Ahojte mam nízko položene babo a pociťujem také ako keby ťažké v brušku hlavne dole asi babo vtedy premiestnuje v brušku. Potom sa to ukludni. Je to v rôznych internetvaloch. Je to normálne? Niektora podobnú skúsenosť?
@slavicka97 no mňa tým moj lekár úplne vystrašil že ak nechcem o to prísť mám sa viac šetriť a veľa ležať. A aj sa ti už zdvihlo?
@jessi06 odvtedy som ešte nebola na poradni ale mňa moja doktorka upokojila a povedala, že to sa stáva ale, že nieje to nič hrozné a že sa to časom podvihne ako bude bábo rásť.... poznám aj ženy ktoré sa podväzovali lebo sa báli predčasného pôrodu. Každé telo je iné, určite sa však kvôli tomu zbytočne nestresuj 🙂 a ak si chceš byť istá tak oddychuj, nenamáhaj sa a uvidíš čo ti lekár povie na ostatných poradniach.
Držím palce 🙂
@slavicka97 áno stále myslím pozitívne ze sa ešte posunie vyššie 🙂a veľa oddychujem. Lebo dlho na nohách byt aj tak nevydržím nakoľko ma to potom dole ťaží. Tiež pociťujes také tvrdé tam v brušku hlavne keď je to babo nižšie?
@jessi06 ak mám pravdu povedať tak som nikdy nepostrehla že by mi tvrdlo brucho
@slavicka97 neviem ci je to tvrdnutie no nemám to stále sem tam počas dňa akoby tam to babo tlači neviem 🤷♀️potom to prejde. Poradnu mam až 8.2.
@slavicka97 pohyby už cítiš? Ja ešte nie no cítim ako sa mi tam dole niečo deje.
@jessi06 áno už cítim dosť výrazne ale tak som už 23tt .... keď som bola v 17tt tiež som nič necítila 🙂 začala som vnímať tak cca okolo 20tt
@slavicka97 áno chápem každá žena to ma inak, a fungujes normálne? Ja neviem byť dlho na nohách lebo to tam dole už cítim.
@jessi06 fungujem normálne akurát keď som na nohách v kuse dlhší čas tak ma bolia chodidlá inak je všetko v poriadku 🙂
@slavicka97 tak podľa mňa nemáš tak nízko ako ja keď fungujes normálne.Ja musím ležať a chodiť minimálne. Asi ho máš už vyššie
@jessi06 netuším uvidím na ďalšej poradni 🙂
@slavicka97 no pokiaľ ti tvoja lekarka ne nariadila kludovy režim tak asi hej no ved uvidíš aj ja, som zvedavá keď pojdem co mi povie ci ešte ďalej ležať alebo nie, veľa zien co mali nízko položene babo muselo ležať hore nohami a niektoré až do pôrodu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@jessi06 ahoj ja som v 23tt a tiež mi povedala lekárka že mám nízko bábätko ale že sa nemám čoho báť že to sa podvihne ako bude bábo rast a mesiace pribúdať 🙂