Ahojte, som Prvorodicka.. Mam veľký strach pred pôrodom, ale aj pred samostatnou výchovou syna :( ci to zvládnem? :( ci som pripravená byť mama? A mali ste tie pocity každá? S manželom.. Sme bábätko neplanovali keďže svadba bola 21.09.19 nedávno, ale berieme to ako, dar. A kedy stačí kupovať vybavicku pre bábätko? 🙂 bojím sa ide asi aj o ten zvyk, a urobiť si návyky.. A zvyknúť si na materstvo.. Prosím dajte mi tu komentáre nie nenavistne, ale aby mi pomohli 😙a uistili ma ze všetko bude v poriadku, pretože som aj dosť smutná muža mam na 3 tyzdne v práci v nemeckú takže aj, s toho som taká.. Ďakujem
@vojtasova ja som nikdy nebola nejak na deti ale priala som si mat ich raz.. prvy krat som potratila a to som velmi prezivala a rana tam je dodnes.. potom som cakala maleho a tiez som sa bala , ale velmi som sa uz na neho tesila v pokrocilejsom stadiu.. akonahle mi ho dali to bola laska na prvy pohlad.. porod bol u nas horor islo nam o zivot ale snazila som sa dat co najskor dokopy, aby som ho uz mala pri sebe.. dneska ma cez polroka a ja si neviem predstavit zivot bez neho.. ako keby zaplnil tu prazdnotu ktoru som predtym mala a nemenila by som za nic na svete.. byt mama je casto narocne ale prekrasne.. dolezite je byt vela v kontakte s dietatkom po porode aby neprepukla depresia ... drzim ti palce tes sa je to tvoja krv a ta nieje voda😊
@vojtasova myslim, ze taky ten normalny strach z porodu ma kazda zena, zvlast prvorodicka, lebo nevie co ju caka...ale neboj, zvladlo to miliony zien pred tebou, zvladnes aj ty 🙂 hlavne necitaj pribehy z porodov,kazdy je iny. Byt mama je ta najuzasnejsia vec na svete, je to dar. Ja som tiez otehotnela hned po svadbe,bolo to sice planovane ale obavy boli...tiez ci budem dobra mama, ale po porode,ked si na seba zvyknete,vytvorite si urcity denny rezim, bude vsetko ok.Ja ked som bola este v porodnici s malou,jeden den mi prevrieskala v kuse aj 3 hodiny, nechcela papat,bola velmi spava,bolo mi aj do placu...nevedela som si rady...nakoniec to trvalo 4 mesiace,mali sme totiz koliky...prvykrat som sa s tym stretla,no pomahala mi sestra aj mama...urcite ak nieco nebudes vediet, alebo si niecim ista,tak urcite mas koho poziadat o pomoc,neboj sa nicoho....pri mojom druhom babatku som mala pocit,ze neviem,ako sa postarat o neho,zrazu sa mi zdalo,ze som vsetko zabudla,co som sa naucila pri mojom prvom...kym som sa do toho dostala,trvalo to nejaky tyzden-dva...uvidis, bude to laska na prvy pohlad, na prve pohladenie 🙂
Nezaoberaj sa pôrodom už teraz. Veľa žien pred tebou ho zvládlo a tak to zvládneš aj ty. Akonáhle budeš mať to malé klbko v rukách, zabudneš na všetku bolesť a nepríjemné veci. A učiť sa budeš za jazdy, neboj. Materinský inštinkt je silný.
Moja skusenost so strachom zporodu.Cele tehotenstvo som sa bala mala obavy ako to zvladnem kedze mna boli aj pichnutie komarom A poviem ti,xe v den porodu strach absolutne zmyzol.Nebol pritomny.Verila som,ze to zvladnem islo to tak so mna.Tak drzim palce.a co sa tika strarostlivosti,tak kazda sme nejak zacinali.ja som mala fajn,ze som sa starala o synovca takze som vedela do coho idem cca.Ale pride to samo neboj.Musis si verit,ze to das .drzim palce”
všetko sa zmení keď uvidíš svoje bábo...V tom momente ho budeš milovať najviac na svete...Prežila som niečo podobné, navyše som chodila ešte aj do školy...
Take pocity su uplne normalne. My sme sa o babo dlho snazili, cize bolo vytyzene a velmi sme sa tesili, ked som konecne otehotnela. Vsetky moje kamosky deti mali, bola som uz trojnsobna teta a celkovo som s detmi mala dost skusenosti, aby som som mala jasnu predstavu, co taka starostlivost o dieta obnasa. Vedela som obliect, prebalit, nakrmit, pohrat sa... A vies co? Aj tak som sa bala. Budem sa vediet postarat? Budem dobra mama? Ako to zvladnem? Tie noci bez spanku, plac, zodpovednost... Ale ono to ide vsetko nejak prirodzene a samo😊
To, ze mas obavy len dokazuje, ako Ti na dietatku uz teraz zalezi a ze budes dobra mama.
Uplne bezne pocity prvorodicky mas. Ja som sa trebars nikdy nebala či budem dobra mama. Kazdy robi nejake chyby kym su to malickosti je to ok. Ja som skusenosti s detmi mala v mladosti som robila aj nanny 5m babatku ale ten drobec bol najnenàročmejšie babo pod slnkom. Krmene umom spave neplaclive kludne. Moja bola uplny opak este k tomu dlhodobo kojena. Mala som rada aj to cudzie babo ale svoje som milovala este než sa narodilo. A to ta nakopne Ta laska ti da mega trpezlivost a nežnost. Zvyknes si na vsetko prve tyzdne na unavu nevyspatost plač.. a potom pride prvy usmev a budes v euforii. S babom nie je nuda stale nieco nove urobi kazdy den je pokrok. Ja uz mam v 26tt vsetko vybavicku chybaju uz len plienky. Mam vecicky do roka 😆ked uz som kupila tak s mierou oblecko tak nam znami darovali vrece veci po vnukovi v top stave. Kocik a vajicko mam po malej som snimi spokojna. Baby hracky mame po malej aj chlapcenske Lebo do 3r frcala na autickach vlakoch, Nad porodom sa netrap este takto skoro staci ked sa budes bat v 40tt a Potom uz sa nebudes vediet dockat porodu Lebo cele telo uz toho bude mat plne zuby uz len budes chciet drobca vonku a bude to silnejšie ako strach.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ani jedna žena nie je pripravená na materstvo. Ja som si v pôrodnici s malým aj poplakala, lebo teda nič som nevedela a ani tá materinská láska sa hneď nedostavila. Mne dosť pomohol môj manžel, psychicky a aj fyzicky ma podržal. Ale toto obdobie po čase prešlo, naučila som s malým fungovať. A ešte jednu radu ti dám: keď nebudeš niečo vedieť s malým, tak radšej zavolaj mame,svokre alebo lekárovi, ale nikdy nečítaj modrý koník 😀