Zvýšená teplota 38° v 4 týždni

zan33
10. nov 2012

Ahojte, v 4tt som ochorela a hneď mi teplota vyskočila na 38°C. Cca dva dni som sa trápila s vysokou teplotou bez akéhokoľvek lieku, potom som užila jeden Paralen. Za celý čas choroby som užila jeden a pol Paralenu. Mala som hnisavú angínu. Netrápi ma liek, ale vysoká teplota, ktorá (ako už viem) je pre plod nebezpečnejšia. Momentálne som v 7tt a zatiaľ je všetko v poriadku, na usg už bolo vidno aj srdiečko. Aj tak sa veľmi bojím, či mohla teplota poškodiť plod. Mám 36 rokov a je to moje prvé tehotenstvo. Máte niektorá podobnú skúsenosť s dobrým koncom?

alien2603
10. nov 2012

Ahojky, nerob si starosti...paralen je povoleny pocas celeho tehu...a co sa tyka tej teploty, pokial sa nic neudialo doteraz, tak to tvoje babo zvladlo a teplota mu neublizila. Ak by doslo k poskodeniu, zvycajne sa tehu samo ukonci, pretoze sa plod neudrzi...

zan33
autor
10. nov 2012

alien2603 - ďakujem 🙂 nič iné, ako že bude všetko v poriadku, si ani nepripustím. Len tá teplota ma mátala. Potrebovala som ale počuť niečo povzbudzujúce 🙂

depi
11. nov 2012

Ahojte..ja som tiez v zaciatkoch tehu ani neviem presne v ktorom tyzdni nakolko to viem dva dni...tiez som pred par dnami nachladla ale bez teploty len silna nadcha a mam hrozny kasel teraz..ked som nevedela ze som tehotna dala som si dva paraleny naraz a do no muconasal....tak tiez hadam nic zle nas necaka...na chripku a nachladnutie v tehotenstve je vela nazorov ktore si protirecia ...

miss_stanya
11. nov 2012

@depi paralen/panadol teda lieky s paracetamolom su bezpecne pocas celeho tehotenstva, pripadne sa z lekarne zasobte v prvych tyzdnoch homeopatikami. ako hovoria lekari, prvy trimester je o tom, "vsetko alebo nic". takyto stav navyse bez teplot by malo babo v pohode zvladnut 😉

depi
11. nov 2012

@miss_stanya dakujem 🙂 nestresujem sa ale ludska zvedavost ma donutila citat info 🙂 ale som v klude...neviem preco strasia negativami buduce maminy

zan33
autor
11. nov 2012

@miss_stanya - máš pravdu, je to o tom - všetko alebo nič. Ja som celé roky nebola tak chorá ako teraz, najprv angina, teraz nadcha, "jačmeň" na oku a ešte sa pridružila nejaká alergia :( našťastie to už mizne). Dufam, že sa tento zoznam pre zvyšné mesiace skončil. Ešte ma čaká hematológia, ale snáď to bude v poriadku.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre