Ako prežiť alergiu v tehotenstve?

barbara24v
20. jún 2019

Ahojte baby!
Ako prežívate tieto letné mesiace tie ktoré máte alergiu?
Mna doteraz obchádzala naštastie,ale teraz tri dni začínam trpieť...a kde je ešte koniec “sezóny” 😏

paulinkaa2
20. jún 2019

@barbara24v ked uz je toho pelu na mňa veľa tak si supnem zodac. Síce mi dala dr. kvapky a sprej ale to nepoužívam.

kika831
20. jún 2019

@barbara24v aj mme lekarka povedala, ze zodac mozem, ale len pri naozaj tazkej alergii. Ja som silna alergicka, takze som sa bez liekov nezaobisla.

diaalex
20. jún 2019

A baby nebojíte sa zodacu? Mne to tiež predpísala, ale na príbalovom píšu že tehotné by to nemali používať :(

paulinkaa2
20. jún 2019

Mne povedala ze zodac je jedine co mozem užívať . Ale dávam si ho už len v krajnej núdzi. Inak sa snažím vydržať

diaalex
20. jún 2019

@paulinkaa2 mne to tiež povedala, ale leták iné píše :(

andreal1
21. jún 2019

Ja som od doktora dostala na zodac zakaz. Som strasne silna alergicka a v lekarni ma slecna vysmiala ze musim vydrzat a v zlom stave ist na pohotovost. Tam by som musela byt potom kazdy den lebo bez lieku si vykycham maternicu svrbia ma oci usi podnebie no je to neprijemne.. doma som nasla este jedno balenie zodacu a davam si ho normalne. Myslim ze je dolezitejsie aby bola mamina v pohode ako dat si jeden liek... neberiem ho kazdy den ale ked idem von tak vzdy. Odvtedy sa malemu nic nestalo

alexxandraa
21. jún 2019

Užívala som zodac počas druhého tehotenstva posledné mesiace, dcéra sa narodila koncom júna, však by som sa ukýchala bez neho, ...s ním som kýchala len tak normálne😉Toto kto nezažil, nepochopí, bohužiaľ ani tí doktori, jeden ti povie to, druhí onô. Aj do nosa som si dávala Allergodil a slanú vodu, kortikoidy radšej nie.
4 dni v pôrodnici boli super - okná sa nedali otvárať a každý deň tam umývali, čiže žiadny peľ, aj som na lieky zabudla a potom som vyšla von s bábetkom a kýchala som ďalej zase až do septembra, ako vždy. Zodac som brala teda aj počas kojenia a to aj nasledujúce leto znova.
Inak pre porovnanie - moje prvé aj druhé dieťa majú rovnakú alergiu ako ja - tráva- máj, jún, júl, august..., prejavy začali mať obaja až od šiestich rokov, pri prvom som lieky počas tehotenstva nebrala, pri druhom som brala. Muž alergiu nemá.
A teda k veci - zodac dieťaťu počas tehotenstva neublížil, ale neužívala som ho v prvých mesiacoch, lebo vtedy bola zima.

barbara24v
autor
21. jún 2019

Ďakujem vam žienky!
Mna posledné dni začína strašne trápiť podnebie a oči...žijem v Írsku, a mame tu celkom normálne počasie posledné týždne a teda hlavne bez dažďa, tak sa to začína všetko prejavovať...a to som si myslela, že tu ma alergia obíde, ale ešte to je posledné roky horšie ako to bolo doma 😏
Idem si zohnať pre prípad núdze ten zodac

ildiko36
21. jún 2019

@barbara24v ja som nic nebrala len s cistym fyziologom s Nacl 0,9%preplachovala nos aj oci..
Ked ze ma chytil astmaticky zachvat tak jedine vtedy som si dala ventolin sprey ale tiez len v nutnych pripadoch.vetrala som cez obyvacku a vyhybala som sa parku a tych miest kde boli stromi na com som alergicka

evkamotka
19. júl 2019

Pouzivam kvapky do oci a sprej do nosa. Praveze taketo lokalne lieky sa nevstrebavaju do tela (krvi( ale zostavaju len tam kde aplikujes, takze utekaj si dat predpisat co potrebujes. Praveze systemove lieky (tablety) neuzivam. Jednak som na tehu upozornila alergologa, tak ma ubezpecil, ze by to predpisal aj svojej tejotnej zene, aj ked som ich ukazala svojmu gyn, povedal ze to je iba lokalne, ani si ich nezapisal. Este mam aj bonus, muz je farmaceut a ten mi obsirnejsie vysvetlil preco to nevadi.... Takze netreba trpiet, chodte si dat predpisat

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre