Ako nepriberať počas tehu?

8. máj 2022

Pekný deň matiek dámy. 🙂
Začala by som s tým že som do začiatku 5ho mesiaca pribrala 10kg, viem že je to individuálne kto koľko priberie či schudne, ale je nejaký spôsob ako neuškodiť dieťatku a miesto priberania chudnúť? Bývam v podstate sama a stále musím niečo žuť, stále mám na niečo iné chuť, neviem si pomôcť, známi mi vravia že odoprieť si to, na čo mám danú chvíľu chuť môže uškodiť dieťaťu, čo je na tom pravdy? Rada by som obmedzila napríklad sladké a pečivo. Vyradila by som zo svojho jedálnička určité mastné jedlá, tým myslím že by som si pripravovala stravu s čo najmenej olejom, normálne raňajky, obed a večera v normálnom množstve a po 6tej už nejesť. Ale ako na to? Keď po 6tej budem mrte hladná nemám si dat? Nebude dieťaťu niečo chýbať keď vyradím sladké napríklad?

petka1402
8. máj 2022

Jedz zdravo hlavne, to dieťa potrebuje a keď máš chuť na niečo nezdravé tak sa premôž a daj si radšej ovocie, zeleninu

luccija
8. máj 2022

Teraz by som sa neobmedzovala, ale zase nejedla sladkosti a nevyvážené jedla.Do 5 m si pribrala dosť možno si zavodnena...možno časom ako bude bruško väčšie Ti už tak nebude chutiť.
Jedz normálne.Kolko vážis?

amelia89
8. máj 2022

no tak zeny s tehu cukrovkou sa musia obmedzovat dost a vsetky to prezili aj babatka 😉 Ziadne sacharidy, ale o to viac tukov a bielkovin. Ja som od 25tt nepribrala nic- kvoli tehu cukrovke, ale nikdy som hladna nebola, a nejest po 18 je totalna debilina aj ked tehotna nie si. Proste “nezuj” stale nieco. Najedz sa poriadne hlavnych jedal- pridaj si na zelenine a mase, pomimo hl jedal si daj tvaroj,jogurt,oriesky, atd.

elizabet173
8. máj 2022

deti sa rodili aj ženám v koncentráku, viem, je to extrém, ale sú ženy, ktoré trpia nevoľnosťami počas prvých mesiacov tehotenstva alebo aj počas celého a deti majú zdravé. Ja sama som prvých päť mesiacov nejedla takmer nič, niekedy som v sebe neudržala ani vodu, dieťa 3800g, zdravé. Takže never poverám, prestaň domov kupovať sladké a slané blbosti a sladké vody, nakúp jogurty, ovocie, zeleninu, ak už ozaj musíš niečo žuť, nakrájaj si jablko, alebo si daj oriešky. Snaž sa byť čo najviac vonku, je pekne, nebude ťa lákať jedlo. Chudnúť počas tehotenstva je nezmysel, jedz normálne raňajky, obed, večera - chudé mäso, príloha, kopa zeleniny, pomedzi to tvaroh, jogurt, ovocie. Po šiestej nejesť je ďalší nezmysel, ak teda nechodíš spať o siedmej alebo o ôsmej. Doteraz si ládovala piate cez deviate, hops, 10 kg naviac, ale mať teraz nejakú diétu tiež nie je dobrý nápad. Kľudne si daj večeru o šiestej a ak budeš ešte potom hladná, kúsok tvrdého syra s chlebom a zeleninou ti nemôže ublížiť

svetlana16
8. máj 2022

Nechápem tieto dilemy... Proste to sa neda "stopnut" tak ako mimo tehotenstva.... Ak to proste tvoje telo vyhodnosti, že budeš priberať počas tehu aj z čistej vody, tak bohužiaľ ziadne obmedzovanie, dieta, uprava stravy ti nepomôže.... Ja som priberala uplne zo všetkého... Vacsinou som jedla iba čerstvú zelenu ci ovocie a teply obed, nejedla som ani sladkosti ani nic nezdravé a pribrala som +30 pocas tehu... Bohuzial nic sa nedalo robit v porodnici som po porode hned nechala 10kil a dalsich 10bolo hned dole... Aj ked som bola tretíkrát tehotna a mala som niekolko nasobne viac pohybu, chodili sme aj na túry a naozaj dlhe tury aj v 8mes. Nemala som cas ani sedieť lebo jeden mal 3r. ,druhy 2r. ked sa narodil tretí... A vzdy som do porodnice isla s tou istou vahou...

siska53
8. máj 2022

To, ze vyradis sladke, dietatu neuskodi. Ale vymyslat s dietami pocas tehotenstva je blbost podla mna.
Neviem, na akej vahe si zacinala, ci si mala skor nizsiu vahu alebo nie.... ja som pribrala pocas prveho tehotenstva 17kg. Lenze ja som mala a i mam podvahu, takze mi to vobec nevadilo. Pri druhom to bolo len obligatnych 12.

mamamasama
8. máj 2022

Ja dosť cvičím a hýbem sa. Jem veľa mäsa a zeleniny. Občas ovocie, ale sladké mi nechutí. Dokonca aj po pečive je mi zle.

miadi
8. máj 2022

Ja moc sladke nejem a v teho som pribrala 20 a 24kg z 57kg na zaciatku.. a po porode sla hnet polka dole telo zadrziavalo vodu.. obmedzit sa nemusis len skor vyrad polotovar. Mastne nejak nejem skoro vobec .. ale jedla som aj o pol noci chleba syr avokado 😝Lebo ked som mala prazdny zaludok bolo mi zle. Rano som vracala z vody na lačno. Obmedzit co vies ze je nezdrave by nemal byt problem Tych teho kil sa neboj jedine ak si mala nadvahu este pred teho..

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikapuggioni
9. máj 2022

Ja som pribrala tiež do 5 mesiaca cca 10-12kg potom sa to spomalilo a rodiť som išla s plus 18kg. Mne išlo všetko do bruška nikde inde. Tiež som mala chute viac na sladké každý deň som si dopriala ale znova jedla som ak viac zeleniny. Malička je zdravá a ja som bola po 3 mesiacoch späť na svojej váhe 🥰
Rodila som 40+1 😉😊
Ak nemáš tehotenská cukrovku tak by som bola v kľude viac pohybu ( prechadzky) dat si do menu viac zeleniny ovocia a bude všetko ok

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre