Ahojte , som v 17+4 a zuadne evidentne rastuce brusko. Sice nie som modelka ( nadvaha cca 10 kg) stale brusko neni vidiet. Ani pohyby citit myslute ze to je v poriadku? Dakujem
ja som aj porodila a susedia si nevšimli že som bola tehotná....až keď som kočíkovala... a to som štíhla... pohyby je ešte zavčasu, ešte troška vydrž zo 2 -3 týždne ....
Ja som tiež v 17.tt a mám ho naozaj minimálne :D akoby som sa len dobre napapala 🙂 a pohyby takisto necítim, vraj treba počkať do toho 19-20.tt pokiaľ si prvorodička.
Ja som s prvou dcérkou pri zistení že som tehotná vážila 47kg,no v 5 mesiaci som ešte stále nosila všetky veci,až začiatkom 7 mesiaca sa ma kamosky pýtali čo ma dlho nevideli a ty si tehotná? 😂😂😂 no a o dva mesiace som aj porodila,dcérka mala 3kg 49cm.
Teraz čakáme druhé,začínam 4 mesiac a bruško je uz pekne vidieť,no kto vie ze som v tom vidí bruško kto nevie si možno myslí že som sa dobre najedla 😀😀😀
Každé teho je ozaj iné 😊
ja som štíhla a v 17tt som mala akurát neviditeľný kopček na pupku. som sa cítila neskutočne tehotná a bola som smutná, že to nikto okrem mňa nevidí. keď som išla rodiť, mala som tak malé bruško, že keď som si ľahla, zmizlo. samotní lekári sa smiali, že z čoho idem rodiť.
neboj nič a nestresuj. pohyby som tiež začala cítiť až okolo 19tt a pokiaľ máš placentu vpredu alebo si silnejšej postavy, môžeš cítiť aj neskôr. hlavne kľud, nemysli na nič zlé, aby bol drobček v pohodičke 🙂
😀kľud ja som dosť štíhla a brucho mi začalo rásť až cca v 5.mesiaci tak viditeľne..a keď som šla do pôrodnice tak sa ma jeden pán spýtal či už idem domov 😂
určite je to v poriadku, na pohyby je ešte skoro a niektoré ženy nemajú veľké bruško 🙂 kúp si odposluch na srdiečko, uvidíš ako budeš kľudnejšia 🙂 krásne tehuľkovanie 🙂
Keď gynekologička povie, že je všetko vporiadku, netreba sa ničoho báť. Mne každý hovorí, že v 20. týždni vyzerám, akoby som mala len šunky na bruchu. :D
Mne zacalo rast brusko v 20tt
ja som v 20 tt musela do nemocnice, robili "serklaž", a jedna pani z vedlajšej izby sa ma spytala, či som na potrat prišla... 😨
Ja som prišla rodiť a spýtali sa ma ci som si istá ze som tehotná... A keď pozreli knižku nechápali traja doktori sa boli pozrieť ze kde mam to dieťa sa ma spýtali... Ja som nemala žiadne brucho... Dokonca som schudla a moje veci pred o tehotným sú mi teraz veľké
@zuzka2103 ak máš nadváhu 10 kíl, myslím že je to úplne normálne, že sa bruško takto "stratí" a ešte aj do 4-5 mesiaca môžeš vyzerať rovnako. Druhá vec je, že niektoré ženy rastú "do bruška" a niektorým sa to nejako "rozleje" do celého tela 🙂 Ja som ten druhý prípad, aj napriek tomu, že som štíhla. Išlo to do bokov, do ramien, aj v 6 mesiaci ani nebolo vidno že som tehotná, ak mi niekto nevidel holé brucho. Až posledné mesiace mi rástla aj riadna basketbalka 🙂 Keď som s prvou dcérkou ležala v nemocnici v 6. mesiaci, sestričky ma podozrievali že nechcem jesť, že si udržiavam postavu na úkor bábätka. A ja som pritom šrotovala všetko čo som videla... Nakoniec mala malá v pohode 3240g a 48 cm 😉 Pri druhom, som tiež bola v 5. mesiaci na tom tak, že známi keď sa dozvedeli že som tehotná, neverili. V 8. už som sa gúľala ako balón a pupok bol medicimbal, nie basketbalka 🙂 a chalan vyše 4 kilá 😉
@zuzka2103 Vcera som tu videla jeden blog slecny-nebudem menovat.uz v druhom mesiaci fotila brucho ktore vytrca ako sa da.(teraz je tak ako ja v 12tt-ja ani slychu po bruchu) niekedy sa dobre najes a nepojdes na wc a uz su niektore stastne ze jeeej tejotenske brusko....no myslim si ze to nieje realne aj ked je zena hocaka chuda.v 10tt ma babatko 3,5 cm a aj ked priratas zhrubnutu maternicu a placentu ktora zacina rast cca v 9tt a mozno trochu vody tak to aj tak nebude na nrjake extra brucho...no vravim ti.ona v druhom mesiaci kedy niektore nevedia ze su tehotne vytrcala 20tt brucho.len sa tym potom trapia dalsie zeny ze asi nieco nieje s nimi ok.moja sestra sa vydavala v 22tt a takmer nic nrbolo vidiet.takze klud.ono vykukne
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Bud pokojna, ak babatko prosperuje, je to v pohode. Ak ta to upokoji, ja zajtra zacinam 19ty tyzden a cez vikend sme oznamili sirsej rodine a vsetci na mna pozerali - ze a kde ho mas to babo? Pohyby som necitila zatial ziadne. Tiez vzdy sa uz tesim sa dalsiu poradnu, ci je vsetko ok, lebo proste neviem nic.