Ahojte, som na úplnom začiatku tehotenstva podľa aplikácie mi to ukazuje na 4ty týždeň.
Mam však náročnú prácu, kde dviham ťažšie bremena. Mam im to už v práci povedať alebo je to príliš skoro? Bojím sa aby sa bábätku niečo nestalo.
@pribinak nemám ešte potvrdenie, keďže idem až koncom augusta ku doktorke
Tak vieš, bez potvrdenia to nemusia akceptovať. Skús poprosiť doktorku o skorší termin z dôvodu fyzicky náročnej prace
Ale ak máš normálneho šéfa tak možno ti vyhovejú, veď skús
Tak podme po poradi:
1. Stvrty tyzden je povavsine tyzden pred vynechanim menstruacie, to este malokto vie a este stale moze menstruacia prist.
Ak si 4+1(2,...atd) tak je to piaty tyzden.
2. Oznamit tehotenstvo kaze zakon pisomne s potvrdenim od lekara. Vtedy si chranena a mas narok na upravu casu/naplne prace.
3. Ak to povies len ustne tak ti nemusia vyhoviet, mozes riskovat vypoved.
4. Mozes poprosit lekara o skorsi termin kvoli potvrdeniu.
MS mi už stopercentne nepríde lebo som spravila veľmi veľa testov a všetky ukazujú ppzitivitu a tak isto aj digitálny.
Výpoveď som dala minulý mesiac ja takže to nehrozí. Ide len o to že či to nieje skoro keďže je to len ten 4ty týždeň. Ale bojím sa no ved už si poradím nejak 😁
Prečo si podávala výpoveď, keď si tehotná?
@viestta pretože sa s partnerom vraciame naspäť na Slovensko.
A vtedy som to ešte ani popravde nevedela.
Aha
Ak si naozaj len v 4tom tyzdni, tak ani 150 pozitivnych testov ti neda 100% istotu, ze ti menstruacia nepride. Asi si nepocula o biochemickom tehotenstve.
@babovka2321 bohužiaľ počula ale to je ta posledná možnosť na ktorú chcem myslieť 😊
Samozrejme zelam vela stastia a bezproblemove tehotenstvo, len pozor na odvazne tvrdenia.
A tá aplikácia to má odkiaľ vedieť?
@stellarstar pane bože ved píšem že viem ze to je len orientačné. Je to podľa toho ako som si tam zapísala poslednú menštruáciu 😁 nedržím sa toho pevné ze presne v tomto týždni som 😁
Ako som ti pisala 4+1 je piaty tyzden. Ako bolo spomenute, tak menstruacia bohuzial prist moze (prajem samozrejme nech je vsetko ok a nepride).
Ak si v zahranici tak darmo radime podla slovenskych zakonov a zvyklosti 🤷♀️
Myslim ze pokojne to oznam, snad budu brat ohlad a daju ti lahsiu pracu.
Uvedom si hlavne že ak chces aby bolo vsetko v poriadku tak sa treba chrániť. Ak si myslíš ze si tehotná nerob veci ktoré by mohli tvojmu bábätku poškodiť.
@babovka2321 ale závisí to aj od dĺžky cyklu. Ja keď som bola 4+1 už týždeň mi meškala.
ahoj,nemozes si rychlo zobrat dovolenku kym nepojdes k lekarovi?prip dat sa na pn,vsetko by si obvodnej lekarke vysvetlila?
@bessdonna povedala som im to včera aj keď je to ešte veľmi skoro viem ale nechcem riskovať.. A hneď mi povedali ze budem robiť iba Light 😊
Prosim vas ako sa vola ta aplikacia? 🙂
Ako si dopadla ? Nakoniec ?
Ja nikdy nepochopím ženám ktoré robia chlapsku prácu . Dvíhať ťažké veci !! Nikdy som nezdvihla nic ťažšie ako svojho malého syna ! A PSA ! Nikto ma nedonúti aby som sa chovala ako chlap a robila to čo majú robiť chlapi. Neviem čo mas za prácu ale asi ti to nestojí za to potratit. Neviem kto toto dovolil aby sa ženy v živote natahovali s ťažkými bremenami a vôbec že ženy dopustili že to robía. Moj osobný postoj.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Prines potvrdenie od lekára, že si tehotná