Ahojte, už som písala v skratke môj príbeh v skupine Snažilky. Možno niektoré povzbudím, aby ste sa nevzdávali a nie vždy "verili" lekárom 🙂
S partnerom sme sa snažili otehotnenieť asi rok a pol. Asi pred dvomi rokmi začali u partnera príznaky nedostatku testosterónu - nízka chuť na sex, slabá erekcia atď.. S tým spojené aj postupné zhoršovanie vzťahu .... až kým sme nezačali kolobeh chodenie po lekároch.
1. skúsenosť u urológa - zistil nízky testosterón - jeho odpoveď to je normálne po toľkých rokoch vzťahu, to sa napraví .... no iste.
2. po pol roku sme našli nejakého andrológa, ktorý teda tiež diagnostikoval nízky testosterón a navrhol liečbu NEBIDOM (umelý testosterón), že po tejto liečbe by sa to malo napraviť. + mu ešte dal tabletky na erekciu teda predpísal, stáli 40 eur. Podotýkam nepovedal pri prvom vpichu nič o tom, že to spôsobí dočasnú neplodnosť. To som si vyčítala na internete až potom čo mu to pichol. Mal ísť po troch mesiacoch na ďalšiu. Nič mu to nepomohlo ale že vôbec. Tak tam išiel chcel mu pichnúť ďalšiu ale už odmietol.
3. Po čase sme vyhľadali endokrinológa, veď predsa ten by mohol vedieť najlepšie, čo sa deje. Poslal ho zatial na spermiogram, ten vyšiel - 0 spermii v ejakuláte. Takže hneď depka, či je to z toho Nebida alebo či už pred tým nemal. Zožieralo ma to. Zistil zatiaľ iba, že má nízke všetky hodnoty mužských aj ženských pohl. hormónov (hypogonadizmus) a hyperkorticizmus. Bol už na magnetickej rezonancii - v mozgu všetko ok, ide ešte aj na iné. Takže ešte vlastne nič nevieme, ešte sa to ťahá.
Ešte mám vlastne aj ja nepravidelnú menštruáciu tak +- 40 dňové cykly. Niekedy som si merala ovulačnými testami a nič z toho keď sme sa snažili v dňoch pozitívnych testov. Sklamania, keď už som cítila nejaké príznaky, že by to mohlo byť tehotenstvo. Aj sa sem tam ukázali slabé čiarky na testoch ale nič. Plač. Potom som počúvala cez ten čas keď jedna za druhou oznamovala tehotenstvo. To boli pre mňa veľmi zlé dni.
Chcela som tým ale povedať, že som to nejak vypustila z hlavy, že veď už to rieši doktor, je to na dobrej ceste, aspoň ešte pôjdem niekam na dovolenku. Aj keď ma to trápilo, lebo myšlienky robia svoje. Ale dajme tomu, že som to vypustila z hlavy. V decembri som si zas iba tak merala ovulačnými testami ovuláciu, mala som pozitívny dva dni. Ten prvý sme sa snažili. Ani som nemala chuť, babka bola v nemocnici a nebola som dobre naladená. V ten mesiac sme mali sex asi dva krát. Babka mi nakoniec zomrela. Pár dní na to asi 9-10 deň po styku som mala asi pol hodinu strašne bodavú bolesť v bruchu. Tak som si zo srandy povedala, že už sa zahniezďuje. Boleli ma prsia, ale to ma bolia stále pred MS. Tak som si hovorila, nenamýšľaj si zas také si už mala pár krát a nebolo to ono. Pred babkinim pohrebom som si spravila test mala som tie najlacnejšie Adiel - ukázala sa mi veľmi slabá čiarka aj to som si povedala, že to už som také mala... ale nedalo mi to kúpila som si potom aj mamatest, tam to ukázalo hneď - neverila som. Hovorila som si, žeby fakt existovalo niečo medzi nebom a zemou? Lebo tak v duchu som poprosila babku nech mi pomôže a pošle mi nejaké bábätko "zhora". No a nakoniec som zatiaľ síce iba v 8 týždni kde ešte nič nie je isté ale srdiečko som už videla. Tak verím, že to všetko dopadne dobre.
Niekedy stačí možno fakt iba vypnúť a ono to príde keď má, ja si to neviem stále vysvetliť. Pretože priateľ má stále zlé výsledky a nerozumiem tomu. Pre mňa je to zázrak. ❤
Gratulujem 😊. Psychika je dosť podstatná,ba priam si dovolím povedať,že je to 50 na 50 -zdravie-psychika. Čím viac sa tlačí ,,na pílu", tým viac je človek v strese. Proste sa milovat s partnerom len preto,že ho milujete ☺️.
Srdecne gratulujem 🍀
Gratulujem 🙂 úžasný príbeh, áno psychika je veľká brzda pri snazeni, poznám pár ktorý tak veľmi tlačil ze po rokoch neúspechu to úplne vzdali a išli do adopcie, po chvíli čo už mali adaptovaného chlapca zistili ze čakajú aj svoje vlastne dieťa a vôbec netušili kedy sa im to podarilo 😅 tak sú šťastná štvorčlenná rodina 🤷♀️ Niekedy je naozaj najlepší recept na úspech “nesnazit sa” aj keď chápem ze sa to ľahšie hovorí ako spraví…
@7eliska7 kamoške sa tiež nedarilo vyse dva roky, zomieral jej dedko v nemocnici, mali raz sex za celý mesiac lebo chodila stále s ním a čo čert nechcel, dedko síce zomrel ale ona má už niekolkorocneho syna 🙂
gratulujem a drzim palce, nech bude vsetko v tom najlepsom poriadku 👍❤ urcite vas pribeh povzbudi nejednu zienku tuziacu po babatku 🙂
Na Slovensku su moznosti hormonálnej terapie pri mužských problémoch značne obmedzene. Preparát nebido obsahuje testosterón undecanoat, ktory ma dlhy polcas rozpadu. To znamena, ze su pri nom priam zaručene nežiadúce účinky ako napriklad výkyvy nálad, problemy s chuťou na sex a samozrejme znížený pocet spermií, dokonca az azospermia. Tiez bol muž najprv na vyšetreniach na Slovensku a ponúkali mu tabletky na erekciu a Nebido. My sme tento problem vyriešili návštevou súkromného lekara v Anglicku, ktorého si muž vyhľadal na internete. Tam taketo problemy riesia kombináciou testosterónu cypionatu (kratsi polčas rozpadu) a pregnylu (hormón hcg) a formou microdosingu. Denne si muž picha male inzulínove injekcie do brucha. Zhruba po mesiaci sa obnovila chut do sexu (spíme spolu v priemere 4x do tyzdna, Ano 4x 🙂 a celkovo aj jeho nalada je uplne niekde inde. Tu je dolezita prave ta kombinácia testosterónu a hcg. Hcg v mužskom tele simuluje luteinizancy hormón. To znamena, zvýšená tvorba a kvalita spermií. Terapia nas stoji rocne cca 1500€. Nie je to malo, ale za prinavrátenie normálneho života to stoji. Vyhľadajte si TMHC DORSET ak vas to zaujima. Drzte sa
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Gratulujem a prajem veľa zdravia nech to dotiahnete do úspešného konca, v ktorom budete v náruči držať vytúžené, voňavé bábätko ♥️♥️♥️♥️♥️