Začiatok tehotenstva - prvá návšteva lekára

8. dec 2020

Ahojte maminky.
Čakám tretie bábätko, staršie deti už sú teenageri. Takže už si ani nepamätám, ako to chodí 🙂
Podarilo sa nám na prvý šup, som v šoku 🙈 .
Poslednú menštruáciu som mala 14.11., dnes som (ne)mala dostať ďalšiu (mám kratšie cykly a ovuláciu väčšinou na 10.DC), od piatku mám pozitívne testy. Naposledy včera večer už boli úplné koľajnice (deň pred ms). Kedy myslíte, že by som mohla ísť k lekárovi? Rada by som to stihla ešte pred Vianocami, nech to máme na sviatky potvrdené a môžeme potešiť s radostnou správou najbližšiu rodinu.
Nebrala som žiadne vitamíny ani doplnky, myslíte, že treba nasadiť nejaký femibion, kyselinu listovú alebo niečo podobné?
Je tu maminka s podobným termínom, s ktorou si príp. môžeme vzájomne zdieľať svoje pocity a príznaky? 🙂

petamich
8. dec 2020

gratulujem! a odporucam pridaj sa na MK k terminovkam, to su baby, ktore predpokladaju, ze budu rodit v tom istom mesiaci ako ty, ja som tak v julovkach 2021, ty mozno augustovky (ak dobre pocitam) a je to fajn moct zdielat otazky, pocity, obcas stres 🙂 moj lekar objednava tak 6-7tt vscsinou uz je aj srdiecko v tom 7tt, ale niektori lekari objednavaju aj skor, skontroluju ci je vsetko ako ma, cize asi pripadne zavolaj/napis tomu svojmu, ze kedy ta chce vidiet a teda nic nepokazis tymi tehotenskymi vitaminmi ja beriem femibion ale vraj najdolezitejsia je kys. listova a D3 tak mozno aj ine pripravky co ich obsahuju ;)

autor
8. dec 2020

@petamich Ahoj, si velmi zlata, dakujem 🙂 Kde na MK najdem terminovky? V zozname skupin? A asi ano, mala by som byt augustovka 🙂 Uz som pisala svojmu lekarovi, vsetky tieto terminy, kedy somn mala poslednu ms a tak, zatial nereagoval, len oni to tam maju pestre, ordinuje len par dni do tyzdna, aj to neviem, ako, lebo som sa doteraz vzdy objednavala na presny termin. Teraz sa uz len sledujem, ci nahodou nekrvacam, lebo mam obcas bolesti ako menstruacne (to som mala aj pri prvom tehotenstve).

petamich
8. dec 2020

bud ak si vyplnis v profile predpokladany termin porodu tak ta tam hodi samo alebo cez zoznam skupin a for a vyhladat augustovky2021 ;) a uplne ta chapem, ja som o mesiac dlhsie ako ty a este stale sa sledujem a tiez som mala pocit, ze uz uz pride MS a vzdy ratam dni do kontroly a to je super na tych terminovkach, ze baby tam riesia presne to iste :D hlavne prvo-rodicky tie nasobne mamicky vyzeraju kludnejsie

tifi2324
8. dec 2020

Gratulujem😉.....Ja som bola akurát dneska u svojho lekára som v 6tt tiež čakám tretie ......ja beriem femibion a od dnes duphaston keďže som v októbri potratila

autor
8. dec 2020

@petamich
@tifi2324 dakujem, dievcata ❤ja zatial pisem anonymne, je to este cerstve, v profile mam fotky svoje aj deti, a zatial nikto nevie 😇😊

autor
9. dec 2020

Dnes nadranom som si robila, 1.krat v zivote digi test 😊

tifi2324
9. dec 2020

Pred dvomi týždňami som si aj ja prvý krát urobila Digi 😉

autor
9. dec 2020

@tifi2324 jej, tak si presne 2 tyzdne predo mnou 😊 uz bilo srdiecko na kontrole?

tifi2324
9. dec 2020

Nie ešte nevidel

lucecita
9. dec 2020

Aj ja som si dnes robila digitest 🥰

autor
9. dec 2020

@lucecita Jeeeej, tak sme na tom presne rovnako, gratulujem 🙂 Kedy si mala poslednu menstruaciu a kedy planujes navstevu lekara? Uz to niekto vie?

autor
9. dec 2020

@lucecita A pozeram, ze sme prakticky rovesnicky 😘 Len ja uz mam dve velke deti 🙂

autor
9. dec 2020

@tifi2324 A kedy mas najblizsiu kontrolu? Ako sa citis? Uz mas aj nejake priznaky?

lucecita
9. dec 2020

Nikto to nevie, len tu ma MK ☺️ priateľovi chcem dať pod stromček buď test alebo fotku, uvidím...práve som volala so sestričkou a prvú kontrolu mám pondelok 21.12., tak sa teším 🤞6.11.som mala poslednú, a ty? Kludne mi môžeš napisat IP, ak chceš 😘

autor
9. dec 2020

@lucecita Prave som Ti poslala Ip 🙂

tifi2324
9. dec 2020

Zajtra idem opäť na krv a hematologiu a podľa výsledkov má objedná som hneď na rizikovom beriem aj duphaston.......teraz sa cítim super ako predchádzajúce tehu v septembri......príznaky začínam mať všetko mi smrdí 🙈,a prsia mám pocit že má ťahajú dole aj manžel si na nich všimol zmeny a mám veľmi nízky tlak .....inak nič našťastie nezvracam .....a ty už máš nejaké príznaky?

autor
9. dec 2020

@tifi2324 No u mna boli prsia uplne prvy priznak, hrozne sa mi zvacsili uz minimalne tyzden dozadu, citim taky tlak na nich a su velmi citlive...bolesti v podbrusku mam tiez a nonstop chodim cikat. Pachy zatial ok, ale napr. zaha ma zacala palit a uz dvakrat sa mi stalo, ze sa mi grglo a hned grcka vystupila (ospravedlnujem sa za podrobny opis). No dufam, ze to nebude ako v predoslom tehotenstve, lebo ja som predtym vracala aj 30 x za den, a to sa mi teda fakt nechce absolvovat 😀
A ako tak pozeram,
@lucecita Ty si mala poslednu ms 6.11. a digi Ti ukazuje, 2-3 a ja 24.11 a tiez mi to ukazuje 😀 No, cize asi budem mat vyssie HCG.
A baby, ja mam dvojicky, a zvysenu pravdepodobnost, cize aj teraz tam mozu byt aj dve 🙈

autor
9. dec 2020

@tifi2324 No, "sranda" je, ze moja kolegyna je na rizikovom, a ja taham aj za nu...a termin ma presne rovnaky ako ja...takze ona doma na PN a ja v praci aj za nu...lebo este nikto nevie.

tifi2324
9. dec 2020

Treba hlavne dávať pozor a potom čo najskôr oznámiť v práci aby dávali pozor a nie robotu navyše......ja mám termín 9.8. a hcg hodnota 3630 tak som zvedavá aká bude zajtra mala by byť cez 7000......aj my v rodine sme mali dvojičky no ja dúfam že tam bude iba jedno dve by boli asi na mňa veľa lebo druhý syn je autista

autor
9. dec 2020

@tifi2324 fiha, gratulujem, hcg krasne 🙂 Ja som sa inak preklepla, 14.11. som mala poslednu ms, nie 24.11., ale aj tak sa tesim a myslim, ze bude to hcg vysoke. Mrzi ma, ze syncek ma zdravotne problemy, snad Ti to bude vynahradene na tomto babatku a narodi sa krasne a zdrave. Mna uz teraz v praci uplne mdloby chytaju, velmi mi je na odpadnutie, som zvedava, ako zvladnem fungovat.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre