Ahoj, kolko vazi vase babatko v 14 tyzdni? Mne lekar povedal, ze ma 7,4 cm a vazi 89g. Je to OK? Nie je ta vaha vysoka? Podla tabuliek by mala byt nizsia.
Moja mala tiez v tom case tsku vaju,je to v poriadku .pocuvaj lekara ak je on spokojny naco sa v tom hrabes?ved kazdy sme iny.ale napadlo ma,ze aj je to mozne mozni je o par dni starsi,lebo ak vies jedy ste mali sex tak moze byt kludne aj o tyzden starsie.
nechapem danej otazke... akoze keby bolo moc dlhe (cm) a moc tazke(gramy) tak co? sa bojis ze bude obezne ci co... sak to neni vobec smerodatne v takomto tyzdni, dolezite je aby bolo zdrave, aby ti vysli dobre vysledky tripple testov atd atd...
@chilliscorpion Tieto akože "váhy" bábätiek v brušku podľa sona vôbec ale vôbec nie sú presné. Nakoľko lekár naozaj nemôže odvážiť to bábo, je to len odhad na základe merania - napr.stehennej kosti. Napríklad mne 2 hod pred pôrodom povedali, že bábo má 3kg a malý sa narodil s hmotnosťou 3620g. A k tým tabuľkám - nehnevaj sa a mysli si čo chceš, ale ak už teraz sa ideš držať sprostých "tabuliek", tak to budeš mať naozaj ťažké - nielen tehotenstvo ale aj potom veci okolo bábätka - chudák malé - nezabudni ho aj kŕmiť a aj všetko podľa tabuliek a toho čo ti povie pediater. Veľa šťastia želám. 😉 🙂
Booože, ďalšia budúca "tabuľková mamina"...... 😀 😝
Vahu vobec neries....
No hadam sa len nebojis, ze tvoje babo v 14.tt je obezne a neuvazujes o nejakej diete 😀 Mne sa zda, ze moj maly mal v 14.tt tiez 7,5 cm a 125g - no obezita cista 😀
Prestan stresovat prosim ta a vobec toto neries.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
A lekar ti co povedal? Boze moj prestan pozerat tabulky. Kazdy sme jedinecny. Nemozes si natabulkovat tehotenstvo a ani decko! A este by ma zaujimalo, ze ak by to nebolo normalne, tak co spravis? Pojdes na potrat? Budes drzat dietu? Alebo co vlasne? Pojdes za dalsim lekarom? Maju co robit s mamickami, ktore to naozaj potrebuju. Oddychuj a uzivaj si tehotenstvo a bud rada, ze nic nenormalne tam neobjavil a nehladaj problem tam, kde nie je. (keby bol, tak lekar ti o tom povie)