24+3tt a pohyby cítim ako tlak na konečník. Je to normálne?

vojtasova
14. nov 2019

Ahojte chcem sa poradiť, mam proste len strach ste tu určite skúsené mamičky... A poradíte mi cítim malého v brušku len také túkanie to je všetko necítim žeby sa otočil alebo kopal, a to pred týždňom som ho cítila nad pupkom alebo pod.. A keď som doňho štuchala tak sa ozval a kopol späť na mam len strach a pýtam sa ze prečo ho cítim len také tlaky a také tuknutie zo spodu do konečníka a pošvy. A keď som bola pri lekarke hovorila som jej to povedala ze je tak uložený nezda sa mi malinko kope vždy večer keď som, šla späť a bola v kľude ozval sa.. Teraz, sa ozve ale akoby zo spodu ako keby sa posuval dole ale krcok je zavretý vďaka za odpovede.

anjelicek26
14. nov 2019

Neviem, aku odpoved cakas, babo ma pol kila, ake kopance? Zavisi, ako babo lezi a kde je placenta a celkovo rozlozenie maternice. Ze to niektore citia intenzivne neznamena, ze ty musis. A to aj medzi vlastnymi tehotenstvami je brutal rozdiel, aj co sa tyka temperamentu dietata... Moj starsi syn sa len prevaloval, o nom som vedela len kvoli stikutke. Flegmos totalny bol aj ked sa narodil. Mladsi sa chce s brucha asi prekopat cez pupok... aj sa narodil s pravym uzlom v pupocnej snure...ani sa necudujem pri tom, co tam vyvadzal.

verona1989
14. nov 2019

@vojtasova ja som dnes 26+2 a torz tak citim ako ty. Sem tam intenzívnejšie a sem tam menej. Tiez mi tonpride divne ale vraj j to ok. No a k tomu mam placentu vpredu. Castejsie citim take prebublovanie sa a niekedy tukance. Ešte sa dockame isto ;) xakam se tak za mesiac to príde.

janulla77
14. nov 2019

@vojtasova ahoj ja som mala podobný prípad niektoré dni kopal viac a jeden deň kopkal tak menej že som ho ozaj málinko cítila skoro vôbec len tak mrvnul sa ako som bola zvyknutá... Tak som sa bála tak som normálne šla na pohotovosť no som bola už tak upnuta na to bruško čakala kým kopne aj som sladké jedlá aj stuchala a nič. A tam mi urobili ultrazvuk a videli že bábo bolo ináč pretocene a na ultrazvuku aj videl že sa mrvi aj mi povedal že teraz sa zamrvil že či to necítim a vôbec som to necítila... Takže v kľude asi sa len tiež tak pretocil že to nemusíš cítiť ale jedno pravidlo je racej 100 krát zbytočne k lekárovi ako raz a neskoro to mi aj tam povedali. Ak sa bojíš a máš obavu tak si zajdi nič zato nedáš a hlavne budeš kludnejšia.. ☺️ ale rataj stým aj keď bude všetko ok že si ťa na 48 hodín nechajú na pozorovaní. Mňa si tam nechali a ja som bola v 27 tt

vojtasova
autor
14. nov 2019

@anjelicek26 ma 627g,cize už je dosť veľký. Na Sone keď ho vidíme robí kotrmelce. Len, sa pýtam keďže son Prvorodicka nemusíte hneď reagovať tak rafinove. 😊😊

vojtasova
autor
14. nov 2019

@verona1989 však, tak, tak, hádam bude dobre. 🤷‍♂️🥰

anjelicek26
14. nov 2019

@vojtasova len ti pisem, ze sa nemusis stresovat. Prevalovanie je rovnako pohyb, ako kopance.

whatever1
14. nov 2019

@vojtasova Ak mas pocit ze sa menej hybe ako pred tym tak je na mieste ist na pohotovost. To tukanie je pravdepodobne stikutka, ale ta sa nerata za pohyb. Na pohotovosti ti spravia sono a skontroluju prietoky placentou ci je vsetko v poriadku a mozno si ta nechaju na pozorovanie. Rady typu ze mozno je tvoje dieta "kludas" nepocuvaj, ak mas pocit ze nieco nie je v poriadku a mas strach - chod na pohotovost.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre