ahojte mamičky .. dnes som bola u doktora ... malinkemu už bije srdiečko to je ok .... no doktor mi našiel hned vedla neho hematom ktory je ese malinky ale je tam ... a nenašiel mi vôbec žlté teliesko .... mali ste niektorá takýto problém ... ??? môžem vynosiť zdrave dieťantko ??? nič podrobné mi nepovedal bo povedal, že ma nechce stresovať ... no neviem čo a ako .... ďakujem za pomoc
@epa105 ahoj.ja som mala tiez hematom..ale az vo 4 mesiaci.. bol velky..v nemocke som bola 4 tyzdne..stale nechcel zmiznut..a mna nechceli pustit domov k dcerke..tak som podpisala reverz a sla domov..do porodu som bola v poriadku..bolesti ziadne taze pohoda.. co je zlte teliesko???? 😀
to by malo byt teliesko ktore vyzivuje dieta dokym ece neni dostatocne velka placenta. ktora potom na seba zobere tieto vlastnosti a dieta vyzivuje .... asi tak nejak mi to povedal doktor
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj. Ja som mala hematom v 6 tyzdni- nakoniec sa zvacsil na 10-12cm. Polezala som si tyzden v nemocnici. Potom doma na PN a vstrebal sa cca za 1,5t. a o 2-3 tyzdne nanovo. Druhy bol podstatne mensi- len nejak do 2cm ale bol v mieste uchytenia babetka ku sliznici. Ten druhy mi robil riadne bolesti a nebola som schopna sa ani posadit na posteli. o tyzden sono v poriadku. Do 13 t som brala duphaston a ascorutin. Po14 t som zacala chodit do prace a postupne sa vraciam do normalu, kedze som bola 2 mesiace na posteli, bola som zoslabnuta, ubolena. Teraz mavam este bolesti, co kamaratky nemali a aj prileztostne krce. Beriem Mg+B6 na krce. Inak podrobnejsie som pisala k prvemu hematomu aj v diskusii https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/ako-rychlo-sa-vstrebava-hematom-v-6-tyzdni/ So zltym telieskom som problem nemala tak neporadim. Hovoria, ze dietatko sa vyvija v poriadku, tak dufam, ze bude zdravucke a nepride sa nejake poskodenie az po porode. Tiez som mala strach co a ako bude ked som spinila, no teraz som spokojna. Samozrejme sa sanujem viac ked viem ze je velmi lahke skoncit v nemocnici...