Som v 24 tt tehotenstva, je to moje tretie bábätko. Od začiatku je dosť aktívne, kope o dosť častejšie ako jej súrodenci, tých som cítila väčšinou v pravidelnom čase, dá sa povedať, že mali režim už v maternici. Doteraz som to brala tak , že je proste aktívnejšia a tým, že je to tretie tehotenstvo,tak to viac cítim a vnímam aj kvôli uvoľneným brušným svalom,ale po dnešku mám mierne obavy či je všetko ok. Celý deň sa v tej maternici nezastavila. Od skorého rána sa pretáča a kope. Brucho mi naskakuje stále, či ležím, sedím, niečo robím.. na chvíľu sa uloží na jednu stranu , prestane kopať ale vydrží tak Max 30 minút potom je zas aj hodinu / dve aktívna a len sa točí a kope. Môže to znamenať nejaký problém? Že sa s ňou niečo deje a je nespokojná? Nechcem stresovať,ale príde mi to veľmi nezvyčajné. Zájsť pre istotu zajtra k doktorke či počkať? O 10 dní mám termín kontroly v rizikovej poradni.
Niektore deti su taketo temperamentne. Moj syn bol nonstop v pohybe, na poradnach ho nedokazali zmerat, fotky mame rozmazane.. jednoducho stale v pohybe. A ked nahodou nebol v pohybe, tak stikutal, takze vzdy som o nom vedela.. ten temperament mu zostal doteraz. Uz je starsi, ale je to taka motorova mys, ktora sa nezastavi.
Ale ak mas pocit, ze fakt nieco nie je ok, radsej zajdi za lekarom. Radsej 100x zbytocne, nez nieco zanedbat.
@lulaby1982 veľmi by ste sa čudovala čo všetko sa s bábätkom môže stať v priebehu pár hodín či dní,darmo lekár na poradni povie , že je v poriadku, jeho ďalší vývin neovplyvní.. Ja nechcem aby tu niekto niečo riešil, mňa len zaujímali skúsenosti žien, ktoré mali podobne aktívne dieťa a vedia povedať k tomu viac .
@diewcatqoo nie som vôbec na toto zvyknutá 🙈 synovia boli pokojní obaja, prvý celé dni prespal a prebúdzal sa k večeru, druhý bol zas aktívny vždy po jedle cca pol hodinku. Táto slečna si kope kedykoľvek,ale nebýva to až tak ako dnes . Väčšinou si pokope a potom sa uloží na dlhší čas.Dnes mám naozaj pocit, že sa nezastavila. Trochu ma to znepokojilo.
Ja som pred rokom porodila moje prvé dieťa. Keďže som nevedela čo je v tehotenstve normálne a čo nie tak som polovicu tehotenstva prežila veľakrát v strese. Bolo to aj práve kvôli tomuto čo opisujete. Moje dieťa bolo tak hyperaktívne. Ja som myslela, že mi urve brucho z každej strany. Dieťa bolo v poriadku. Vždy keď som už konečne prišla na kontrolu k doktorke tak som jej to vždy opisovala čo to dieťa robí a vždy má chvalabohu ukľudnila. Dokonca aj počas ultrazvuku ju nemohla poriadne zachytiť čo bola stále v pohybe. A tiež prišli momenty kedy sa nezastavila. Keď som ju niekedy necítila pol dňa tak aj vtedy som začala stresovať.
Takže myslím si, že aj Vaše bábo bude v poriadku.
Niekedy si proste hľadajú len správne miesto a polohu no.
@lenusa3 asi to už bude tak , že je proste divoch. Trochu ste ma upokojili dievčatá, ja nie som veľký fanúšik stresu, ale tieto týždne sú také prelomové pre mňa po skúsenosti v predchádzajúcom tehotenstve. Snažím sa neanalizovať všetko, ale toto mi už nedalo.
moja starsia bola taka.. nonstop som citila ako sa mrvi a kopcuje az ma to vyrusovalo v beznych aktivitach.. ale v noci spala.. akonahle som sa ja rano precitla, uz aj sa mrvila a natahovala kosti.. a tak aj bolo, ked sa narodila.. v noci spala, cez den takmer oko nezazmurila...a mladsia ma kopala riadne v noci, ze ma budila a potom ako babatko to bol s nou v noci kriz..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ak chodíte do poradne a Vás lekár povie,že sa s Vašim dieťaťom nič nedeje ,tak je to tak. To ,že sa hýbe,môže znamenat Vašu pohodu,nepohodu, čo aktuálne zažívate. Dáva Vám spätnú vazbu, deti takto komunikujú. Pokiaľ sa cítite ok, ,tak si počkajte na poradňu .
Každé dieťa je iné , možno podedilo temperament po niekom z Vás. Si pozrite nejaké odborné stránky ,čo to znamená ,keď je dieťa také aktívne .Určite to tu nikto neporiesi.