Aké najdivnejšie tehotenské rady ste dostali?

veronika776
27. máj 2021

Ahojte, som práve v 4 mesiaci tehotenstva a už ma začínajú otravovať všetky tie rady a povery. Zaujíma ma či aj vy ste sa vo svojom okolí stretli s nezmyselnými radami alebo poznámkami tipu "ak ti je stále zima, bude to chlapec, Ak máš chuť na sladké bude to dievča." A kto vám ich dal? Mne osobne sa do všetkého začína starieť svokra a už mi to začína prekážať a najradšej by som bola, keby tehotenstvo nie je ani vidieť. 🙄 Viete mi povedať aké najdivnejšie tehotenské rady ste dostali? Keď už proti nim neviem bojovať, tak nech sa aspoň na nich zasmejeme. 🙂

rmm
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miirka123
27. máj 2021

@veronika776 Joj toto aj mna irituje... ja som ešte bola len 8tt a svokra rozbila pohár hneď jaaj to bude chlapec určite... a podobne už to nepočúvam jedným uchom dnu a druhým von a tiež nemám rada keď sa mi chytajú brucha pomoc 😄

veronika776
autor
27. máj 2021

@rmm hahaha presne, hovoria mi o takých veciach čo si musím googliť lebo ani netuším na čo všetko sú. :D

hipuska
27. máj 2021

@veronika776 a je tam toho? Asi sa len teší. Odjakživa sa tieto "povedacky" hovorili. Pokiaľ je to na úrovni rady tak je to ok

veronika776
autor
27. máj 2021

@miirka123 áno, ja si hovorím vždy, že keď mne chytajú brucho, tak prečo mužovi nechytia jeho prirodzenie a tiež ho nepochvália za dobre odvedenú prácu. :D

rmm
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
00ivi00
27. máj 2021

Síce nie v tehotenstve ale na druhý deň po pôrode - "hlavne ho nemaj moc na cecku aby si nezvykol" 🙈🙈🙈🙈 skoro ma vystrelo (podotýkam, že to povedala žena čo nikdy nekojila 🤣) alebo "nenos ho moc na rukách aby si moc nezvykol" 🤣 nie je nad tieto rady, ale teraz čakám už druhé a myslím, že už ma nič nemôže prekvapiť 💪

veronika776
autor
27. máj 2021

@rmm fuh... ale to mi už príde, že to nie je nikoho vec. Či už bolo alebo nebolo plánované.

rmm
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronika776
autor
27. máj 2021

@00ivi00 aj si dostala nejakú radu, ktorá ťa až zarazila, že ako toto mohlo niekoho napadnúť? nech sa viem pripraviť.. teda okrem týchto :D možno ešte pred pôrodom

denden77
27. máj 2021

@00ivi00 aj u nas az po porode "nehovor jej, ze je pekna, lebo bude rozmaznana" 😂😂😂

kkovacovak
27. máj 2021

@veronika776 dostávam od priateľovej babky zásadné odporúčania že nemôžem pribrať viac ako 15kg lebo inak je to katasrofa...šetky moje kamošky mali nad 20kg 😄 No a mám samozrejme jesť vyváženú stravu...čo je úplne najväčšia hovadina keďže nič normálne nezjem. A musím vraj veľa spať....zaspávam nad ránom 🤦‍♀️ A samozrejme to bude chlapec lebo som pekná a mám dopredu brucho 😄

klip0
27. máj 2021

@00ivi00 nehovor hop kym.... 😅😅😅 Lebo este ta asi prekvapia 😅😅😅

00ivi00
27. máj 2021

@rmm asi toľko k tomu 🙈 nechápem kto normálny môže takéto veci rozprávať a to teda boli ľudia z mojej rodiny🤭

janci05
27. máj 2021

Ja som sa našťastie s takýmito radami či poznámkami nestretla. Svokra je síce svojská a teda staršia, ale do tohto mi nehovorila. Akurát keď som umývala okná, tak sa bála aby som nedajbože nespadla, tak to chcela spraviť za mňa, ale inak nič.

veronika776
autor
27. máj 2021

Mne teraz ešte napadlo, že som dostala radu aby som sa neprehýnala.. a že mám veľa ležať aby dieta bolo kľudné :D :D :D

hagshop
27. máj 2021

@veronika776 keď si spomenula to chytanie brucha, hneď ma napadlo toto video

https://www.youtube.com/watch?v=XHqWpSp03Kk

😁

bubka28
27. máj 2021

Neviem, ci rada, no mňa otravujú otázky od kolegýň v robote. Napr. v 12.tt sa ma opýtala, či sa už hýbe.. Keď som povedala, že je ešte skoro, jej odpoveď bola, že to bude určite chlapec, lebo chlapci sú leniví. 🙄🙄😀 A na moju zníženú štítnu žľazu mi iná "odborníčka" povedala, že to bude dievča a keď ma pali zaha, mam si dat veľa horčice 😂 štítna a zaha.. Pobavila som sa aspoň.. A takto by som mohla pokračovať.. Ženský kolektív je na nezaplatenie 🥴😂

wokokoza
27. máj 2021

@bubka28 jój vieš čo ja z niektorých týchto vecí by som išla už asi do vývrtky 😀 Keby si tí ľudia radšej do jazyka zahryzli.

00ivi00
27. máj 2021

@veronika776 V tehotenstve toho až tak moc nebolo, iba že som opeknela tak to bude chlapec (neviem či som sa nemala uraziť 😀), podľa tvaru brucha mi hovorili že bude chlapec, no a mimo toho ma vždy iba moja babka vedel rozpumpovať pri každej návšteve : "aké máš už veľké brucho!" (žeby to dieťa v tom bruchu rástlo?) aaa no veru si pribrala je to vidieť🤗. Ale vravím ti.. Toto čo ti vravia teraz, je nič oproti tomu, čo budú radiť po pôrode, tak skôr sa priprav na to 😀 a teda max čo mi vadilo, že mi svokra hladkávala brucho, to bolo vážne neznesiteľné, mala som pocit akoby som to dieťa čakala s ňou

00ivi00
27. máj 2021

@denden77 to nemyslíš vážne? Veru deti netreba chváliť aby neboli namyslené🙈🙈💩

00ivi00
27. máj 2021

@klip0 myslíš?? 😀 Ja dúfam, že nie, zatiaľ iba ja šokujem ostatných, lebo stále vychovávam svoje dieťa podľa jeho potrieb a svojej intuicie 😅

veronika776
autor
27. máj 2021

@00ivi00 ooo moj bože :D asi sa odsťahujem niekde na samotu a dieťa im ukážem ked bude mať 18 :D

klip0
27. máj 2021

@00ivi00 no prosiiim ta, ked si takato opovazliva, ze ho vychovavas takto, tak to ti musia radit predsa 😂😂😂😂

maximilie
27. máj 2021

@veronika776 ze vraj nesmiem jest guláš z diviny... podla mna absolútna blbosť

milu22
27. máj 2021

@veronika776 ešte len dostaneš veľa rád po pôrode. Najlepšia odpoveď pre moju svokru: Ty si si už svoje deti vychovala, teraz nechaj mňa moje deti vychovávať. Alebo že rodičia majú vychovávať a starí rodičia rozmaznávať. A najviac sa urazila, keď som jej povedala, že je nejaká premúdrela 😁. Ale povedala som to dosť sarkasticky, tak to nevzala ako kompliment. Keď som s deťmi 2 dni vonku nebola, tak povedala, že sú ako väzni. Keď som šla s nimi von, tak prečo som šla von, keď fúka vietor, prší, sneží, je zima alebo je veľmi horúco. Teraz už na rôzne rady poviem dobre, vyskúšam a potom si aj tak spravím po svojom.

trixi12
27. máj 2021

prednáška od kamarátky o tom, ako nebudem potrebovať veľa tehotenského oblečenia, keď mi začalo byť všetko malé a musela som si ísť dačo kúpiť. (nakupovanie neznášam, oblečenie mám len to čo bežne nosím)
top bol priateľov kolega, ktorého som ani poriadne nepoznala, rozhodol sa len tak bez opýtania, že si bude hladkať moje tehotenské bruško. Po mojej negatívnej reakcii na mňa ešte vyjavenie hľadel, že čo sa stalo, a div sa neurazil :D

majusska202
27. máj 2021

Ja som bola prípad, že som celé tehotenstvo vracala. Raz som dostala od jednej mamičky radu, že si mám povedať ako ona, ze jej nebude v tehotenstve zle a ani raz jej nebolo. Tvrdila mi, že keď si to vsugerujem tak nebudem vracat 😂

milu22
27. máj 2021

@maximilie preto sa to vraví, lebo bol vážny prípad vo Valaskej https://www.google.com/amp/s/www.sme.sk/c/amp/2...
A tu je potom aj rozuzlenie https://sarm.pluska.sk/relax/stovky-ludi-infekc...

tatiana1329
27. máj 2021

Ked som bola raz u svokrovcov, svokra mala navstevu (kamaratku) predo mnou sa bavili o mojom tehotenstve ako keby bola tehotna svokra a nakoniec zadrela ze babo pojde z porodnice v bielom lebo tak sa to musi a teda este musi kupit nieco biele v com by islo domov. Tym skoncila u mna vo vsetkom co sa tohto tykalo, do porodu som k nim nesla a JUST som synceka dala do modreho! 😁

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre