Ako brať Femibion 2?

joysi
3. aug 2019

Ahojte dievčatá,
Chcem sa spýtať...som zjavne riadne polepetko, lebo v odporúčanom dávkovaní je napísané 1 kapsula a 1 tabletka denne a ja som brala iba jednu tabletku alebo kapsulu denne...nevadi to?
Ďakujem krásne 🙂

evkamotka
3. aug 2019

Treba brat denne dokopy dve, jednu priesvitnu a druhu nepriesvitnu. A vadit to ale nevadi, je to vyzivivy doplnok nie liek. Nema to ani klinicke skusky (takze nevzali 1000 tehotnych a nedavali polke femibion a polke placebo aby zistili ci to ma vobec nejaky mega vplyv). Nevravim ze su to lentilky ale proste to nevadi

joysi
autor
3. aug 2019

@evkamotka ďakujem 🙂

lenkatroj
3. aug 2019

Mne gynekológ povedal, že tieto výživové doplnky brať nemám, lebo z nich akurát majú bábätká veľkú pôrodnú hmotnosť. Že sa mám zamerať na pestrú a vyváženú stravu. Tak som počas celého tehotenstva nejako vybrala aspoň femibion 1 (už som ho mala kúpený), keď som si spomenula. A na začiatku kyselinu listovú... Dcérke nič nechýba (skôr už za ňou nestíhame behať 🙂)
Takže isto žiaden stres 😉

hennyinnsbruck
3. aug 2019

@lenkatroj tak to je blbosť... Cele tehotenstvo som brala femibion a mala sa narodila s 2320gr
..ked žena je malo ovocia a zeleniny (môj pripad) je to úplne ok keď berie výživové doplnky.

lenkatroj
3. aug 2019

@hennyinnsburck: ako sa vravi, jedna lastovicka leto nerobi.
Analogicky jedno mensie babo u maminky, ktora brala vitaminy neznamena, ze vitaminy vo vseobecnosti nemaju tento efekt. No vedecky vyskum to potvrdzuje (-> narychlo som nasla napr. https://www.researchgate.net/publication/317161.... Nestudovala som, ako velmi hodnoverna ta studia je, no ma aspon dost velku vzorku 1800 deticiek/maminiek a kratky popis znie rozumne).

A rovnako som vo svojom komentari spomenula pestru a vyvazenu stravu. Malo ovocia a zeleniny pod taku "definiciu" asi nespada a v takom pripade by som aj ja urcite uzivala vyzivove doplnky.
Skor som chcela svojim komentarom ukazat na "odvratenu" stranu vitaminov, lebo o tej vyrobcovia a predajcovia (vacsinou) zaryto mlcia a ze mozu mat dokonca negativny vplyv. Ja som dost vysoka a narodila som sa cez 4 kg, manzel je odo mna vyssi a ked som nechcela tlacit von obrika, tak som to aktivne riesila...

evkamotka
3. aug 2019

Ja som brala femibion celé tehu a syn mal 2500g. Gynekolog sa ma pri prvom aj pri druhom pytal, ci ho uzivam (v zmysle ze ak nie, nech zacnem)

joysi
autor
3. aug 2019

@lenkatroj ďakujem za link...kukla som...tak sama neviem...cakam tretie...pri prvom som brala maternu a narodil sa cez 4 kg...pri druhom som nebrala žiadne vitamíny a mal necelé 3 kg...ci to ma nejaký suvis s užívaním/neuzivanim vitamínov....neviem, ale keďže som po dlhšej dobe tehotná...chcem aby bolo drobo zdravúčke... 🙂

lenkatroj
4. aug 2019

@joysi: veď toto, každá z nás chce pre svojho drobca len to najlepšie. Nekonečný kolotoč rozhodnutí a pochybností, či boli správne, keď nebodaj niečo nie je úplne ok... a naviac sme každá iná, reagujeme na stravu inak, aj každé tehotenstvo je iné, jeden aby sa z toho zbláznil 🙂

My sme sa rozhodli spoľahnúť na prírodu pod dozorom lekárov. Asi to má nejako vymyslené, keď sme ako živočíšny druh prežili 🙂
Takže vápnik dopĺňam makovým olejom (končím 1. trimester a zároveň dojčím dcéru - nechce sa nechať odstaviť, potvora), papám zeleninu, ovocie, orechy, mäso, ryby, strukoviny... A keď lekári na niečo prídu (očakávam železo posledný mesiac), tak potom zapojím aj výživové doplnky. Pri dcére to fungovalo (a je naviac všežravec 🙂 ), tak snáď bude aj teraz...

Držím prsty a želám veľa síl... Rásť tretie dieťa a behať za dvomi staršími je iste náročné 🙂

abcmajacba
17. máj 2021

@joysi ahojte baby. Nebolelo vás z toho femibionu bruško? Štvrtok som začala brať 2 a od včera ma pobolieva. U dr som bola dnes a všetko ok.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre