Ahojte mamičky 🙂 .. chcem vás poprosiť o radu.
Včera mi ukázal tehu test vytúžené // ... dnes sú čiarku ešte tmavšie ako včera, čo ma teší. Avšak mám obavy. ... podľa výpočtov by som mala byť v 4tt a 2deň.
Magnetickú rezonanciu (MR) som mala 2.3. a to som si robila test ráno, pričom vyšiel negatívne. Po týždni (včera), keďže mi menštruácia meškala už niekoľko dní, som si urobila test a vyšiel pozitívny. Veľmi ma to teší, ale som aj nervózna, lebo som bola na MR už vtedy, keď sa ten malý zázrak vo mne tvoril .. máte niekto s týmto prosím skúsesnosti?
Taktiež by som sa chcela opýtať aj na bolesti v podbrušku ... po MR asi 2-3 dni ma začalo bolievať podbruško a to pretrváva stále - je to oblasť maternice a vaječníkov a tak tá bolesť prechádza, raz tam raz tam. Je to normálne?? Ináč čo sa týka príznakov nemám zatiaľ skoro nič okrem tej bolesti a nadúvania ... ale ináč je všetko OK.
Ku gyn. sa chcem objednať zajtra, tak uvidíme, ale to čakanie je hrozné :( .. preto sa obraciam na vás milé mamičky, či by ste mi vedeli poradiť.
Ďakujem veľmi pekne za každú radu
Pri MR sa nepouziva ziarenie,malo by to byt ok,ale urcite to nezabudni spomenut gyn 🙂 hlavne nestresuj,tes sa a gratulujem 🙂
Ahoj, v prvom rade gratulujem. Čo sa týka MR tak tam ti neporadím ale čo sa týka tej bolesti v podbrušku tak sa nestresuj, ja som to mala na začiatku všetkých troch tehu a dnes mam doma 3 najvzácnejšie poklady
vobec nic sa nestane
@ssima28 ahoj ono by ste mali pred MR vypisovať dotazník a keď ste tehotná predpokladám ze vám MR nebudu robiť. Je to dosť silné žiarenie. Ja som sa potom informovala neskôr a keby som mala // v deň MR určite mi ju nerobia. Preto myslím ze sa nemusíte báť budú chrániť drobca 😉☺️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja som mala CT hrudnika co je blizsie k panve, v prvom trimestri vedela som aj ja aj dr. ze som tehotna, vyhnut sa tomu nedalo, (bez kontrasnej latky) a vsetko dopadlo ok. Ked bolo mri hlavy, obycajne zaktyvaju telo pokryvkov tak vsetko by malo byt v poriadku.