Ako ste prežívali 15. týždeň tehotenstva?

30. júl 2023

Ahojte asi je tu vela tém ale chcem teraz niekoho momentalne kto je v tomto tyzdni alebo co je tehu ..Ako sa cítite ? Je vám nieco ?ako dokážete cakat na dalsiu kontrolu bez toho aby ste nemysleli na nic zle ? Ja mam pocit ako keby som tehotna nebola ..do dakeho 13 tt ma boleli prsia ..teraz mi nieje nic a idem sa zblázniť stale rozmyslam ci nemozem mat MA viem nesmiem tak rozmyslat ale uz som si toho zazila az az .. keby som uz aspon nieco citila :( ako ste to mali vy prosim Vas ?dakujem

selena_luna
30. júl 2023

Proste ti v druhom trimestri odzneli priznaky, kedze hcg klesa.... stres babatku neprospieva, snaz sa mysliet pozitivne, alebo si vypni hlavu pri knihe, prechadzke ci serialy. ( viem ze sa to pise lahko, ale mnohe sme to prezivali, nie si v tom sama)
Ak naozaj citis az panicku uzkost, kup si angelsound. Ale babo nekontroluj pricasto.

nika11103
30. júl 2023

Inak , keď nad tým tak rozmýšľam, ja som mala druhý trimester takisto a bol najlepsi . Naozaj som ani nevedela že som tehotná. V prvom mi bývalo zle a v treťom som už bola taká veľká hlavne ku koncu, že som nič nevládala. Tiež som v tom 2 tr. ani nevedela že som tehotná. Užívaj si oddychuj uvidis všetko bude v poriadku

autor
30. júl 2023

Dakujem Vam 🥹 🙏🏻

beata_k
30. júl 2023

Mne nebolo nic od prvej ciarky pri oboch tehotenstvach. Brala som to tak, ze co sa ma stat, sa stane a ja to neovplyvnim. Nemozes sa nad tym tolko zamyslat. Este ta caka vela, vela tyzdnov. Ono, ze dieta kope, neznamena, ze je ok. Nebudem ti tu rozpisovat, ale ozaj sa musis inak psychicky naladit. A aj po porode. To je hadam, este tazsie. Nemozes dieta 24 hodin kontrolovat, ci dycha. Ano, existuje monitor dychu, ale ked ti odmietne postielku, tak si nepomozes. Drz sa.

autor
30. júl 2023

@beata_k veru mas pravdu 🙏🏻🙏🏻dakujem Ti

autor
30. júl 2023

A podbrusko vas bolelo ? Ze maternica sa ma rozťahovať ale ani to ma neboli

viki_00
30. júl 2023

Ahoj ja som síce 17 tt ale tiež posledné dni pociťujem už taký stres o bábo už som sa citovo veľmi naviazala a bojím sa viac ako na začiatku 😀 mám 3 dlhé týždne do ultrazvuku u Grochala a aj do poradne. Takže tie 3 týždne si musím nejakú zábavu vymyslieť a tiež neviem že čo 😀 ja som si v 12 tt kúpila angel sound a keď mám nejaký zly pocit urobím si ho, môžeš ho používať kludne aj častejšie ale nie na dlhšie ako 10 sekúnd ja som ho max použila 4x za týždeň ale len tak že som našla srdiečko ( niekedy ťažšie lebo maly bol otočený chrbtom asi) ale niekedy hneď rýchlo a ukludnila som sa. Nepoužívaj to zas minútu ani dve netlač na bruško. Už sa snazim ho obmedzovať ale aspoň kým nebudem cítiť prvé kopance ho chcem využívať. Pozná baby čo ho robili každý deň pár sekúnd a nič sa nestalo ale nemusíš robiť každý deň je to zbytočne. Hlavne sa nestresuj keď náhodou srdiečko nenájdeš ja si vtedy dam niečo sladké poprechádzam sa a vyskúšam o pól hodinu a potom nájdem len tak tak niekdy ale nájdem 😀

viki_00
30. júl 2023

Áno ja cítim podbruško niekedy dlhé dni nič a potom také menštruačné bolesti alebo pichanie ale doktorka mi povedala zd každá žena to ma inak ja som na to viac citlivá a cítim každý deň niečo. Mne ešte ani neprešli ranné nevoľnosti stále ma napína, každý deň si dávam jednu tabletku magnesium na tie bolesti, alebo bolesti v slabinách.

autor
30. júl 2023

@viki_00 koli tomuto ho necchem aby som sa nevystresovala este viacej :( nic musim len verit a cakat strach tam uz bude do konca zivota ked sa babo narodi 🙈

viki_00
30. júl 2023

V 15 tt už srdiečko zachytite ja som robila prvýkrát v 12 tt našla som horko ťažko potom som dlho nerobila a od 15 tt ho viem vzdy nájsť. Ale jasne keď do nenájdem lebo veď môj maly v tom bruchu robí akrobatické kúsky tak sa tiež vystresujem ale potom si dam sladké počkám chvíľku a on sa otočí. 😀 dnes ráno som si ho robila a najpr úplne potichu som ho počula a potom na konci už hlásnejsie ako keby sa mo otočil že nech si počúvnem a nech mu už dam pokoj 😀😀😀😀😀😀😀 nestojí to veľa a je to pekné ja by som bez toho tie dlhé týždne do poradne nevydržala keď sa bojím alebo mám neistotu tak si vzdy urobím

nika11103
30. júl 2023

@viki_00 potvrdzujem angel sound bola najlepšia investícia . Tiež vždy keď som cítila nejakú nepohodu som sa započuvala a hneď som bola kludnejsia .

x_mery_x
30. júl 2023

Este mi je obcas zle, ale inak nic neriesim a toboz, aby som myslela na nieco zle. Ja som vacny optimista. :D

autor
30. júl 2023

@x_mery_x to keby sa dalo u mna ale super vlastnosť 😂a okrem toho ze je zle ..boli ta ako na menzes ?lebo mna vobec

ropucha6
30. júl 2023

@viki_00 vsak bud rada, ze ti nie je zle 🙂 druhy trimester bol dost pohoda, tiez som sa obcas citila ako netehotna. Mna by teda angel sound neukludnoval, co ma byt, to sa aj tak stane…hlavne treba mysliet pozitivne, neboj sa, minimalne koncom tehotenstva budes na toto rada spominat 🙂

x_mery_x
30. júl 2023

To nie, iba ma obcas zapicha bud na jednej alebo druhej strane. 🙂

zana90
31. júl 2023

Absolútne mi nič nebolo, prestali ma bolieť prsia, podbruško, nemala som ani náznak bruška, cvičila som, chodila na turistiky a tak je to doteraz kedy sim v 24 tt akurát, že bruško už sa ukázalo a občas príde stvrdnutie, ale inak žiadne bolesti, nič takže si to užívaj 🙂

autor
31. júl 2023

@zana90 jeeeej tak parada 🥰🥰❤️

gretushka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre