Zimnica a štítna žľaza

heronka22
4. okt 2018

Ahojte, nikdy som na vyšetrení štítnej žľazy nebola, aj keď som viackrát mala podozrenie, že s ňou môžem mať problém (rýchle priberanie a pomalé chudnutie aj napriek dobrej životospráve a cvičeniu, závraty a občas aj pocit "hrče" v krku...). Teraz keď som otehotnela, cítim, že mi je sústavne zima a mám obavu, či to spolu nemá nejaký súvis. Samozrejme, všetky články hneď strašia, že aké následky to má na bábätko...Zároveň mám však aj obavu z medikamentóznej liečby, či to s tými následkami nebude ešte horšie. Prosím o Vaše skúsenosti 🙂

momoika
4. okt 2018

@heronka22 na Slovesku každej žene robia vysledky na hladinu hormonov, a tym napriklad aj mne zistili až v tehotenstve poruchu štitnej. Takže tieto testy by mal gynekolog robiť aj tebe, pripadne mu povec svoje obavy a odoberie ti krv.

asia83
4. okt 2018

@heronka22 Na začiatku tehotenstva sa kontroluje činnosť štítnej žľazy, nebojte sa, ak vám zistia znížené hodnoty, oni vedia čo majú robiť, aké lieky nasadiť, veď naozaj vám nedajú lieky, ktoré ublížia dieťaťu.

heronka22
autor
4. okt 2018

a tie testy robia automaticky alebo na požiadanie? prvé testy na HCG mám za sebou ale neviem, či mi tam sledovali aj niečo iné, či by tie hodnoty hneď vybehli...ale ďakujem za info 🙂. Keď ti @momoika zistili poruchy v tehotenstve hneď nastavili liečbu? A bábätko bolo OK?

lacibo
4. okt 2018

@heronka22 ja som bola sledovaná asi 2 roky pred teho ( lieky som však nebrala nikdy) a počas teho som bola na kontrole a povedala mi, že o.k. a že teho sa to väčšinou vždy zlepší🙂..takže si myslím, že to nemáš z toho, ale zo samotného tehotenstva..skôr po teho sa ro môže rapídne zhoršiť, ale ja chvalabohu stále o.k., (už vyše dvoch rokov po pôrode).

momoika
4. okt 2018

@heronka22 ano, všetko bolo v poriadku. Bola som sledovana na endokrinologii a brala 1 tab. L-thyroxin od 14tt.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre