ahojte tehulky, ja sa chcem opytat ze ake vitaminy beriete,no ked nejake beriete...ja som brala femibion ale doktorka mi hovorila ze to je dost drahe a ze vsetky taketo vitaminy obsahuju skoro to iste a ze su aj lacnejsie. tak preto sa pytam ake zvyknete brat vy. som v 23tt, dakujem za odpovede 😝
@erinka1411 ahooj..ja som brala tiež Femibion asi do 4mesiaca,potom len kyselinu listovú a takmer celé tehotenstvo som musela brať železo a magnézium 🙂
@erinka1411 Ja som brala do 4. mesiaca kyselinu listovu a potom Mamavit a magne B6 🙂
@erinka1411 ja som užívala od 12tt maternu a od piateho mesiaca kyselinu listovú 🙂
Ziadne jem vela ovocia a zeleniny je to lepsie ako chemicky vyrobene vitaminy ktore su drahe
Cca 2 mesiace pred otehotnenim a prve 3 mesiace tehotenstva kyselinu listovu, potom uz nic
Do 3 mesiaca som užívala kyselinu listovú, 4-5 mesiac Maternu, ale dosť som z nej pribrala, tak mi ich lekár kázal vysadiť a užívala som len práškový vit.C, Magnerot a železo 🙂 až do konca tehotenstva.
v prvom trimestri som brala najprv femibion, ale bolo mi z neho ťažko, tak som prešla na ladeevita. včera som zobrala poslednú tabletku v balení a keď som bola v lekárni, kde sa venujú aj prírodnej medicíne, odporučila mi tam kočka toto:
http://i28402.wix.com/biomineral#!zakladny-subo...
mám železo, teda Ferr phos a Biokomplex. K tomu asi ešte budem brať kyselinu listovú, brala som ju aj dlho pred otehotnením 🙂
ja tiez ziadne, my jeme vela cerstveho ovocia a zeleniny 🙂 a myslim, ze sa stravujeme zdravo 🙂
Ahoj, v prvom trimestri som brala femibion800. A teraz beriem LadeeVita.- je aj cenovo prijatelnejšia. A tiez magneB6, a vcera som bola na poradni a odporucil mi aj magnerot . Niesom velmi nadsena konzumaciou tolkych vitaminov, ale doktor ma uistil ze je to v poriadku a neskodne , len to prospeje mne aj drobcovi v brušku . 🙂
dakujem ženičky za odpovede 🙂 ja tiež ešte beriem železo a magne b6...
A este som pocula ze potom sa rodia zbytocne velke deti moj mladsi syn mal aj bez prenatalnych vitaminov 4050 g a 56 cm tak radsej neriskujem a hlavne teraz v lete je lepsie jest cerstve veci
@erinka1411 no ja beriem uz asi od 25 tt. zelezo a teraz beriem magne b6 asi 2 tyzdne pred porodom a 25.9 idem rodit a moje babo ma 2700g ...tak neviem ci to zavisi od tych vitaminov skor by som povedala že kazda individualne 😀
Ahojte Baby nechceli by ste Femibion 400+DHA viac info v IP DAKUJEM
Mne doktorka odporučila Mamavit tabletky, kapsule aj krém proti striám, ale v rizikovej poradni mi doktor vravel že bábo sa nepotrebuje už pre narodením dopovat umelími vitamínmi a chémiou, radšej mám jest vela vela čerstvej zeleninky a ovocia a ešte aj ušetrím kopec penazí. Toho sa aj držím, cítim sa skvelo a bábo je v mojom brušku spokojné a zdravé 🙂
Ja beriem LadeeVita od začiatku na odporučenie mojej lekárky 😉
a ja na odporučenie doktora neberiem už nič. Približne 2 mesiace pred otehotnením a 1 mesiac som jedla kyselinu listovú, potom ten femibion800 a potom mi doktor povedal, že rastú zbytočne veľké deti a ak sa stravujem aspoň trošku normálne, nemám brať nič. Tak jem veľa ovocia a zeleniny 🙂
Ja neberiem žiadne, jem, čo mi chutí a hlavne sa snažím jesť ovocie a zeleninu...
Ladeevita-v tehotenstve a pokračujem aj teraz, keď dojčím 🙂
Nebrala som okrem kyseliny listovej v 1 trimestri ziadne,snazila som jest vela ovocia a zeleniny no asi to nestacilo,dietatko si vela potiahne!A dost som ochorela,tiez som neni nejaky zastanca umelych vitaminov j no aj tak som si teraz kupila calibrum mami,istota je gulomet a zacala ho uzivat 🙂
Ahojte...ja som zacala mesiac pred otehotnenim kyselinu listovu, tu beriem aj nadalej, potom mi doktor odporucil magnezium, ale to som brala asi 2 tyzdne, potom som prestala lebo mi z neho prislo zle.. takze nadalej beriem zatial len kyselinu listovu, som v 8tt
kyselina listová + vitamíny s DHA - na správny vývoj mozgu, očí
Femibion 800 bez jódu som začala užívať 3 mesiace pred otehotnením až do 12tt a teraz užívam Femibion 400 bez jódu až do ukončenia dojčenia
Centrum materna aj calibrum od zentivy obsahuje farbivo kosenila/kys.karminova E120, o kt.sa pise ze moze sposobit hyperaktivitu, alergie a astmu.. mozno to obsahuju aj ine tehotenske vitaminy, zatial viem o tychto 2. Hlavne ze maju krasnu ruzovu farbu..
Mimochodom na moj mail/vyzvu, nech s tym nieco robia mi odpisali z pfizeru, ze je to v sulade s EU normami atd blabla..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
od forever living multivitaminy pre deti (neobsahuju chemiu) od nich aj zmes mineralov, extra este zelezo a magnezium