16. týždeň - vyšetrenie

1. júl 2022

Stala sa mi taka vec. Som momentálne 19ty týždeň tehotná, môj gynekológ je MUDr. Milly. V sesnastom týždni som bola na poradni, brali mi krv. Sestrička mi povedala, že zavolajú naspäť, ak niečo nebude v poriadku. Teraz pred chvíľou som skoro dostala infarkt, keďže som si v telefóne nasla zmeškaný hovor z ambulancie pred dvoma týždňami. V ten deň som mala viacero hovorov s inými ľuďmi a netuším, prečo mi mobil ten hovor od lekára nezobrazíl. Keďže je mimo ordinačných hodín, už sa neviem dovolať späť. Do pondelka je ešte ďaleko a z toho stresu, že babo nie je zdravé sa snáď zbláznim :/

diamond007
1. júl 2022

Skôr môže ísť o anemiu a pod. Ak by to bol vážnejší problém, volali by opakovane.

janai1
1. júl 2022

Keby to bolo niečo vazne zavolajú ti aj 2x... Kľud

petronellla87
1. júl 2022

Tiež si myslím ze keby to je niečo vazne volajú viackrat

autor
1. júl 2022

@petronellla87 @diamond007
@janai1 modlím sa, aby to tak bolo :/Ak dobre rozumiem článkom na nete, v tom 16tom týždni sa dajú určiť pravdepodobnosti poškodenia a na potvrdenie alebo vylúčenie, bude treba ďalšie vyšetrenia

diamond007
1. júl 2022

Zbytočne to čítaš. Ak by to bolo vážne poškodenie alebo iný väčší problém tak volajú viackrát kým sa nedovolaju a nenechajú to tak.
Maximálne ti vyskočila nejaká vyššia/nižšia hodnota a dajú ti najbližšie nejaké vitamíny.
Zbytočne si privodzujes stresy a toto škodí bábätku viac ako to že ti volali

lienka.7
1. júl 2022

Upokoj sa. Keby niečo vážne, nenechajú to len tak. Možno mas nízke železo a pod. Aj mne kvoli tomu volala sestricka, ze posiela recept do lekárne.
Volaj hned v pondelok a mysli pozitivne 🤰🥰

mia_von_prag
1. júl 2022

Chápem tvoj stres, ale nemusí to byť nič hrozné. Zavolaj im
Ja som takto raz dostala skoro infarkt, keď mi volala gynekologicka. Predstavovala som si že mi ide oznámiť, že mám rakovinu, lebo mi robili cytologiu. Nakoniec to volala sestrička kvoli ročnému poplatku

kateenky
1. júl 2022

Uplne chapem, mne tiež takto volali za vysledky - Mala som pozitivne protilatky (som Rh- a mala Rh+). Pri dalšom rozbore už bolo všetko ok 🙂 No stress, mysylím že je to tak ako hovoria baby - ak by to bolo niečo važne volali by viac krat

bessdonna
2. júl 2022

skus si zbehnut do lekarne ci nemas na karte nejaky recept.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre