Ako prebieha tehotenská poradňa na SK?

soraya25
28. apr 2020

Ahojte 🙂
Chcela som sa vás popýtať ako prebieha tehotenská poradňa na SK???
Som v 24tt a gynekológa som doteraz navštevovala v Rakusku. Vzhľadom na situáciu to ale ďalej neni možne.
V Rakúsku sa pri každej poradni robilo vaginálne, abdominálne sono, ster na bakteriologiu a každé 2 mesiace testy na toxoplazmozu, meranie tlaku, váhy a moc. Ďalšiu poradňu mám u Dr. Cunderlika v Horskom Parku kde má čaká aj glukózový test.

matya12
28. apr 2020

@soraya25 u Cunderlika som bola na morfologickom ultrazvuku a je to pán doktor. Všetko ukázal, vysvetlil... Inak moje gynekologicka nič moc, na poradni mi len otestovali moč , váha, tlak.. Niekedy mi brali aj krv, ultrazvuk som mala len 3krat počas celého tehotenstva. 😞 A ešte kontrolovala či sa neotvaram. Na prietoky som potom chodila do nemocnice.

kiki68
28. apr 2020

Zalezi na lekarovi hlavne ( aj v Rakusku je to rozne) a teda to bude na SK velmi podobne. Ja som si jednu kontrolu este v 9tt dala na Sk a bolo to uplne to iste. Potom uz len v Rakusku. V tom 9tt som sa skor chcela ist podakovat na gyndu v Ba, za to co pre mna vsetko spravili a mohla som mat babo. Takze by som sa toho nebala. Ten glukozovy test si daj potvrdit v Muki pass

admontis
3. jún 2020

@matya12 Prosím Vás viete ma nasmerovať, kde presne pôsobí Mudr. Čunderlík? Sme zo stredného Slovenska a práve mi volal Mudr. Grochál že mi zajtra ráno vybavil termín u Mudr.Čunderlíka na Kramároch, odporúča ďalšie vyšetrenie a konzultáciu ( náš maličký má srdcový defekt). Ide o to, že tam máme byť už pred 7 ráno a vôbec sa nevieme orientovať, tak aby sme neblúdili. Ďakujem za každú pomoc/radu 🙂

matya12
4. jún 2020

@admontis Nie som z BA, tiež sme išli len podľa navigácie...odporúčam Vám kontaktovať priamo ordináciu, mňa tiež nasmerovala sestrička, presne vysvetlila trasu a bez problémov sme dorazili. Určite jej zavolajte, lebo pokiaľ viem pan dr ordinuje aj v nemocnici aj v tejto ordinácií, kto vie do ktorej ordinácie vás objednal.

matya12
4. jún 2020

@admontis Ospravedlňujem sa, až teraz vidím že ste mali termín už dnes....držím palce aby všetko dobre dopadlo!!!!

admontis
4. jún 2020

@matya12 Ďakujem, no veru sme sa vymotkali dobre aj my 🙂
Chvíľu po nás prišla ďalšia mamička, ktorá tiež nevedela kam ísť a tak sme hádali spolu :D. Každopádne pani sestrička -svojská-, ale budiš, asi sa dobre nevyspala. Pán doktor je profesionál, už nás následne milo navigoval na ďalšie vyšetrenia a hotovo. 🙂 už sme domka.

matya12
4. jún 2020

@admontis pan doktor je človek s veľkým Č a neskutočný odborník. Pre mňa bolo vyšetrenie u neho úplným zážitkom.. Prajem veľa zdravia tebe aj drobcovi!

admontis
5. jún 2020

@matya12 Ďakujem, podobne! ☺️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre