Ako je to so zmenou dátumu pôrodu?

kukuckalucia
10. okt 2015

Ahojte. Prva informacia porodu sa vypocitava podla poslednej menstruacie. Stretla som kamosku a ta vravela, ze jej v priebehu tehu 2x lekarka zmenila datum porodu. Podla coho lekarka meni datum porodu? Podla ultrazvuku teda velkosti plodu? A ako je to prosim Vas s porodom na cisarsky rez? Treba vopred nahlasit meno porodnika, ale ked na zenu pride porod v inom case a dni ako bol vypocitany, pride porodnik napr. v noci k danej zene? Ci odrodi tu zenu gynekolog, ktory ma momentalne v danej chvili sluzbu? Dakujem vopred za odpovede.

zufka10
10. okt 2015

Dátum pôrodu sa môže posúvať orientačne, ale to je skôr podstatné, ak má žena nepravidelný cyklus. Tesne pred koncom prvého trimestra sa už nedá presne určiť dátum pôrodu (už je to menej ako orientačné. Aj keď niekedy tento údaj menia lekári ešte v priebehu ďalších ultrazvukov, už to nemá zmysel, lebo bábätká sú rôzne veľké, takže to ozaj nie je podstatné. Cisársky rez ak je plánovaný, potom by tam mal byť v ten daný termín pôrodník, ak ho žena má zazmluvneného/dohodnutého.

amyqce
10. okt 2015

datum porodu sa stanovuje aj podla prvych pohybov, k datumu prveho kopnutia sa priratava vraj 4,5 mesiaca u prvorodicky a 5 mesiacov u druhorodicky. mozno su aj ine sposoby.

seahorse27
10. okt 2015

Najpresnejsi je datum urceny podla merani zo sona v 12-14.tt. Vypocet podla prvých pohybov sa robil v 80. rokoch, ked nebolo sono 😀 Co sa tyka lekara pri porode - aj pri cisárskom, tak ak ho mas zazmluvneneho, mal by prist kedykolvek k porodu, aj ked sa bude dietatko hlasit na svet skor. Ak by nemohol, napr. kvôli chorobe alebo by bol odcestovany, cisarsky rez ti spravi ten lekar, ktory ma prave sluzbu. Zmluva sa potom stornuje a peniaze ti budu vratene.

cerez
11. okt 2015

Najpresnejší je z prvého scriningu okolo 11 tt. Ja som mala termín podľa MS 1. 10. no podľa prvého scriningu som mala termín už 25. 9. Druhý scrining bol v 20 tt a tam už som mala termín 28. 9. Syn sa mi narodil 21. 9. , takže najbližší bol skutočne ten prvý okolo 11 tt.

sibalka21
11. okt 2015

Ja som mala termin podla MS 8.8. a podla sona v 14tt bol termin urceny na 2.8. Nakoniec som rodila 24.7. Takze rozdiel viac ako tyzden

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre