Začiatok tehotenstva, magnetická rezonancia a bolesť podbruška

majkaj18
11. mar 2018

Ahojte mamičky 🙂 .. chcem vás poprosiť o radu.
Včera mi ukázal tehu test vytúžené // ... dnes sú čiarku ešte tmavšie ako včera, čo ma teší. Avšak mám obavy. ... podľa výpočtov by som mala byť v 4tt a 2deň.
Magnetickú rezonanciu (MR) som mala 2.3. a to som si robila test ráno, pričom vyšiel negatívne. Po týždni (včera), keďže mi menštruácia meškala už niekoľko dní, som si urobila test a vyšiel pozitívny. Veľmi ma to teší, ale som aj nervózna, lebo som bola na MR už vtedy, keď sa ten malý zázrak vo mne tvoril .. máte niekto s týmto prosím skúsesnosti?
Taktiež by som sa chcela opýtať aj na bolesti v podbrušku ... po MR asi 2-3 dni ma začalo bolievať podbruško a to pretrváva stále - je to oblasť maternice a vaječníkov a tak tá bolesť prechádza, raz tam raz tam. Je to normálne?? Ináč čo sa týka príznakov nemám zatiaľ skoro nič okrem tej bolesti a nadúvania ... ale ináč je všetko OK.
Ku gyn. sa chcem objednať zajtra, tak uvidíme, ale to čakanie je hrozné :( .. preto sa obraciam na vás milé mamičky, či by ste mi vedeli poradiť.
Ďakujem veľmi pekne za každú radu

tova
11. mar 2018

ja som mala CT hrudnika co je blizsie k panve, v prvom trimestri vedela som aj ja aj dr. ze som tehotna, vyhnut sa tomu nedalo, (bez kontrasnej latky) a vsetko dopadlo ok. Ked bolo mri hlavy, obycajne zaktyvaju telo pokryvkov tak vsetko by malo byt v poriadku.

tani777
11. mar 2018

Pri MR sa nepouziva ziarenie,malo by to byt ok,ale urcite to nezabudni spomenut gyn 🙂 hlavne nestresuj,tes sa a gratulujem 🙂

lulu369
11. mar 2018

Ahoj, v prvom rade gratulujem. Čo sa týka MR tak tam ti neporadím ale čo sa týka tej bolesti v podbrušku tak sa nestresuj, ja som to mala na začiatku všetkých troch tehu a dnes mam doma 3 najvzácnejšie poklady

majkaj18
autor
11. mar 2018

@tova ďakujem za odpoveď.. Ja som mala MR hlavy ale nezakryli ma nicim.. Tak dúfam ze všetko bude OK.. Ďakujem ☺️

majkaj18
autor
11. mar 2018

@tani777 ďakujem veľmi pekne 😉... Určite to spomeniem ☺️

majkaj18
autor
11. mar 2018

@lulu369 ďakujem za radu 😉 ono čítala som ze to môže byť OK ale aj nie tak preto sa pýtam ☺️.... Som prvý krát tehotná preto mi záleží aby všetko bolo OK 😉 ešte raz veľmi pekne ďakujem.. A ak sa môžem opýtať jedli ste niečo špeciálne počas tehotenstiev?.. Ďakujem

lulu369
11. mar 2018

@majkaj18 ja určite nie...Jedla som to, na čo som mala chuť, jedine čo mi predpísal doktor bolo železo, keďže toho som mala od druhé trimestri malo...
Určite bude všetko v poriadku, užívaj si tehu 😊

evita168
11. mar 2018

vobec nic sa nestane

majkaj18
autor
12. mar 2018

@evita168 ďakujem za info ☺️

ssima28
31. aug 2018

@majkaj18 ahoj ja mam ísť tiež na MR krížovej časti a tiež mi test ukázal dve čiarky čo ti nato povedala lekárka? Teraz neviem či mám alebo nemám ísť 😥

majkaj18
autor
31. aug 2018

@ssima28 ahoj ono by ste mali pred MR vypisovať dotazník a keď ste tehotná predpokladám ze vám MR nebudu robiť. Je to dosť silné žiarenie. Ja som sa potom informovala neskôr a keby som mala // v deň MR určite mi ju nerobia. Preto myslím ze sa nemusíte báť budú chrániť drobca 😉☺️

ssima28
1. sep 2018

@majkaj18 ďakujem za odpoveď nakoniec ma aj tak hospitalizovali a MR sa robiť nebude skôr neodkladne možno až po pôrode ak všetko dobre dopadne... Ale aj tak ďakujem za informáciu 😉

majkaj18
autor
1. feb 2019

@ssima28 držím vám palce ☺️.

lusika33
9. okt 2019

@majkaj18 ahoj prosím ťa mala si aj kontrastnú látku pri vyšetrení? ako to s vami vyzerá? ja som dnes zistila podľa testu, že som tehotná a pred 3 týždňami som bola na MR hlavy s kontrastnou látkou teraz mám strach či bude bábätko ok

majkaj18
autor
14. okt 2019

@lusika33 ahoj nie kontrastnu látku som nemala. Ale malý je OK. Hm skus sa poradiť s gynekológom, ale ono keď je mimi také malinke tak by to nemalo nič urobiť, i keď radšej sa porad. Chápem ze máš strach, uvidíš dobre to dopadne 😉 držím palce

lusika33
14. okt 2019

@majkaj18 ďakujem už sa snažím myslieť len na dobré hádam to bude ok tento týždeň sa idem objednať na kontrolu u gynekologičky a budem múdrejšia... ešte raz ďakujem za odpoveď :D

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre