v podstate ma zaujima, ze ake mate skusenosti s tym, ze ste mali napr. babatko v brusku hyperaktivne a potom zostalo take aj po narodeni? resp. ja som ten opacny pripad, ze maly je velmi kludny, ziadny extra kopance, sem tam sa zmrvi a to je vsetko. vacsinu casu prespi 🙂 logicky mi z toho vyplyva, ze by mal taky ostat aj po narodeni, a zaujima ma ci to moze byt skutocne tak. dakujem 🙂
tak co sa mna tyka...mozem to potvrdit. mala si uz v brusku robila poriadne diskoteky 😀 a doteraz je ako taky tajfun 😀
moj maly bol kludny v brusku, najviac sa prejavoval stikutkou 🙂 a taky pohodak zostal aj po narodeni, takze asi to tak bude 😵
matko bol v brusku ako divoch...asi bol zvedavy co je vonku 😀 😉 ...no a ked uz bol vonku a zistil, co a ako,...tak sa z neho stal spachtos a taky kludas, ze ani neviem , ze mam doma male dieta 🙂
mne to takto nefungovalo, prvý kopal ako besný, vedel som o ňom od 20-teho týždňa a ked sa narodil, spinkal celé dni až do troch mesiacov, bol veľmi pokojný, druhý synček bol v brušku pokojný a ked sa narodil je to šidielko 😀
ahoj, no u mňa sa to nepotvrdilo...malá bola v brušku maximálne spokojná kľudná, skoro vôbec sa nehýbala, niekedy som musela mať doslova dlhé minúty ruky na brušky, aby som zacítila aký taký pobyb...
😉
a teraz máme od narodenia hyperaktívne živé dievčatko, ktoré skoro vôbec nemusí spať...teda ako novorodenec prespala veľmi málo a teraz nám s mužom pripadá niekedy, že je na baterky...véééľmi kvalitné baterky... 😀 😝
teraz má 4 a pol roka...
...nechcem Ťa teda strašiť ale nemusí to vždy platiť...možno iné mamičky majú iné skúsenosti... 😉
aj u nas je to tak 😉
U nás presne.Strašne hyperaktívna v brušku vo dne v noci.Som sa divila,či niekedy v tom brušku spí.A teraz je to detto.Spí minimálne v noci a ešte menej cez deň a neustále v pohybe a o krok popredu.Už v brušku pri morfologickom sone sa Dr vyjadriť,že takú silnú individualitu ešte nevidel a malá sa tak prejavuje i teraz. 😀 U predchádzajúcich detí to bolo to isté.
u nas to neplati vobec. maly bol v brusku maximalne kludne dieta, kopal len aby sa nepovedalo a po narodeni je to nekonecne sidlo, skoro vobec nespi a nonstop v pohybe. uz na 9 den po narodeni sa vzdy vyplazil zo zavinovacky tak tam ani nebyval.
u nas to tak fungovalo a este aj presne v stanoveny cas...ako bola hore v brusku, bola hore aj po porode..... 😉
nasa malicka v brusku nespala takmer vobec, cely den a polovicu noci kopala a krutila sa a stale sa jej ckalo... po narodeni prvy tyzden bol taky isty a potom sa to upravilo a teraz stale krasne spinka.... akurat to ckanie jej zostalo 😀
ja mám taký pocit, že moja dcérka si zachovala podobný režim ako v brušku kedy bola cez deň dosť aktívna, naposledy ma vždy kopala okolo 23h a v noci som o nej pomaly ani nevedela. To aj zostalo,.. cez deň si pospala veľmi málo a jej nočný spánok sa začínal presne okolo 23h, na kojenie sa budila len raz za noc a prespala pekne až do rána 😵 .
No a tento druhý drobec je v brušku ešte aktívnejší a to dokonca aj v noci, tak som veľmi zvedavá čo bude po pôrode. Ale zrejme už nebudem mať také kľudné a prespané noci 😅 😔
U nas sa to potvrdilo. Maly bol v brusku uplny kludas, ledva som o nom vedela... a teraz je tiez kludny. Placka minimalne, vela spinka...
u nas to plati u oboch - dcera kopala o dusu cely cas v brusku a teraz je total hyperaktivna, syn zase opak toho som musela stuchat aby sa aspon trosku prejavil pre moj vnutorny klud a na svete sa sprava rovnako kludne a pohodlne - mu hovorime ze je prebornik v pozerani na strop (nie ze by ine nevedel, jemu sa len skratka nechce 🙂 )
no nas sa nakopal aj nastikutal a je tou tak aj teraz 😀 bicykluje vo vzduchu nôžkami o dušu a stikutka nas tiez casto chyta...
Soldi,tiež som mala kludne bábätko v brušku. Ani moc nekopalo (malo nôžky zaborene v placente)
Po narodení bola kludná,lebo mala žltačku a vela spala. Do pol roka spala v noci krásne a od vtedy ZLOM 😠
V noci je hore veru aj každu pol hodinu ! Málo spí a kedže je stále kojená a bez cumla, stále pýta prsník.....a to už máme pomaly 2 roky ☹
Zlatý prvý pol rok 😔
u nás to platilo 🙂 ak bol divoký v brušku tak aj po narodení. Ale to platilo asi tak do 3 rokov, potom sa to úplne otočilo.Najstarší bol divoch, potom heperaktívny a teraz leňoch neuveriteľný, to isté aj namladší. Prostredný bol pokojný v brušku aj potom a teraz je to čertík.
neplatí to ....správanie dieťatka ovplyvňuje hodne pôrod
ani3012
-ako to myslis?co a ako pri porode ovplyvnuje chovanie dietatka?zaujima am ,co odpises.
ja si myslim,ze to nie je v tom,ze ake je v brusku,take bude ked bude vonku....nas maly bol celkom kludas v brusku...teraz je to hotove ,,tornado,, vsade musi byt a vsetko musi skusit haha.myslim,ze je to o poavhe,ktoru dedi po nas-rodicoch..mozno nemam pravdu,ja si to tak len myslim
Moja skusenost je taka, aj co so sa pytala kamosiek, ze to zalezi, ci je matka v pohode pocas tehotenstva. Nervozna vystresovana tehulka=nervozne dieta po porode. A naopak, ked si v pohode a tehotenstvo si uzivas, babatko bude kludas. Ale to su len moje osobne skusenosti. Ale to u nas platilo fakt len uplne v babatkovskom veku. Odkedy sa naucil chodit, bol vsade.
podľa mňa sa to nedá povedať....nesúhlasím so simi251, ja som úplna flegma , a aj počas tehu, a mám také živé dieťa až hyperaktívne, v podstate od narodenia....ale nervné nie je...
a v bruchu bol aktívny tiež ale podľa mňa to bolo v norme......
podľa mňa je somarina zamýšľať sa nad takými hlúposťami.......
Moja občas kopala ešte v brušku, nebola veľmi aktívna a taká je aj teraz. Má chvíľky, keď si vyžaduje moju plnú pozornosť, ale niekedy ju vôbec netrápim, hraje sa sama a je "samostatná" 🙂
u nas to podla mna neplati, mala bola v brusku kludna ale odkedy je na svete, uz to tak nie je 😀
U mna to platilo na 100%. V brusku kopal v kuse, ked som ho 2 hodiny necitala, uz som bola nervozna...a je velmi akcny aj teraz....Ale ci to je pravidlo, asi nie....
no.. Alex bola v brusku aktivna, cez den a v noci v brusku spinkala......no a teraz v noci spinka , aj cez den vela spinka,ale je aktivna a cula...ale velmi spokojna.....tak neviem...alepredpokladala som ze ked v brusku spinka v noci,tak ze taka ista bude aj vonku...a je.... 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Dcerka bola akcna a po narodeni zdravy priemer, ziadna prilisna aktivita, normalne dievcatko 🙂 Syncek sa mi zdal kludny, ale to skor preto, lebo do 34. tyzdna sedel v bruchu na zadku a kopat moc nemohol... ale po porode je to neskutocnyyy flegmosko, sa na nom smejeme, to dieta snad ani nevie plakat 😉