Ahojte 😊 Rada by som sa Vas opytala, ci sa Vam stalo, ze Vam gynekolog na prvej prehliadke povedal nejaky tt a den a na druhej Vam to uz nesedelo? 1x mi povedal, ze som 6tt 5 den s tym, ze to moze byt 4,5 alebo 6 den. Nahodila som si to do appky a riadila sa podla toho. Na dalsej kontrole mi povedal 9tt a 6 den ale podla appky by to mal byt 8tt a 6 den. Tyzden je predsa rozdiel. Moze sa to takto menit na kazdej prehliadke. Dakujem za odpovede 🙂
Mne povedal dr tak,ze som podla MS a velkosti embrya v 6tt a nemam si dat v ziadnom pripade nikym menim tt,respektive termin porodu.Ze ak je babo napr.vacsie,alebo mensie tak je to skratka fyziologicky tak, ale nie je to dovod na zmenu terminu porodu.Ako podla mna to dava absolutne logiku,kedze jedno dieta sa narodi 48 cm,ine 55 cm,jedno ma 2800 gr,ine 4 kg a su plne donosene.Takze mne nikdy nedaval 3 terminy porodu kedze som vedela kedy bola posledna MS.Navyse nechapem aky ma zmysel saskovat 3-4krat s odlisnymi terminmi porodu v rozmedzi +- 3-4 dni.Ved uz zdravy rozum napovie ze je to zbytocne a blbost.
@maminkadeticiek u mna rovnako, termin bol nemenny, hoci utz vzdy vyhodil iny, on sa na tom len bavil 😊
Mne kazdy doktor povedal ze najpresnejšie je sono v 12 týždni dovtedy sa každé babo vyvíja rovnako po 12 týždni každé individuálne
@macko777 doktor to určuje podľa toho čo vidí na sone. V 12tt na velkom sone by ti mal dať finálny termín pôrodu a teda od toho sa bude odvíjať v ktorom si týždni a ako si to budeš od 12tt počítať. Mne sa to napr posúvalo o dva týždne. Mal by ti to aj zmeniť v tehotenskej knižke aby potom nedochádzalo k omylom ak sa náhodou ocitneš u iného lekára.
Prve 3m som k doktorovi nesla....
@macko777 ano, mne to zmenili tiež. Prvý krat som bola 7+1 a to bola streda. Potom hneď v sobotu pohotovosť, a veľkosť bola 8+0. odvtedy vždy sedela veľkosť už podla posledneho merania. Ono sú to také malé machulky, že ak tukne lekar kúsoček vedľa na monitore, už skáču hore/dole dni.
Úplne kľudne to tak môže byť 🙂 Lebo to merajú mám pocit, že ako príde, z jedného uhla je iný z ďalšieho zase iný 🙂
Vobec to nema vyznam posuvat hore dole o par dni, vacsina lekarov dava tp podla poslednej ms a nasledne podla merani v 12tt. Menit to +/- par dni je uplne zbytocne ked sa babo moze narodit v rozmedzi 38-42tt a kazde rastie a pribera inak.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mne to zmenila doktorka asi tri krát 🤷♀️😅 do toho 14tt to bolo raz tak raz tak... podla ms mal byt termín porodu 26.10. podla doktorky najskor 6.11. Potom 5.11. nakoniec 2.11. .... mala sa narodila 1.11. ;)