Ako je to s predčasným odtokom plodovej vody? Sprevádza ho nutkanie na cikanie?

miriam1983
13. nov 2019

Ahojte,prosim vas ked predcasne odteka plodova voda,tak je citit nutkanie na mocenie? Alebo unika bez varovania? Som v 15tt.

lucyluv
13. nov 2019

Ak mas nutkanie na močenie a zrazu to tečie, je to únik moču. Viem to isto, lebo som tyzden po pôrode a nema mi uz aka voda odtekať :D

miriam1983
autor
13. nov 2019

@lucyluv velmi casto chodim,viem,ze to byva,caste mocenie v tehotenstve. Len sa bojim. Keby to bola plodova voda,tak asi ziadne nutkanie nie je teda,ze?

sonicka96
13. nov 2019

@miriam1983 nie plodovu vodu necitiš že by ti išla za chvíľku odtiecť 🙂 je to moment prekvapenia takže sa ti to môže stať aj v obchode...to necitiš kedy ti ide prasknúť 🙂

gwendolyn
13. nov 2019

@miriam1983 keby ti pomaly odtekala plodova voda tak máš taký vodnatý výtok z pošvy bez ohladu na nutkanie na močenie, v prípade, že máš podozrenie, že ten výtok je plodová voda, tak na gyn pohotovosti to zistia jednoduchou skúškou, Temešváryho test, polejú vložku špecialnym roztokom a ak zmodra, tak je to plodova voda.

sapetka
13. nov 2019

@miriam1983 ak mas pocit ze ti odteka plodova voda postupne treba si daz vlozku a potom ju odniest na gyn prijem tam urobia test ci je to plod voda alebo nie

sussana29
13. nov 2019

@miriam1983 plodova voda by ti odtekala bez akehokolvek nutkania. To nevies ovladat, proste by ti stale postupne odtekala a to by si zistila. Mozes si urobit aj taky test, ze si na hodinu lahnes a ked po vstani nieco vytecie asi to bude voda alebo si kvokni a silno zakasli. Ja si myslim, ze ti ziadna voda neunika, len sa ti chce casto cikat, lebo ti male tlaci na mechur.

miriam1983
autor
13. nov 2019

Dakuhem dievcata 🙂 ukludnili ste ma. Skusim si dat tu vlozku. Ale snad mate pravdu a he to len moc. Uz mi pride,ze vyjdem a zasa mozem ist naspat.

kahh
13. nov 2019

@miriam1983 nebooj! To nevies, proste to pride, kamoska bola pred porodom asi dva tyzdne, boli sme na kave, platili sme lebo vravela, ze sa neciti ok a tvrdlo jej brucho a zrazu prask a bolo to teda hodne vody.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miriam1983
autor
13. nov 2019

@bambulienka25 ja viem,ako su ulozene organy. Ale je bezne,ze zeny nevedia ci ide o moc alebo plodovu vodu. Preto sa robi aj ten test na sfarbenie,ze?

777januska777
13. nov 2019

Jednu dobu som sa bála aj ja, ale potom som kdesi čítala, že ak by aj postupne odtekala plodová voda bolo by to trošku dramatickejšie a mala by si za deň aj viac krát úplne mokrú vložku. Takže žiadny strach 🙂

miriam1983
autor
13. nov 2019

@777januska777 dakujem 🙂 ukludnila si ma. Ja stresujem zo vsetkeho...

777januska777
13. nov 2019

Podobne 😀 lenže na zlé veci ani netreba myslieť, lebo sa zblazniš. Je tak veľa hrozných veci čo sa môže stať a v sekunde. Viď dnešná nehoda a človek tomu nezabráni. Dôležité je sa snažiť urobiť všetko čo môžeme a všetko ostatné je už v Božích rukách (pre niekoho osud, vesmír atď).

lufinka46
13. nov 2019

Ja som v 20 týždni a tiež máme s plodovou vodou..neodteka ale máme jej menej...vody pijem denne 4-5l...ale aj veľa cikam....

777januska777
14. nov 2019

@lufinka46 to keď máte menej to fakt netuším prečo, tam bude niekde inde chyba a doktor vám povedal čo?

lufinka46
14. nov 2019

@777januska777 povedal, že bábo ma už obličky pekne vyvinute a stále vraví, že sa to spustí. A stále nič...rovnako... že vraj babo málo cika... že nechápe... budúci týždeň mám veľké sono..tak.som.zvedava..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre