16tt a choroba bez antibiotík?

nikola1998
11. mar 2019

Ahojte žienky, mala by som na vás prosbičku či otázočku. Som 16+4 tt, a dnes som mala mať skríningové vyšetrenie u doktorky. Problém, je ten že v piatok ma chytila silná choroba, vysoké teploty, hrdlo a pod., čiže som jej volala že som chorá, no mám prísť najneskôr v piatok. Dnes som bola u obvodného lekára, ktorí uznal že moja choroba je na antibiotickú liečbu, no vzhľadom na to že som tehuľka, mi ich nepredpíše. Nedal mi žiadne lieky nič, a mne sa vôbec nedáva choroba na ústup. Máte prosím vás nejaké typy, čo ste užívali vy v prípade choroby, alebo tak? Ja som už zúfalá, pretože moja doterajšia domáca liečba (septilen,zázvor, skorocelový sirup, cesnak) nijak nefunguje. Už fakt neviem čo robiť, ak viete o niečom budem vďačná.

mirkava
11. mar 2019

@nikola1998 nezobral ti krv? Hned mal brat krv, zajtra by boli vysledky ci naozaj potrebujes ATB ktore su pre dieta menej skodlive ako bakterie. Ak ti nebude do zajtra lepsie isla by som zase...

22patricia22
11. mar 2019

@nikola1998 ahoj tiež som bola chorá asi v 7 mesiaci, vyšetrovali mi crp bolo nízke. chorobu som preležala, naparovala som sa nad slanou vodou, pila šalviu, echinaceu, bylinky v čajoch pomohli, hlavne som sa potila pod perinou, verím , že bude lepšie

barboritta
11. mar 2019

Ja som tiez bola takato chora,bez atb som prezila,ale kaslala som este min.mesiac.caje,vela vody,ovocia a zeleniny a spanku.a este vyvary domace silne.salviu urcite nie,tehotne a dojciace ju nesmu.ale ak ti lepsie nebude,chod znova

mogaa
11. mar 2019

@nikola1998 buď máš virózu alebo chripku.....minimálne týždeň počítaj že ti bude na figu🙂nečakaj že ti to prejde za 3 dni ešte ked máš horúčku.....čo najviac ležať, spať, veľa tekutín, vitamíny, ovocie, zelenina, nechodiť von......ale aj tak počítaj taký týždeň minimálne - či s ABT alebo bez.....zober si ak by ti dali ATB sami o sebe začnú účinkovať až po 3dňoch....mama má tiež rovnako nejakú virózu od piatka ako ty, teploty nemá, ale neskutočne slabá, väčšinu dňa v posteli🙂a tak to má byť.....

alchemilkazltozelena
11. mar 2019

@nikola1998 tehotne zeny mozu atb zinnat - brala som ich aj ja v tehot.

nikola1998
autor
11. mar 2019

@mirkava nebral mi krv. A povedal s čm súhlasila aj moja gynekologička, že mi nemôže robiť ani to vyšetrenie. Iba podotkol, že ak to neprejde do stredy, mám prísť a antibiotiká mi dá

relaxx11
12. apr 2019

Ja som bola v 1.trimestri 2x na penicilinovych antibiotikách. Bohužiaľ. Mala som vysoku teplotu a neskutočne bolesti hlavy z opuchnutych dutin - to babatku nerobi dobre ked sa citis zle. Lieky som dobrala (Ospamox) a citim sa fajn. Brala som popri nich aj probiotika a tehu vitaminy. Nedalo sa inak. Plus cajiky,nahrievanie infralampou a homeopaticka podpora.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre