Ako zastaviť šialený hlad v 4 mesiaci?

stresuliatko
25. júl 2012

Ahojky 🙂 podla odbornikov sa ma priberat pocas tehotenstva v priemere tak pol kila-kilo za mesiac, no mne sa dari priberat ovela viac 😝 zacinam 4.mesiac a uz mam sedem kilov nabratych ako vysitych 😲 som z toho zufala, skoro vsetky moje veci su mi uz male a peniazkov na nove neako neni navyse 😒 babulky prosim vas zachrante maaaa 😀 a poradte neaky zaruceny recept ako oklamat hlad a nabrate kila uz viac nerozmnozovat.

monika2712
25. júl 2012

Hovori sa ze hlad je prezleceny smad 🙂 takze prva otazka, pijes dost? aku mas povodnu vahu? babo si proste pyta lebo rastie ale ak mas stale hlad tak jedz zdravo, ovocie, zeleninu a vlakninu a bielkoviny. Je mozne ze mas nnevyvazenu stravu a to co jes ta dostatocne nezasyti, ale to su len tipy kedze nepises ako sa stravujes.

hanik90
25. júl 2012

co mam knizku tak je v nej napisane, ze sa moze pribrat aj 0,5 kg za tyzden... neviem, ja som zatial nepribrala nic, ale zas ja som mala nastupnu vahu 70 kg, ale od zaciatku tehotenstva mi skoro nic nechutilo, len dokola ovocie, az som praskala. Netrap sa tym, po porode to zhodis, aspon vies ze sa babenko bude mat dobre. Ako hovorila monika, hlavne vela pi. Skus nejak doplnit vitaminy, možno sa ti len nejaky vitamin žiada a telo si ho pyta cez jedlo. Skus kyselinu listovu, a šumivé tablety magnezium a vapnik. To je prve co mi lekar odporucil. Držím palčeky.

kacicka01
26. júl 2012

Ahoj, ono kazdy pribera individualne, ja som tiez pribrala 5 kg pocas prveho trimestra 😲 , ale davam to za vinu tomu, ze za posedny rok pred tehotenstvom som schudla 12kg, prestala som fajcit a pod. cize akysi jojo efekt a dufam, ze uz budem priberat s mierou : 😅 , tiez som citala, ze pocas prveho trimestra by sa podla tabuliek malo priberat tak do 2-3 kg a od druheho 0,5 kg za tyzden, nie za mesiac 😉 .. Ak to chces silou mocou obmedzit, alebo upravit do "primeraneho" priberania, tak skus zdravu a vyzivnu stravu ako pise Monika 🙂 ja uz som to vzdala, lebo malo co mi chuti, ovocie napr. väcsinou nemozem ani citit...

anibas
26. júl 2012

Tak tento problém dôverne poznám - príšerný hlad a keď niečo rýchlo nezješ, tak šílené prekrúcanie žalúdka. Mne to trvalo len prvý trimester, ale som pribrala za 1 mesiac aj 3kg - potom sa to ustálilo na 1kg za mesiac. Telo sa nedalo ničím oklamať - nič mi nepomáhalo len jedlo. :DDDD A takzvané "ranné" nevoľnosti sa ma držali až do pôrodu !!!

zuzikkaa
26. júl 2012

aspon vies z coho priberas ked ti chuti jest 😀 😀 😀 ja som sice prve tri mesiace nepribrala nic no potom kazdy mesiac poctivo 3kg !!!!! a to som sa stravovala normalne ako pred tehu 😒 😒 😒 nemala som ziadne chute ani vsezravku 😀
skus sa viac hybat-chodza ,,plavanie ... alebo si castejsie umyvaj zuby ci zuj zuvacku-mentol pomaha

nicebaculka
26. júl 2012

naoyaj kayde tehu je ine,,, napr. ja som ´´ žrala a žrala´´ teray som v 7.mesiacia mam na sebe len 3kg... je to individualne... a jedla som hlavne sladke,,, čo som sa bala ze budem mat tehotensku cukrovku,,ale nemam 🙂

soldi
26. júl 2012

@stresuliatko, z mojich skusenosti- priberanie neovplyvnis. ja som jedla malo a zdravo, ale bohuzial som zadrziavala vodu, takze zaciatkom deviateho mesiaca som mala uz 45 kil hore ☹
takze sa tym nestresuj a poziciavaj si veci od chlapa 😀

graceful9
28. júl 2012

ja som priberala tak priemerne, v 7. mesiaci len 8 kg hore,,,,,no v 8. z týždňa na týždeň 4 kilá 😕 sestrička nechápala, hneď ma kukala či nie som opuchnutá ale nič 😀

rienok
30. júl 2012

ja som mala este pred 2 tyzdnami hlad stale ... teda skoro stale, najedla som sa a bolo mi tazko a len co sa mi trosku ulavilo tak som dostala sialeny hlad.... tak som jedla. Kolko som presne pribrala neviem, ale mala som vtedy +4 kg. A asi pred tyzdnom to prestalo, teraz ma skor nahanaju chute 😀 ale nejak extra to neriesim, nie zeby mi to bolo jedno ale ani tyrat sa nebudem. Chodim cvicit a tak verim, ze telo vie co potrebuje a to si pyta 😉

amadora
30. júl 2012

pri prvom tehotenstve som pribrala 22,5kg a to som ani nejako nevyjedala chladničku, ale mala som tehu cukrovku takže to pripisujem tomu. takže ono nie vždy môžeš za to že veľa priberáš a nič s tým nespravíš...

elzu
30. júl 2012

Pokud máš hrozný hlad, pak tělu něco chybí a prostě po tom volá, potřebuje energii, pracuje teď na plné obrátky! 🙂neomezovala bych se, spíš bych si třeba nakrájela zeleninu, ovoce a krom halvních jídel bych se místo nějakých sladkostí, "cpala" ovocem a zeleninou! Já jsem přibrala 25kg, gyndař se mi smál, alemně to bylo jedno, věděla jsem, že tak jak to přišlo, tak to i odejde a aspoň těhotenství jsem chtěla prožít s pocitem, že jsem krásná tím, co v sobě nosím, ne tím, jak vypadám... Tak se drž, buď zdravá a užívej si to! Hubnout a nepřibírat můžeš celý život, ale těhu trvá jen malou chvilinku...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre