Ako prebieha glukózový test v tehotenstve?

5. aug 2021

Ahojte, ako prebieha tento test z vašich skúsenosti? Počula som ze je potrebné v mojom prípade si ist kupit do lekárne nejaky prípravok, a potom prist na poradňu kde sa testuje.. známa vsak nic sama nekupovala a všetko jej spravili u gynekológa na poradni .. ako ste to mali vy ?

pribinak
5. aug 2021

Neviem či ti pomôže ako som to mala ja, ale byt na tvojom mieste tak sa informujem na ambulancii ako je to u tvojho gynekológa
Niekde dostaneš komplet servis a nikde nič

lienka.7
5. aug 2021

Ja som nekupovala nic, zaplatila som u sestricky tusim 5€ bolo. Potom dostanes pol litra sladkej vody a cakas tusim 2 hodiny. V pohode sa to da vypit. Povedala by som ako kofola to bolo 🤣
Beru ti krv pred a po. Den predtym nic sladke.
Mne bolo aj spatne, musela som si lahnut.. ale nic strasne. Prezijes 👌

uriva
5. aug 2021

Ja som si kupovala - odporucam nie ten novy malinovy zamiesany, ale kupit si prasok a zamiesat v pohari vody (z toho malinoveho bola vela kamoskam zle, takze ja som sla do klasiky a nelutujem). Je to sladke, ale nic hrozne, mne to chutilo, ja by som to pila v pohode aj kazdy den :D. Nemozes sa potom velmi hybat - ani po schodoch chodit, aby sa ti vela cukru nevstrebalo, resp. ti nezostalo zle a pojde to von. Moja doktorka tym, co zostalo zle a vyslo to von potom davala druhy pokus o par dni tak, ze pili kakao so sladkym rozkom, ze aj z toho to zistia - takze zavisi od doktora, nemusi to byt priamo cez ten glukozovy test v prasku z lekarne.
A vypila som rano doma a prisla o dve hodky - aspon som nemusela trcat v cakarni tolky cas. Ale povedala mi, ze ak chcem, nech si to tam donesiem a spravia mi to aj tam, ale musim cakat. No doma na gauci bolo lepsie ;). Takze jedine sa spytat svojho dr.

autor
5. aug 2021

@uriva @lienka.7 ďakujem baby za reakcie

nairia
5. aug 2021

ja som na poradni dostala instrukcie a co si mam kupit v lekarni - bol to ten sirup malinovy zarobeny
prisla som rano do ambulancie, nalacno, zobrala mi krv, potom som vypila ten sirup a na 2 hodiny isla do cakarne - nemohla som nic pit, ani jest pocas tych 2h
po uplynuti casu mi znova zobrala krv a hotovo

odporucam rano vypit vodu, kvoli hustote krvi, dokonca sestricka este aj bezprostredne pred testom sa ma pytala, ci sa nechcem napit.
kym som bola v cakarni, chodila ma kontrolovat, lebo su aj baby, co to dost zle znasaju. ja som si tam citala knizku

petamich
5. aug 2021

ako ti radia vyssie sestricka u tvojho lekara ti povie - kazdy to moze mat inak, ja som si musela priniest glukozu a polovicu odstaveneho citrona 🙂 sestricka to zarobila, vypila som, spravili sme odbery

annamaria_65
5. aug 2021

Mne v utorok robili testy na cukrovku. A iba z prsta mi odobrala pár kvapiek . Nič som nepila. Sestrička mi povedala,že to už sa tak nerobí, že rozdiel medzi týmto odberom a odberom kedy sa píla ťa hnusná voda že bol zanedbateľný čiže a sro robí už z prsta. Aspoň tak mne povedala. A bola som u gynekológa teraz v utorok.

gbgb
5. aug 2021

Kupis glukozu v lekarni a prides na lačno. Sestra zarobí a dá ti vypiť. Potom v pravidelných časoch volá na meranie.
Mne prvý krát zarobila v teplej vode trubka. 🙈🤮🤮🤮. Druhy krat som pytala studenu.

pininka1
5. aug 2021

Odporucam si zobrac citron, vtedy sa ta sladka zbrnda da zvladnut.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre