Ahojte, nikdy som na vyšetrení štítnej žľazy nebola, aj keď som viackrát mala podozrenie, že s ňou môžem mať problém (rýchle priberanie a pomalé chudnutie aj napriek dobrej životospráve a cvičeniu, závraty a občas aj pocit "hrče" v krku...). Teraz keď som otehotnela, cítim, že mi je sústavne zima a mám obavu, či to spolu nemá nejaký súvis. Samozrejme, všetky články hneď strašia, že aké následky to má na bábätko...Zároveň mám však aj obavu z medikamentóznej liečby, či to s tými následkami nebude ešte horšie. Prosím o Vaše skúsenosti 🙂
@heronka22 ja som bola sledovaná asi 2 roky pred teho ( lieky som však nebrala nikdy) a počas teho som bola na kontrole a povedala mi, že o.k. a že teho sa to väčšinou vždy zlepší🙂..takže si myslím, že to nemáš z toho, ale zo samotného tehotenstva..skôr po teho sa ro môže rapídne zhoršiť, ale ja chvalabohu stále o.k., (už vyše dvoch rokov po pôrode).
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@heronka22 na Slovesku každej žene robia vysledky na hladinu hormonov, a tym napriklad aj mne zistili až v tehotenstve poruchu štitnej. Takže tieto testy by mal gynekolog robiť aj tebe, pripadne mu povec svoje obavy a odoberie ti krv.