Ahojte maminy, je tu niekto kto mal zvýšenú hodnotu NT v 12tt a ma zdravé dieta? Vyšlo mi zvýšené, pričom ostatné veci boli v norme ....som zvedavá ako ďalej ...neistota 😏
Kamoskin prvy syn mal vysoke NT tusim okolo 3,2. Ma velmi mudreho sikovneho skoro 6 rocneho chlapca.
Dokonca aj druhy syn mal zvysene NT 2,5 a tiez uplne zdrave dieta
Ahoj mne vyslo NT 2,2mm..povedal ze je to hranicna hodnota..ze odporuca geneticke testy...neviem co robit
@1slniecko144 pri druhom synovi som mala NT 2,1mm, bol z IVF a neriešil nič doktor, ani nevravel, do 3 je to ok
@1slniecko144 ja som mala až 5,3mm 😔...ostatné všetko ok....idem na genetické sono v 18tt...podla toho sa zariadim, prípadne v 20tt pôjdem na amnio😑
@petushka7 a je tsm udaj NB vizualizujem...to je ta nosova kosticka len neviem co sa rozumie pod vizualizujem
@1slniecko144 my sme mali nosovu kosticku ok.....vraj sú ženy čo majú zdravé deti a malo hodnotu aj 6mm....vôbec neviem čo to ovplyvňuje... Stále mám nádej že to bude ok
Tak drzim palce....aj ja sa bojim...ale v pondelok pridu vysledky z krvi tak dufam ze bude v poriadku
Ale nechapem ze nema doktor ani vysledky z krvi a uz navrhuje geneticke testy..ten trissomy test alebo odber plodovej vody
@petushka7 ja som mala v 12tt NT 4,2, absencia nosovej kosticky. V ten isty den vecer po neskutocnych hodinach stresu a placu iny lekar nameral NT 2,9...a o tyzden mi povedal, ze vsetko je ok...Danko uz ma skoro tri roky a na svoj vek je velmi sikovne, vnimave a bystre dieta. Drzim velmi palce, viem aky je to pocit 🤞
@petushka7
@misulka1989 najhorší pocit....to čakanie je nekonečné 😔
Vyslo zvysene riziko na DS 1:377
@misulka1989 ahoj,chcem sa len spytat,ci u teba ten prvotrimestrialny screenning nenasiel nosovu kosticku? Alebo bola len mensia? Mne ju teraz v 14 tt nenasli vobec,inak bolo vsetkonostatne v norme ale aj tak mam le nervy teraz z toho 😒
@willy185 ahoj, v 13tt my ju nenasli vobec...🤷♀️
@misulka1989 cize je velka nadej,ze bude bejby ok ak bolo vse ostatne v norme a mozno hude mat len maly nosik? Som z toho uz na prasky😔
@willy185 ja ti verim a viem, co prezivas... ja som vyhladala este jedneho odbornika (som z ba), ktory ma aj certifikovany ulz na tieto ucely. Skus pripadne vyhladat este niekoho - bude to za poplatok, ale to stoji za to...
@misulka1989 no mne ju prave odbornik nenasiel...😔
@willy185 ked boli ostatne markery a krv OK, tak verim, ze to bude dobre 💪 treba sa kvoli babatku ukludnit a cakat na dalsi termin...dovtedy ziadne diskusie, ziadny stres, tazko sa to pocuva, ale ja som to tak urobila s muzom a lepsie sme prezivali to cakanie...🤷♀️
@misulka1989 dakujem za povzbudive slova. Este spracovavam ten prvotny sok ... snad to bude o par dni lepsie a pridem aj na ine myslienky.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@petushka7 ahoj, ano, moj krpec mal 3,64, ostatne v pohode (ja som bola v case sona chorá, moze to mat vplyv). Tiez som bola v strese, ale morfo sono v 20tt nic zle neukázalo. Maly ma uz rok, je zdravý, drzim palce