Zvýšená teplota na začiatku tehotenstva

11. júl 2022

Ahojte, máte skúsenosti so zvýšenou teplotou na začiatku tehotenstva?
Dnes som 4tt+4 - som po IVF, krv pozitívna, hcg rastie, v centre tehotenstvo potvrdené.
Mám zvýšenú teplotu 36,9-37,1. Je to v norme ? Mám si niečo dať ?
Ďakujem

sasha10
11. júl 2022

Je to normálne 🙂

autor
11. júl 2022

@sasha10 ako dlho môže takto teplota pretrvávať? Na lieky to asi ešte nie je 🤷‍♀️

lucia7933
11. júl 2022

lieky? pri 37? ..pokial viem az nad 38 sa davaju lieky na zrazenie teploty...a tie by som si teraz urcite nedavala a inak ano ta teplota je normalna okolo 37

autor
11. júl 2022

@lucia7933 ja som teplotu v živote nemala tak preto sa pýtam … teplotu mám vždy max 36.2-36.4

zojanka
11. júl 2022

Lieky sa riešia až nad 38°, alebo až 38,5°.
37° je veeeeľmi jemne zvýšená teplota, ak vôbec sa dá za zvýšenú považovať.

girl2524
11. júl 2022

Ja to mavam stale a to som v 6 mesiaci 😀lieky urcite nie. nic. Proste vydrzat aj horsie bude🤣

autor
11. júl 2022

Ďakujem baby ❤️ Po tom trápení, a po IVF sa obavám všetkého 🙏

nina004
11. júl 2022

U mňa bola zvýšená teplota jeden z prvých príznakov tehotenstva. Sama zmizla behom pár dní.

petkavka
11. júl 2022

Ahoj- skoro cele tehu okolo 37.5 - niekedy pri unave aj 38. V case korony, ked sa teplota kontrolovala to bolo super:/ Kazdopadne gynekologicka mi odmietla dat potvrdenie, ze je to tak ok :/.

autor
11. júl 2022

@nina004 ďakujem ❤️

autor
11. júl 2022

@petkavka no to verím, že v čase covidu to bolo potešenie 🫣
Tak som rada dievčatá, že sa nemusím plašiť 🙂)

marticka85po
11. júl 2022

Ja som to mala cele tehotenstvo,citila som sa ako by ma na razni opekali 🤣 vraj je to sposobene progesteronom ktory je v tele vdaka tehotenstvu

autor
11. júl 2022

@marticka85po mňa len v tvári rozpaľuje 🫣

marticka85po
11. júl 2022

Mna na celom tele ale vecer som mavala skor zimnice

autor
11. júl 2022

@marticka85po už mám 36,5 takže uvidíme ako sa to bude vyvíjať 😅
Každopádne ďakujem za rady

nevenka
12. júl 2022

Zvysena teplota v tehotenstve je normalna, hlavne na zaciatku, robi to zvysene mnozstvo progesteronu.

taktotedanie
12. júl 2022

Toto co uvadzate zvysena teplota nie je
To ste si predtym merala pocas celeho dna teplotu ked viete, ze ste taku predtym nikdy nemala taku aku mate teraz len 36.2-36.4?
Urcite si nic na to nedavajte, na co do seba pchat Paralen, ten sa dava len nad 38..pite tekutiny a budte v klude..

lienkatulipan
13. aug 2022

@girl2524 ahoj...natrafila som na tvoj komentár ku zvýšenej teplote v tehotenstve. Momentálne som v 13 týzdni a už dva týždne mám zvýšenú teplotu 36,9-37,1.
Bola som preliečená aj ATB, ale teplota neustúpila. Už som z toho zúfalá...pri prvej dcére som mala zvýšenú teplotu hneď v začiatkoch od 5 týzdňa, ale terax mi vystupila až terax...

girl2524
13. aug 2022

@lienkatulipan pri takejto teplote sa antibiotika ani nedavaju pokial nie je vysoke CRP. to nie je ani teplota, proste telo sa prispôsobuje novej situacii, kazde tehotenstvo je ine. Vobec by som to neriesila pokial nemas ine priznaky. Kludne to moze byt nejaka slaba viroza o ktorej ani nevies. Vela tehotných mava okolo 37 teplotu. Ja si ju uz ani nemeram naco. A jednak tie teploty vonku ti tiez mozu zvysit teplotu tvoju. Moze to byt aj z alergie na nejake pele alebo nieco co kvitne.

lienkatulipan
13. aug 2022

@girl2524 ATB mi dali, lebo mi našli zlatého stafylokoka v hrdle, a obvodná si myslela, že tie zvýšené teploty môže spôsobovať ten bacil. A tebe povedal gynekológ, že zvýsené teploty môžu byť počas celého tehu?

girl2524
13. aug 2022

@lienkatulipan nie gynekolog na to nehovoril nic, crp som mala v norme takze nic. A ja som mavala aj pred tehu take teploty niekedy aj z alergie a ktovie z coho

kika876
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martinka477
8. aug 2023

Nepoznám človeka, ktorý by nebol nikdy chory

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre