Ako sa správne počítajú týždne tehotenstva??

mirka3169
16. sep 2019

Ahojte. Som momentálne 17tt4D. Čiže mam všade hovoriť, že som v 18 týždni alebo 17? Mám v tom ešte zmätok🙈🙈 som. Objednana k doktorovi Grochalovi do Martina a na stránke ma, ze najlepší čas v 20 týždni. Čiže ked budem 19tt1D ako som objednaná, tak som už v tom dvadsiatom týždni?????

h_petra
16. sep 2019

Si v 18tom prebiehajucom tyzdni. 17. je ukonceny.

gabuliacik
16. sep 2019

Lekari rataju ukonceny tyzden

lula313
16. sep 2019

Grochal hovorí o začatom. On sa pýta na termin podľa MS, čiže tá určite objednal spravne, neboj

mirka3169
autor
16. sep 2019

@lula313 super, si ma upokojila, lebo už som z toho všetkého v strese a to nechcem byť, lebo nechcem aby som mala malého satana vystresovaneho v brušku🤣

e1i
16. sep 2019

ja ked som mala napr na poradni urcity tt+6 dni tak to brala ako vyssi. ked som mala tt+3 dni zapisala mi do knizky ten nizsi, ako ukonceny. hoci oba razy som bola uz v tom vyssom ale raz na zaciatku a raz na konci ( napr 25+6=26, 25+3=25)

smejko25
16. sep 2019

Ja by som sa chcela opýtať ako to je na konci tehotenstva 😁 minule som nadtym premyšľaľa že vlastne este cely 9ty mesiac prebehne a keď žena vpodstatne “na konci” neporodi tak prenáša čiže už akokeby začinal 10ty mesiac ? 😁

nikusiak9
16. sep 2019
smejko25
16. sep 2019

@nikusiak9 oo dakujem 😁 to ma googlit nejako nenapadlo 😁😁

simusiatko83
16. sep 2019

@smejko25 mne to lekár ráta na tieto mesiace.... Že normálne je žena tehotná 9mesiacov.... Ale podla lunárneho 10...lebo každý mesiac má 4tt a tak ďalej... Môj mi ukazuje ak tu tabuľku co tu dala slečna vyššie aj túto a zapisuje oba údaje

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre