Aká má byť veľkosť hlavičky v 26. týždni?

adka91
4. apr 2016

Ahojte som 27 tyzdni tehotenstva a minuly tyzden som bola na 4D ultrazvuku. Pan doktor mi povedal ze plod je v poriadku len ma trosku vacsiu hlavicku ale ze je to v norme. Ale teraz som s toho na nervy ze ci nahodou to nemoze byt nieco zle.
Pridavam aj foto s parametramy.

bosoriak
4. apr 2016

Treba sa nabuduce spytat lekara, nie na fore. Ak povedal, ze plod je v poriadku a ma trochu vacsiu hlavicku, ale v norme, tak je to asi v norme a netreba sa znepokojovat. V tychto tyzdnoch uz je kazdy plod iny, preto je aj tolerancia rozmerov vacsia.
Nestresuj sa zbytocne.

rheuska
4. apr 2016

A mozno popros lekara nech nekomentuje, pretoze sa potom velmi obavas. Ze nech ta upozorni iba ak by naozaj nieco nebolo v poriadku. Babatku nerobi dobre ak stresujes a trapis sa.

slnecnica174
4. apr 2016

Neries a bud v klude. Za cele teho som nevedela ani kolko moje babo vazi a nie este velkost hlavicky. Cim menej clovek vie, tym menej stresuje.

seahorse27
4. apr 2016

Niekedy hlavicka, nohy, ruky, brusko...rastu nerovnomerne (je to uplne normalny jav) - ked povedal, ze je to v norme, tak je to v norme...neries...nabudúce ti mozno vyskoci ina hodnota...podla toho, co pozeram, tak to mas v pohode. Rozdiel do 2 tyzdnov medzi jednotlivými mierami je v pohode. Ty mas max 10 dni. Treba brat do uvahy aj chybu merania, pristroj nie je neomylny.

rica1
4. apr 2016

určite sa neboj!!!!! ja som toto riešila v tehotenstve bola som uplne že na nervy, ale uplne, a nakoniec to bolo uplne v pohode, no v pohode ako sa to vezme 🙂 babetka sa rodia zvyčajne s hlavičkou od 32-36cm.. obvod , a moja mala 38cm, čož si ja myslím že už bolo dosť a rodiť to prirodzene hm... preto som šla aj nakoniec sekciou, aj keď sa porod rozbehol sám , otvárala som sa pekne , ale dieťa bolo stále vysoko proste nemala miesto ako sa dostať nižšie a určite aj koli tomu že tu hlavičku malo večšiu ale na pohlaď to vobec nijak nevyzeralo. neviem bola taká akurát, aj keď určite keď sa narodí dieťa s hlavičkou 32cm tak to je rozdiel oproti tým 38cm 🙂 ale to tažko takto lebo jedno je chudšie, druhé tučnejšie a tak a záleži na celkovom vzhľade , na našom babetku tých 38cm mi prislo normal bolo dlhé zase, aj keď váha bola 3,5kg, určite sa nestresuj, prípadne by som riešila ak máš bezproblémové tehu tak cvicenie s epinom alebo anibalom, to určite ak budeš mať prirodzený porod prechodu večšej hlavičky pomože.. keby si mala otázky ešte napíš IP , možme porovnať aj naše rozmery aj keď ja mám namery až z 29+6tt

lilinka77
4. apr 2016

Ak by to bolo niečo zlé, určite by Ti nepovedal veľkosť hlavičky..Na ultrazvuku sú vidieť mozgové komory, vtedy môže byť problém. Ale aj nemusí.. Takže to je úplne OK. Nestresuj sa..

tobnuf
14. apr 2016

Pocuj takymto stylom hysterie ta drbne..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre