Zmenšenie tehotenského bruška na konci 1. trimestra.

30. dec 2019

Som na konci 1.trimestra, a v poslednych dnoch sa mi zmensilo brusko - od zaciatku som uzivala progesteron kvoli spineniu, cca pred 4 dnami som ho vysadila, je mozne, ze sa mi brusko zmensilo kvoli tomu? Este pred tyzdnom som vyzerala ako tehotna, teraz uz len ako nafuknuta.... mate s tym niekto skusenost?

ledgerka
30. dec 2019

Ja som si v 1 trimestri len myslela ze mam uz tehotenske brucho :D bolo len nafuknute, tehotenske sa ukazalo az na konci 4 mesiaca.

supucka
30. dec 2019

Ja užívam utrogestan... Tiež niečo ako progesteron koli hematomu..... Zadržiava vodu v tele... Len s tým bruškom... To už ti bolo vidieť v takom skorom statium? Ja som v 9 týždni a som nafuknuta.... Nevyzerám ako tehotna... Ale ak si chudulinka, je to možné.... Neboj sa... Bruško narastie 😉

777januska777
30. dec 2019

Skúsenosti s tým nemám, ale teoreticky keď si uvedomiš, že progesterón spôsobuje nafukovanie (tvoje telo ho vylučovalo normálne, plus si ešte užívala progesterón) a teraz už vylučuje len tvoje telo progesterón, tak je to možné.

autor
30. dec 2019

@ledgerka
@supucka ano, tiez si myslim, ze to bolo kvoli progesteronu, teda dufam, za 3 dni idem na sono, hadam bude vsetko v poriadku 🙂 som druhykrat tehotna, pri prvom mi vykuklo brusko az v polovici 5.mesiaca, teraz sa mi aj muz smial, ze uz v 3.mesiaci vyzeram ako predtym v 5. 😀 ale ako som vysadila ten progesteron, tak vyzeram ako iba prepapkana po sviatkoch 😀

supucka
30. dec 2019

Ja čakám tretie... Tiež obe bruška mi vykukli až v 5 mesiaci a toto tretie... No uvidíme.. Lebo ja som po abdominoplastike....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre