Ahojte trošku divná téma ale mam dilemu. Myslíte si že by tlačenie na záchode s prepáčením.. Mohlo v tehotenstve nejako ublížiť.? Tým nemyslím ze tlačím tak ze mi praskne žila v oku až ale proste bez toho úplne to nejde 😃😃😃 viete ako.. ďakujem za každú odpoveď
Pijete dostatok vody? Neberiete železo alebo prípravky s obsahom železa?
Maximalne vzniknu hemoroidy. Vyskusaj lanove semiacka v jogurte, strukoviny denne, vela tekutin,susene slivky
Vody pijem veľa s citrónom, skúsim asi vločky alebo neviem. A beriem vitamíny ladeevita myslím ze obsahujú aj železo niesom si istá
Ja pijem ráno teplú vodu nalačno s citrónom a medom. Inak mi pred tehotenstvom zaberala káva, no potom, ako som sa z nej v ôsmom týždni strašne dovracala sa jej radšej vyhýbam 😂 Tak som ju nahradila čakankovým nápojom. Nezaberie to každé ráno, ale tak je to lepšie. Keď je zle, tak používam glycerínové čípky. Ale to nie je potrebné často. Inak ešte na mňa celkom fungujú aj hrušky. Ale dobré, zrelé. Nie také tvrdé, čo sa nedajú ani hrýzť.
Slivkovy sirup je super, alebo mňa preženie aj acidko... 😋😁
Ahoh, mne jedine co pomohlo bol sirup lactuloza...je to zmakcovac..bohu vdaka za neho 😁
Sirup Lactulosa je dostať v lekárni a je vhodný aj pre tehotné.
Skúsim ten sirup vela báb to odporúča
Kup si z lekarne vlakninu psyllium ja som ju jedla kazdy den a stolicu som mala pravidelnu a ziadna zapcha 😁 len je tazsie ju prehltat ale inak je super na creva a telo 🤗 mne v tehotenstve pomohlo velmi tiez som mala zapchy
No ja po porode, ked som musela ist na toaletu (so strachom samozrejme kedze som bola zasivana), pila som vela ananasoveho dzusu s vlakninou.. 👌👌👌 za mna pomohlo hned 🤣
Ja už som hotová stoho teráz som si kúpila ovsené vločky aspon som na dedine nemám lekáreň po blízku dnes už som zjedla hrozno vločky vody veľa kávu za tým voda a aj tak mi dáva dosť veľkú námahu kým niečo zomna vyjde s prepáčením a aj to mam pocit ze som stále plná... A nechcem moc tlačiť som čítala že sa môže skracovať krcok atď... Musím zájsť do lekárne
Áno laktulosa.. Bohu vďaka tomu kto to vymyslel 😂😂😂😂
Tiež som na tom frcala v tehotenstve
Ja mam rovnaký problém a to som mala aj pred tehotenstvom, mne nezaberá vôbec nič jedine glycerínove čipky, teraz som v 15tt a bojím sa chodiť na veľkú nakoľko už dvakrát sa mi stalo, že pri tlačení som zakrvacala z pošvy.
@ivus32 to fakt? :( tak ja už radšej netlačím ani kúpim si ten sirup
Žiaľ áno a potom som trpla ci je bábätko v poriadku, už ani ja to nerobím
No sposobi ti to hemoroidy...😕 ja som uz na konci tehu a cele mi robila problem zapcha....hedine co pomaha su susene slivky a zapit aspon pol litrom vody....nic ine mi nepomaha a to som uz skusala naozaj vsetko...
@sebastian2009 dávaj pozor dlhodobo, keď si ich budeš dávať zlenivie Ti črevo perilstatika nebude tak pracovať.
Autorka kúp si vlákninu od Nestlé je drahá cca 18 eur, ale veľká krabica bez chuti dáš si do jogurtu, vody nám to poradil chirurg v nemocnici syn mal dlhodobé priblemy.Alebo klasiku sušené slivky zaliať vodou a ráno zjesť vodu vypiť, veľa vlákniny v zelenine, ľanové semiačka, otruby sú výborné, ale chuťovo hnusne😊
Aj psyllium je dobre, ale musíš zvýšiť príjem vody môže zapekať.
@bazalka1 áno, sušené slivky sú super. Ja som si ich zaliala ako čaj, vypila a zjedla čo zostalo. Hneď sa veci pohli 😂
@eliska13 v nemocnici mi poradili že mám toto používať teraz keď som na rizikovom tehotenstva nakoľko nemôžem tlačít som rada že ráno nemám problém ísť len ráno si dám a niekedy idem aj poobede a už bez čipky a ide to raz dva.
Ja odporúčam GlobiFer forte. Hemove zelezo a premna zázrak ! Je síce drahšie ale stojí zato. Konečne mám normálnu potrebu a niesom z toho nervózna 🙂
@mims1520 vyskúšam bože už bolo dobre a teraz hodinu na záchodeee zas proste hrôza
Mne to zabralo hneď. Takze zamna 10/10.
Pripájam článok, z ktorého som sa o ňom dozvedela možno vás oslovi ešte niečo 🙂 https://www.kristinatormova.sk/blogs/news/tehot...
No co, pomohol sirup?
Laktulosu mam... Ale rozmýšľam ze tu zápchu mam preto takú aj lebo magnézium jem možno to spomaľuje činnosť nejako...
Z magnezia to neni...niektore dievcata dokonca prehana 😊 Viacmenej je to zo stravy, z hormonov a tehu vitaminov...a zalezi aj ako mas ulozenu placentu...ja mam vzadu a trapim sa stym cele tehu...mne zaberaju len slivky...aj som mala popredpisovaneho od doktora a vsetko pomohlo len chvilu a potom som bola s5....umna je to prevazne aj dedicne...moja mamina sa tiez trapila...takze ocakavaj hemoroidy pri dlhodobom trvani toho problemu...ja som mala najhorsi prvy trimester, druhy sa to trochu zlepsilo a teraz v tretom masaker...sa tesim na ten klistyr 😂
@bazalka1 ja som si povedala ze si nakúpim kyslej kapusty, slivkový kompót a každý deň aby prehnalo mam ten sírup ale neviem nechcem toho toľko miešať už beriem magne b6 a femibion.. Ale jje to hrozne v noci mi už pomaly do plaču išlo co ma brucho bolelo... Je to zo stravy keď si to zoberiem spätne tak strašne veľa pečiva som pojedla...
No treba si davat pozor...mna zapeka sladke 😂 a to mi tak strasne chuti si nepomozem...tak to prekladam tymi slivkami....biele pecivo a rozky vobec...to ma zalepi na tyzden....teraz som rada ze idem tak kazdy 3-4den....ked nejde tak nejde netrap sa bo ti ozaj vide zlata zila a potom budes plakat...ked tak skus aj tehu jogu...niektore tie cviky mi tiez pomohli...ale nie vzdy lebo som bola leniva pravidelne cvicit 😁
No a ja som si aj upravila stravu...rano jogurt s vlockami, jablka...acidko....lanove tycinky ktorych som sa prejedla po tyzdni...juchu aj kyslu kapustu som obcas dala....no susene slivky a zapit vodou to bola jedina vec co zabrala....vacsinou do dalsieho dna....
Laktuloza mi nepomahala a ani to psylium...iked ktomu sa priznam som mala nechut 😁 takze mozno by aj pomohlo ale nedostala som ho doseba...len dake 3 glgy 😂
A bruchabol vnoci som mala tiez...az take hnusne pichacie krce...ked tak nato skus espumisan...doktor mi tiez stym nepomohol...vravel ze je to normalne u tehuliek 😕
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
myslím, že isto nie :D ale chápem... že nič nepomáha :/ ja som si v lekárni kúpila taký slivkový sirup na zápchu