam chodi pri nabytku, nezastavi sa, v celom byte je - obcas uvazujem, ze ujdem alebo ho darujem
podla stavu v brusku ale mal byt celkom kludne dieta 🤪 prvych par mesiacov aj bol, spal v kociku aj pol dna, ked sme sa prechadzali a teraz no comment
Pri prvých dvoch tehotenstvach boli bábätká v brušku také miernejšie, hýbali sa, ale nejak to neprehanali a aj obaja sú už ako takmer dospelí veľmi kludni. Tretie mi šlo rozobrať vnútornosti, dokonca ešte po 38tt sa niekoľkokrát pretočil, na jednej poradni hlavičkou, ďalšej zadočkom, zas hlavičkou, zas zadočkom... Až pri pôrode zistili, že má extrémne krátku šnúru (okolo 20cm), ktorá ho držala a tak sa točil okolo vlastnej osi. Po pôrode bol dlhšie drazdivejsi, no postupne sa aj on pekne skludnil a je taky istý, ako jeho súrodenci.
Takže za mňa nie, dôvodov, prečo je dieťa živšie v brušku je veľa, ale povahou to asi nebude 🙂
Nie, mna moja isla dokopať a taky spachtos po porode siroko daleko nebol ziadny 😂 ani teraz asi nie je. Ani chodiť sa jej nechcelo, ani nic. Ale ukecana za 4 deti od mala 😂 cela mater
Odkedy som zacala pocitovat v tehotenstve pohyby, tak sa furt mrvil. Bud sa mrvil alebo mal stikutku, jednoducho som o nom vzdy vedela.. ked sme boli na nejakom utz, takmer vzdy sa stalo, ze ma poslali niekam pochodit a pod, ze mam prist neskor, lebo ho nedokazu ani zmerat.
No a odkedy sa narodil, ide jak motorova mys. Ma 5 rokov a je vkuse v pohybe. Neobsedi ani minutu, stale beha hore dolu, je roztrzity a vecne rozprava. Vo dne, v noci.. ide stale, snad od pocatia, bez prestavky 🙂 Takze u nas to platilo. Ale vobec to nemusi byt pravidlo.
ahahah ste ma pobavili
Vôbec to nie je pravda mala som najstaršieho veľkého futbalistu v bruchu najmä keď som pozerala kriminálku Derika asi to prežíval a teraz už je dospelý kľudný a ďalší tichucky v bruchu od roka behal po byte hyperaktívny veľký športovec 10 rokov hrával hokej no určite to nesúvisí aký v brušku taký potom však uvidíš keď sa narodí možno ti viaceré budeme závidieť tichucke kľudne babatko
@andrejka1974 😂 😂 😂 jooooj Derika som uz hodnu dobu nevidela ale chapem ze to prezival
U mna to platilo. V brusku bol tak akcny, ze mi permanentne hrozil predcasny porod a mesiace sme stravili v nemocnici. A v podstate.. odkedy sa narodil, este sa nezastavil. Hlavne po tom, co sa stal mobilnym. 😅
@diewcatqoo aj moje malo stále stikutku ja banujem, že som si nespravila video ako mi bruško nadskakuje na pamiatku🙂
Tiež neverím takýmto povedackam, ale v živote nezabudnem ako mi ráno zvonil budík do práce a za chvíľu bola hore a vždy po raňajkách v práci rosambo.Inac kľud ešte dobre, že som vtedy malo čítala všelijaké fóra ja som mala pocit, že to dieťa ani necítim.Aj bola vraj uložená vzadu mala som mini brucho len pár x má kopla do mechúra to som mala pocit, že sa pocikam
Aktivita je od temperamentu rodičov väčšinou...
Jednoznacne, muzovi som vravela ze sa nam urcite narodi opica, a veruze narodila a dodnes je taky.
@luccija "Aktivita je od temperamentu rodičov väčšinou..." no do hája 😂
Moja v bruchu pohyb prakticky žiadny total le noch x krát na pádoch ci je všetko ôk... A teda od narodenia nespavec riadny a ani teraz moc toho nenaspi
Tak u nás to bolo tak ze chlapec sa ledva pohol ze musela som steglit bruško aby spravil pohyb celú dobu si sedel na prdelke ani sa neotocil a tak ak ostal lenivý je ze až 😄
Potom dievčatko sa vrtelk o 106 furt niečo tam vystrajala točila sa zo strany na stranu hore dole kopance všade a aj vystraja teraz furt je v pohybe 😄 takže u nás to zatiaľ sedi
Ale jasne ze nemusí to tak byt ☺️
@ivetta1234 Nie, nie je to pravda. U nas to bolo presne naopak. Aktivne dieta v bruchu bolo a je skor kludas ( aj ked pod vplyvom.starsieho sa vie rozblaznit). Dieta, ktore som v bruchu skoro necitila ( ale.placenta vpredu), je od narodenia velmi aktivne dieta, vecne v pohybe doteraz.
@ivetta1234 Verím, že to tak nie je. 😁 Ja som teraz tehotná, 28tt a malý je tiež 20 hodín hore a stále kope. Pytala som sa mami ako som na tom bola ja, a zevraj som straaasne kopala, ále po pôrode, kam ma položila tam som spala a nakoniec to dopadlo tak, že sa pýtala lekárky ci nie som nejako zabrzdena. Až taká kľudná som bola. Ale teda nie som zabrzdena 😂🙈 asi 😂🤷♀️
@ivetta1234 u mňa to platilo, mne brucho skákalo z jednej strany na druhú nonstop. Cez deň, v noci, proste nonstop kotrmelce. Keď sme prišli na 4ty deň domov z pôrodnice a rozbalila som ho na posteli prevrátil sa na bruško, periny všetky vykopal, stale stale stale kopal nohami, rukami, vrtel sa, neurobil prvý krok ale rovno sa rozbehol ked mal 9 mesiacov a nonstop behá doteraz, už má 3roky. Je nezastaviteľný a to aj v noci 😬
@ivetta1234 u nás je to zatiaľ presne tak isto ako to bolo v bruchu. Spal iba v noci. 😂 a teraz tiež prespí celu noc 8h úplne v pohode ale teda cez deň max. 3h
U mojej to platí, tá sa vrtela nonstop a taká je od narodenia. Kamoska mala v bruchu kludasa a od narodenia hrôza des
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
nie nie je to pravda, to ako je dieta aktivne/neaktivne kym je dnu ovplyvnuje co robis, so jes atd. a nema to nic s tym ako bude potom aktivne po porode aj ked isto bude x mamiciek tvrdit, ze je to urcite tak 🙂