Ahojte, žienky potrebujem, sa niekomu vyrozprávať mam 22 r. Snúbenec 26..tehotenstvo bolo neplánovane nakoľko mi krámy nechodili 6 dní..cKlus cca 32 dňový, nepravidelný. Čo už pri 5 dní keď mi mešká mi cez deň prídu, nechodili spravila som si test najprv bola jedna čiarka C silná a druha T slabá..
Tak som si myslela ze možno, ráno som si v práci robila test s ranného moču. A vyšli II. Čiarky, reakcia bola asi že som, sa rozplakala.. 😭😭so snúbencom sme spolu 8 rokov, berieme sa teraz v septembri... Nečakala som ze to príde.. Necapem ako je to možné, posledny menzes som mala 23 mája.. Takže keď som si ratala som v 5tt+3dni.. Bruško mi vidieť nie je snažím, sa ho schovávať naši to nevedia, bojím, sa a amam strach ze ako budú reagovať veď majú vnúčatá 2..od sestry, a najmladšie 1 mes.. A 2 Roky..
Poraďte, čo robiť, ako to predychat a hlavne oznámiť.. Našim a svokrovcom.. Budem dobrá mama, neskutočne mám strach.. 😭😭😭
Ďakujem..
@vojtasova ahoj s priatelom ste 8 rokov beriete sa. Predpokladam ze takisto vazne beru vas vztah aj rodicia.. brusko ti este dlho nevylezie no urcite si otehotnela vtedy kedy si mala. Budes sa coraz viac tesit a zistis ze mat babatko je nadherne. Troska si poplac uprac myslienky a rodicom to poviete ked budete mat za sebou prvy ,,rizikovy'' trimester . Drzim palcea gratulujem 😉
Bože dievča, vzchop sa, keď ste nepoužívali ochranu tak nehovor o nechceným tehotenstve. Ďalšia vec je že v 5tt ti asi sotva bude vidieť brucho, to tak možno o 5 mesiacov. Beriete sa za tri mesiace, ak sa na to necítia povedz to ostatným až po svadbe a budete mať pokoj. Aj ja som vedela že moja mama bude mať reči že načo nám bolo tretie dieťa, tak som jej to povedala ako poslednej, bola som už vo 4 mesiaci. A neboj sa budeš dobrá mama, všetko je ok, máš sa o koho oprieť, niesi sama. Tak sa nestresuj, lebo ublížis dieťatku.
Nechápeš ako je možné že si tehotná ? No normálne .. bocian deti nenosí
Po 7 rokoch naplanovala svadba na september.. v Aprili na moje meniny poz.test ...Ano,neplanovali sme bábo pred svadbou,ale je samozrejmé,že keď sa nechraniš,môže sa to stať. Pozri,všetko sa deje z nejakého dôvodu..Nám sa 7rokov nič nestalo,no rovno pred svadbou áno? Určite to nebolo len tak,má to svoj význam..Vydávala som sa v 6mesiaci,dátum svadby sme už nemenili..teraz máme 1.5ročnu princeznú bez ktorej si nevieme predstaviť náš život.. vo všetkom treba hľadať to dobré nie to zlé 😊 A ver mi,že prvy ultrazvuk Ťa dostane "do kolien" 👌
Strach z nepoznaného je prirodzený hlavne ak ste to teda nečakali. Ale dieťatko je zázrak, ak pôjdeš k mudr a uvidíš tú malú fazuľku zamiluješ sa do nej viac ako do svojho partnera 😀 ... nerob si stresy, dopraj dieťatku pokojný pobyt v brušku už od začiatku a s vašimi si pripite na šampusom na plánovanú svadbu a ty polož pohár, že upss ty predsa nemôžeš, uvidíš či pochopia 😀, tak sme to spravili mi ale zaplo im to až po chvílke, pri druhom som zistila, že som tehotná ked sme sa vrátili z dovolenky a ked sme sa rodičmi bavili tak reku, ďalšia dovolenka bude náročnejšie s dvomi deťmi 😝 tiež nechápačky pár minút ... tešte sa svadba, bábätko, všetko ako sa má :-* držím palčeky
@vojtasova Bojíš sa, že ako budú reagovať rodičia a svokrovci? Lebo už majú 2 vnúčatá? No a čo? Však sú to "len" vnúčatá a predpokladám, že im to vaše dieťatko nezavesíte na krk a nezdupkáte do zahraničia, aby sa museli oni obávať, ako zvládnu ďalšie vnúčatko. Verím, že sa oň budete s láskou starať vy, jeho rodičia.
A možno budete milo prekvapení ich reakciou. Možno sa toho báli, keď si mala 16 rokov a už dlho frajera, že otehotnieš neplnoletá a počas štúdia. Ale teraz možno už aj očakávajú, kedy prídete s takouto milou novinkou, hoci aj tesne pred svadbou. Však oni isto vedia, že keď tak dlho spolu vážne chodíte a idete sa vziať, že počas randenia nechodíde k rieke kŕmiť kačičky. 😉☺️
Tak sa nestresuj vopred.
Ale možno by bolo dobré počkať s oznamovanim novinky rodine, kým ti neprejde prvý trimester.
od 14 rokov máš frajera, ideš sa vydávať a bojiš sa, čo povedia rodičia, že si tehotná ? No budú sa tešiť z ďalšieho vnúčatka a spadne im kameň zo srdca, ktorý tam visel od vtedy, keď si v 14-tich začala mať frajera😀
@julianadrx tiež všetko stko je tak ako ma byt ❤️❤️len mamina je prísna.
A bojím sa reakcie aj ocina..
@miriam439 som v 2 mesiaci 5tt+3den,a stredu idem na gynekologiu. 🤷♂️☹️ Ach jaj.. Nedokážem neviem ako im oznámiť, povedať. Ešte dnes aj partnerovi oficiálne.. Lebo som, si robila ranny test a vyšli 2 paličky, ale ja mu povedala ze niesom takže sa dnes teším keď prídem po 3 týždňoch.
Netrebalo sexovať keď nie si pripravená na následky
@vojtasova nemas 17 a nezbuchol ta niekto na diskoteke, tak nehysterci. Ja som otehotnela v septembri, bola som na svadbe v druhom mesiaci. Maly ma 7 rokov, stale sme spolu a mame spolu aj druheho syna. Svadba bola narocnejsia, chcelo sa mi hrozne spat, hostia sa zabavali do rana, ja som o jednej padla do postele polomrtva.
A co, ze su rodicia prisni? Mas 22, pred svadbou, co si mysleli, ze si panna? Sup, sup, dospiet, neries inych a davaj si pozor na seba. Nebudem plasit, len som mala taku znamu, ze sa bala, ze co bude, ze ona vlastne ani nechce deti, a babatko odislo, tak potom sa obvinovala. Do roka mali babatko, lebo zrazu ho chcela. Si v 6tt, to este sa moze stat vselico, tak pouvazuj, ze mas stastie, niektore zeny tuna maju o 20 viac a ziadne deti nemaju, lebo nemozu. V 4. mesiaci ti to saty pekne zakryju, aj keby troska bolo brusko vidiet, nemusis hned pribrat 10 kil v prvom trimestri.
Tiez nechápem ze máš taký strach.. Si dospelá žena, čoskoro vydatá, ok bábätko prišlo nečakane ale keď uvidíš na ultrazvuku tlkot srdiečka obavy co povedia vaši budes mat na háku.. A určite sa potešia 😉😉
A čo sa týka bruška, ja som bola pred tehotenstvom jak lata, v 7tt som ho mala "nafúknuté"
Keď som vravela susedke kamoške že som tehu vravela ze to tušila 🤣🤣... Ale zakryjes voľnejšim tričkom 😉
Mne je z teba do smiechu 😂..maš 22 si plnoleta ..ideš sa vydávať a ty tu panikáriš za tehotenstvo ...teda že čo nato ocino a čo nsto mamina bo mamina je prísna 😂 oni ti môžu akurát tak fúkať múku veď nemáš 15
Ináč keď si prečítam úvodný príspevok autorky, tak úplná katastrofa to skladanie viet, o interpunkčných znamienkach ani nehovorím. Piate cez deviate. Ani sa nečudujem, že ani nevie, ako otehotnela.
Ja som mimo, ale kde je problem. Máš snúbenca, idete sa brat a otehotnela si.
Nic sa neboj ja som otehotnela v 18 a vsetci to prezili a teraz by najradsej stale boli s vnucikom aj svokrovci aj rodicia. 🙂 ved sa idete brat vsetko bude ok 🙂 neboj nic nebude vidno
@vojtasova v 5+3 ešte nemusí byt nič vidieť ani na ultrazvuku. Ešte ti ani lekár nič nepovie. Ja som pri prvom šla až v 10tt a úplne stačilo.
Rodičom to zatiaľ vôbec nemusíš hovoriť, pockala by som do aspoň 12 týždňa, ako sa zo nude vyvíjať. Dovtedy isto brucho mat nebudeš, akurát nepi žiaden alkohol, vyhovor sa na teplo alebo tak.
Myslím, že sa na to musíš poriadne vyspať a sama tu informáciu stráviť. Ale byt mladou mamou je super. Ja som rodila v 25 rokoch, teraz mám 43 a doma 18-ročnú dcéru-partacku. A keby prišla tehotna, predychavam len kvôli škole, ale inak by som sa tešila. Len ešte nemá frajera...
@vojtasova chapem ta ze si v soku....ja mam 3 deti a aj ked sme ich planovali,zakazdym ked som urobila test,som sa zlakla...🤭 asi sa bojis ako to vezme partner? 🤔 Mame a otcovi mozno este nemusis nic hovorit,povies po svadbe,akurat budes po 3m,brusko isto mat nebudes...Takze klud,ked sa na to vyspis,urcite sa budes tesit. Mat zdrave babatko je to najviac. Drzim.prsty
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@vojtasova urcite sa neboj a zavolaj si tvojich a jeho rodicov a kludne im to povedzte ze budete rodicia :-* je to nadherne byt rodicom a vsetky obavy coskoro prejdu :-* urcite sa vsetci potesia 🙂 nikto nebude nic namietat a kedze uz maju vnucata tak sa len dalsiemu potesia ved dieta je zazrak :-* 😉 a na take nemysli urcite budes ta najlepsia mama na svete 🙂 😉 uz ste spolu dost dlho 🙂 cize o nic sa neboj a pekne im to povedz :-* drzim ti prsteky 🙂