Ahoj, som druhykrát tehotná. Síce po 11 rokoch. Prvé pohyby, také reálne som picítila teraz v nedeľu, čo som bola 17+4 týždeň. Odvtedy necítim zas nič. Je to tak v poriadku, alebo by to malo byť odvtedy intenzívnejšie? Nepamätám si, ako to bolo v 1. tehotenstve.
@mius86
ahoj, ja som pri prvom citila pohyby dost skoro. Nerobila som, takze som sa mohla plne sustredit na tehotenstvo pohyby a podobne. Teda nie ze by som vyslovene len tehotenstvom zila 😁 ale mala som dostatok casu. Potom bol maly ale taky kludnejsi, ze som veru rozmyslala, ci je v poriadku ze sa malo a jemne hybe.
Teraz sruhe tehu som ucitila poriadne az okolo tiez 17-18 a 20 bol uz teda poriadny. Hybe sa velmi, robil salta, bolo to a je to doteraz riadne vidno 😂 Dokonca sestricka pocas ctg sa cudovala ako to je vidno cez brucho, ked pri mne stala 😁 Tento druhy maly bol uz od zaciatku taky uskakany, ze ho dr prvy krat 15 minut merala, co nebol bez pohybu 😂 a to bolo na kazdej kontrole.
Teraz tesne pred terminom uz viac spi ale ked sa zacne hybat tak len dufam, ze sa uz neotoci nohami dole.
Takze vibec sa nestresuj. Je to druhe tehu tvoje, takze uz asi dieta mas, chodis do prace. Cely den si v kolobehu, kolkokrat si ani neuvedomis, ze sa hybe. Popripade si v pohybe aj ty, tak sa tym kolisanim uspi 🙂
Jed som bola v praci 7 hodin vacsinou na nohach, podvecer som uvazovala, ci sa vobec pohol.
Najdi si denne zapar chvil v tichu a klude, a vnimaj. Alebo si lahni na brucho, to sa vacsinou pohol 😀
Ano je to v poriadku. Prve pohyby citis iba sem tam. Teda napr jeden den ano a potom 2-3 dni nemusis. Potom zas. Cim budes vo vyssom stadiu, tak ich budes citit viac
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Neviem ako to má byť, ale viem za seba povedať že som teraz 20tt a pohyby som cítila naozaj skoro, dodnes ich cítim skutočne každý deň. Ale nemyslím si že je pravidlom že každá ich musí cítiť každý deň 😊 určite je všetko v poriadku, nestrachuj sa 😊