Zápal močových ciest, antibiotika a zistené tehotenstvo

domikl
28. feb 2020

Ahojte,
Prosím poraďte mi. V novembri som mala zamlknuty potrat, po dvoch cykloch sme sa mohli začať snažiť o bábätko. S mužom sme mali nechránený sex 5dni pred ovuláciou, dostala som však bolesti do podbrušku- asi močové cesty. Poslal má však všeobecný lekár na gynekologiu kde som podstúpila v decembri kyretaz. Či to nie je ani gynekologickeho pôvodu. Tam povedali všetko ok, je zlý moc - nasadil lekár antibiotika biseptol. Doma som si spomenula na ten nechránený sex volala som spat či ich môžem užívať v prípade že som tehotná. Povedal mi že podľa sono nie som na 99% tehotná. Lieky som užívala 7dni. Dnes mala prist MS.. nikde. Iba pre pokoj na duši som si urobila test a //
Prosím akú máte skúsenosť s falošné pozitívnym testom pri liekoch či infekcii. Jasne že pôjdem k lekárovi ale od rana som stále v slzách. Tuzime po dieťati ale po tom potrate (čomu tiež predchádzali atb a problémy s mocovymi cestami) sa neviem pozitívne naladiť. A myslím na to najhoršie. Potrebujem nejaké rady, skúsenosti.. nerozumiem tomu vyjadreniu lekára že si bol taký istý že nie som tehotná a mám ich užívať a teraz ten test.

elizabeth175421
28. feb 2020

@domikl ako mohol tak skoro vedieť, či si alebo nie si tehotná, keď ms si mala dostať až dnes 🙈 mňa takto posielali na potrat, vraj mimomaternicové, ms mi meškali dva dni. Už ma chceli na sálu brať, keď som povedala že nie a odišla domov. Dr potom hovoril, či sú jasnovidci, keď chcú niečo vidieť tak skoro. Plod vidno až tak v 5 tt, niekedy neskôr.. To moje mimomaternicové má 9 mesiacov a pomaly sa učí chodiť.. Prepáč, viem, že tento komentár ti nijako nepomôže, ale reagovala som na tú presvedčivú odpoveď toho dr.. V každom prípade som presvedčená o tom, že ak sa tehotenstvo potvrdí, tak bude všetko v poriadku 🙂. Držím palce 🙏

domikl
autor
28. feb 2020

@elizabeth175421 však práve preto mám hlavu v smútku, ja som presne to hovorila, že je tam možnosť lekár bol presvedčený že podľa sono nie. (Asi som naivne myslela, že asi podľa veľkosti, uloženia vajíčka už to pozná )

elizabeth175421
28. feb 2020

@domikl neboj sa, bude to dobre. Ešte tie lieky užívaš?

domikl
autor
28. feb 2020

@elizabeth175421 nie, v stredu večer posledná dávka antibiotík. Viem, že je kopec mamičiek čo užili antibiotika, a mali zdravé deti. Ale hľadá či aj nie je iný dôvod toho pozitívneho test. Strašne sa bojím že si to prežijem znova

elizabeth175421
28. feb 2020

@domikl ja sa nechcem robiť múdra, ale myslím, že lieky neovplyvnia výsledok testu :/ skôr opačne, by som brala. Že si tehotná a výjde negatívny. Ale opačne? Skúsila by som ďalší.. Ale neboj, všetko bude dobre 🙂

zuzpap
28. feb 2020

teš sa , bábo nie je hneď napojené na tvoj krvný obeh, takže sa mu nemalo čo stať, bude dobre uvidíš

lusika33
28. feb 2020

ja som mala hneď pri prvom na začiatku zápal obličky veľmi silné antibiotiká... keď sa ma dr. pýtala v nemocnici či môžem byť tehotná povedala som, že áno lebo sme mali nechránený styk ale podľa MS vraj to nie je možné a predsa som bol náš malý veľký už bude mať 8 rokov a doteraz mal iba raz antibiotiká pri vyberaní mandlí inak ja z detí najzdravší a na to sa manžel iba smeje, že ten už antibiotiká využíval tak nepotrebuje :D ale nie dieťatko až do nejakého 6tt nie je napojené na krvný obeh matky tak nemusíš mať stres aj keby... ja som sa tak bála pri tomto tehu lebo som nevedela, že som tehotná a absolvovala som magnetickú rezonanciu, kde mi pichali 2x kontrastnú látku tak som sa s gynekologičkou bavila o tom a presne povedala, že dieťatko nie je napojené na krvný obeh matky a teda je chránené do toho cca 6tt od všetkého

domikl
autor
28. feb 2020

Ďakujem Vám za odpovede 🙏, trosku menej stresujem už aj dochádzajú kapesnicky 🙈 Google straší len vážnymi ochoreniami ak nie tehotenstvom. Lekára mám až budúci týždeň piatok, asi to bude ťažký týždeň 😞 ale tak skúsim ešte jeden test zajtra ..

simonkazga
28. feb 2020

Trosku pre ukludnenie. V tehu som brala Biseptol na zapal mocovych ciest (1.trimester). Dcerenka zdrava, tehu ok. Mas pozitivny test, si tehotna! Gratulujem! Uzivaj si to! Drzim palce

domikl
autor
6. mar 2020

@simonkazga ahoj, ďakujem za upokojenie. Ja som teda dnes bola na gynekológii. A je tam bobulka.(4-5tt)
Napriek tomu má ale gynekológ posiela na farmakologiu, aby zhodnotili vplyv tých liekov. Tak som zvedavá ako to všetko dopadne.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre