Ako často by som mala cítiť pohyby?

19. sep 2022

Ahojte, som prvorodička v 23tt. A prišlo obdobie, ktoré ma veľmi stresuje. Narážam tým na pohyby dieťatka. Naša malá má dni, keď je mimoriadne aktívna, vrtí sa už od skorého rána, zobudí ma, celý deň dáva o sebe vedieť. No a potom prídu dva dni také, že musím cielene vyhľadávať jej pohyby (ľahnúť si, dať si niečo sladké atď). Teraz cez víkend sa ozvala minimálne, za to včera večer sa zase rozbehla. Je to normálne, že je 2-3 dni hyperaktívna a potom sa na dva dni odmlčí? Našťastie mám doma angelsounds a keď sa deň neozýva, hneď ju kontrolujem. Len ma stresujú situácie, keď niekoľko dní vyvádza a potom sa úplne odmlčí. Ako často by som v tomto období mala cítiť pohyby? Aké máte skúsenosti?

jaskolka
19. sep 2022

23 tt ma kopu miesta ešte, môže sa tak otočiť, že ju vnímaš malo alebo vôbec. Keď cítiš ráno a večer, je to ok. Postupne bude väčšia, bude to intenzívnejšie, a bude to aj vidno na bruchu.

zuzkacik4
19. sep 2022

Je to uplne normalne...babatko nemoze byt v pohybe stale... a ak je jeden den naozaj velmi aktivne, vacsinou je potom dalsi den v klude a oddychuje..bude to takto az do konca tehotenstva, takze klud...a navyse tak ako sa pise vyssie...ma este dost miesta, takze este ho nemusis uplne vzdy citit, aj ked sa hybe...

autor
19. sep 2022

ďakujem, mňa len znervózňuje to, že minulý týždeň cez týždeň bola malá dosť aktívna, priebežne som ju registrovala.. a ako som sa v sobotu zobudila, tak sa "vypla" a prešla do víkendového režimu ničnerobenia... a keďže som tehotná prvýkrát, vôbec neviem, čo môžem považovať "za normál"

vahcaac
19. sep 2022

Je to normálne. U mna to bolo takto celé tehotenstvo, aj keď už miesto nemal. Ale je to ťažko dať radu, lebo to môže znamenať aj problém, Takze ti nebudem pisat, že to je určite ok a normálne. Myslím si ale, že v 23 tt cítil pohyby iba keď je dieťa v určitej polohe, necitis každý pohyb ako budes cítiť v 39 týždni 🙂 Ja pokial by som bábätko cítila v tomto týždni 2 x denne a počula by som srdce na angelsound, tak by som to neriešila.

vahcaac
19. sep 2022

@vahcaac a áno, mal dni, kedy sa veľmi hýbal, inokedy máličko

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre