1 200 g v 29. týždni

kamca495
1. máj 2021

Baby bola do poradne 29 týždňov kukol aj prietoki v vsetko v poriadku ale nie je to malo 1,200g váži malé? 🙄😒

miadi
1. máj 2021

@kamca495 neries. Neviem naco vam toto hovoria tie cisla nie su presne. Kamoske vraveli v 38tt ze mà 4kg a sa bala porodu ze bude mat slona a mal normalne 3.5kg.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
exotka444
1. máj 2021

Myslím si že je to ok. Ja som 32 týždni a ležím v nemocnici lebo mala je drobná 1366g.

yvoneta
2. máj 2021

Neboj, bábo má ideálnu hmotnosť na daný týždeň a píšeš, že aj lekár povedal, že je všetko v poriadku, tak buď kľudná 😉👶

zuzkaa1991
2. máj 2021

@kamca495 mne sa postupné predlzoval termin porodu kedze v 36tt mi zaostavala 4 tyzdne dozadu(mensie dieta) bola som v 36tt hospitalizovana a.sledovali ci rastie a bolo vsetko ok aj prietoky som mala v poriadku skratka ja som nizka 155cm manžel 175cm tak usudili ze.genetika a v 38tt sa narodula 2660g bola malicka ale hlavne ze zdravue tiez som neriešila vahu pocas tehu

ivonadusa
2. máj 2021

Ja v den porodu na sone odhadovana vaha 3500g, o par hodin na to realna 2900g. Neber tie cisla vazne

exotka444
2. máj 2021

@zuzkaa1991 prosim tá a bola si až do pôrodu hospitalizovaná ? Mne v piatok hospitalizovali kvôli váhe ale tiež mám všetko ok je to genetikou tiež asi. Tak že či mám rátať stým žeby má zajtra pustili či ?

deti95060810
2. máj 2021

váha nie je všetko...😉

petamich
2. máj 2021

zeny na co asi chodime k tomu lekarovi - na poradnu a na kontrolu, nie pokecat si pri kave 🙂 ak by sa lekarovi nieco nezdalo, isto by ti povedal a ak povedal, ze je to v poriadku, zrejme to tak bude 😃

macko1007
2. máj 2021

@kamca495 viesco sa stalo mne? do 20tt vsetko bolo ok az som isla ku grochalovi na 4D a ten mi povedal ,ze mala je mensia akoby mala byt a nech mi moja dr kazde 2tyzdne kontroluje prietoky...ok..tak kontrolovala,mala podla nej zaostavala max o 2tyzdne...3dni pred porodom som lezala v nemocke tam tiez ze mala zaostavala 2tyzdme ze je mensia akoby mala byt..isla som rodit na vsetin..tam pri vstupnom vysetreni dr urocil presnu vahu aj to,ze mala zaostava o 4tyzdne!! na sk mi moja dr tvrdila 2700g a v nemocnici 2600...mala vazili 2350g s dr na vsetine to povedal uplne presne! bohuzail po mojej skusenosti budem riesit uz vsetko pri druhom tehu...

zuzkaa1991
2. máj 2021

@exotka444 mna nechali si týždeň kedze az vtedy by bolo vidno rozdiel na vahe v brušku ale ja som mala rizikove od začiatku tehu ale bola veľmi nizko polozena od 30 tt ale mala som mat kludovy rezim len som malaine tazkosti takze koncom 38tt mi pukla voda

exotka444
2. máj 2021

@zuzkaa1991 ja nemám podstate žiaden problém všetky výsledky mám ok len mala váži tých 1366g v 32 tt. Dostala som kortikoidy keby nahodov som dotovaná magnézium aj v tabletkách aj infuziach. Zajtra sa skúsim vypýtať domov aj keď teda len v piatok ma prijali neviem či budú ochotný ma pustiť

janedoe
2. máj 2021

@kamca495 ja som bola na poradni 28+3tt. Krpata mala tusim 1240g, teraz sme boli na 3D sone v 29+0 a mala 1340g. Jedine co povedali obaja doktori, ze sedi presne na termin. Co som pozerala vysledky u syna. Tak aj on mal v 27+3tt 1124g a narodil sa na termin s 3100g. Takze myslim, ze drobec uplne v poriadku, maximalne nebudes mat 4 kilove dieta, co ma aj svoje vyhody pri porode 😊

any_soj
2. máj 2021

@kamca495 veď ale v 29.tyzdni je to ideálna veľkosť. Mne teraz v 28+6 (čiže 29.tt) namerali 1300 a nejaké drobné s tým, že to vyhodilo že som 30+1 (doteraz bola malá stále o 3 dní väčšia, teraz zrazu o 8) - čiže váha 1300 je na začiatok 31.tt ;)

kamca495
autor
2. máj 2021

Ja sa preto bojím pretože vôbec bruško nemám a ani mi moc nechuti jesť 😑😑😑🤦‍♀️ v piatok mi volal doktor lebo mi bral aj krv tak mi vypísal lieky na železo v takom to mesiaci začínajúci 8 mesiac tuším som som pri prvom synovy vážila viac a pri narodení mal 2,72g

zuzkaa1991
4. máj 2021

@exotka444 tyzsen určite vas nechaju aby videli či dieťa je ok aj na pasoch aj podla usg akoze magnézium to aj mne dávali....ja si nepamätám koľko mala mala ale viem ze v 37tt ked ma prepustili mala 2600g a.ked sa narodila v 38 mala toľko

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre