Začiatok tehotenstva a ťažká práca

5. aug 2022

Ahojte, som na úplnom začiatku tehotenstva podľa aplikácie mi to ukazuje na 4ty týždeň.
Mam však náročnú prácu, kde dviham ťažšie bremena. Mam im to už v práci povedať alebo je to príliš skoro? Bojím sa aby sa bábätku niečo nestalo.

pribinak
5. aug 2022

Prines potvrdenie od lekára, že si tehotná

autor
5. aug 2022

@pribinak nemám ešte potvrdenie, keďže idem až koncom augusta ku doktorke

pribinak
5. aug 2022

Tak vieš, bez potvrdenia to nemusia akceptovať. Skús poprosiť doktorku o skorší termin z dôvodu fyzicky náročnej prace

Ale ak máš normálneho šéfa tak možno ti vyhovejú, veď skús

nafka0483
5. aug 2022

Tak podme po poradi:
1. Stvrty tyzden je povavsine tyzden pred vynechanim menstruacie, to este malokto vie a este stale moze menstruacia prist.
Ak si 4+1(2,...atd) tak je to piaty tyzden.

2. Oznamit tehotenstvo kaze zakon pisomne s potvrdenim od lekara. Vtedy si chranena a mas narok na upravu casu/naplne prace.

3. Ak to povies len ustne tak ti nemusia vyhoviet, mozes riskovat vypoved.

4. Mozes poprosit lekara o skorsi termin kvoli potvrdeniu.

autor
5. aug 2022

MS mi už stopercentne nepríde lebo som spravila veľmi veľa testov a všetky ukazujú ppzitivitu a tak isto aj digitálny.
Výpoveď som dala minulý mesiac ja takže to nehrozí. Ide len o to že či to nieje skoro keďže je to len ten 4ty týždeň. Ale bojím sa no ved už si poradím nejak 😁

viestta
5. aug 2022

Prečo si podávala výpoveď, keď si tehotná?

autor
5. aug 2022

@viestta pretože sa s partnerom vraciame naspäť na Slovensko.

autor
5. aug 2022

A vtedy som to ešte ani popravde nevedela.

viestta
5. aug 2022

Aha

babovka2321
5. aug 2022

Ak si naozaj len v 4tom tyzdni, tak ani 150 pozitivnych testov ti neda 100% istotu, ze ti menstruacia nepride. Asi si nepocula o biochemickom tehotenstve.

autor
5. aug 2022

@babovka2321 bohužiaľ počula ale to je ta posledná možnosť na ktorú chcem myslieť 😊

babovka2321
5. aug 2022

Samozrejme zelam vela stastia a bezproblemove tehotenstvo, len pozor na odvazne tvrdenia.

autor
5. aug 2022

Podľa aplikácie mi to ukazuje takto aj keď viem ze to je určite iba orientačné

stellarstar
5. aug 2022

A tá aplikácia to má odkiaľ vedieť?

autor
5. aug 2022

@stellarstar pane bože ved píšem že viem ze to je len orientačné. Je to podľa toho ako som si tam zapísala poslednú menštruáciu 😁 nedržím sa toho pevné ze presne v tomto týždni som 😁

nafka0483
5. aug 2022

Ako som ti pisala 4+1 je piaty tyzden. Ako bolo spomenute, tak menstruacia bohuzial prist moze (prajem samozrejme nech je vsetko ok a nepride).
Ak si v zahranici tak darmo radime podla slovenskych zakonov a zvyklosti 🤷‍♀️

Myslim ze pokojne to oznam, snad budu brat ohlad a daju ti lahsiu pracu.

barbied
5. aug 2022

Uvedom si hlavne že ak chces aby bolo vsetko v poriadku tak sa treba chrániť. Ak si myslíš ze si tehotná nerob veci ktoré by mohli tvojmu bábätku poškodiť.

adrbat
5. aug 2022

@babovka2321 ale závisí to aj od dĺžky cyklu. Ja keď som bola 4+1 už týždeň mi meškala.

bessdonna
7. aug 2022

ahoj,nemozes si rychlo zobrat dovolenku kym nepojdes k lekarovi?prip dat sa na pn,vsetko by si obvodnej lekarke vysvetlila?

autor
7. aug 2022

@bessdonna povedala som im to včera aj keď je to ešte veľmi skoro viem ale nechcem riskovať.. A hneď mi povedali ze budem robiť iba Light 😊

havana66
20. apr 2023

Prosim vas ako sa vola ta aplikacia? 🙂

zuzuka19
20. apr 2023

@havana66 Je to aplikácia Menštruačný kalendár

barbora19911
20. apr 2023

Ako si dopadla ? Nakoniec ?

darinkal
20. apr 2023

Ja nikdy nepochopím ženám ktoré robia chlapsku prácu . Dvíhať ťažké veci !! Nikdy som nezdvihla nic ťažšie ako svojho malého syna ! A PSA ! Nikto ma nedonúti aby som sa chovala ako chlap a robila to čo majú robiť chlapi. Neviem čo mas za prácu ale asi ti to nestojí za to potratit. Neviem kto toto dovolil aby sa ženy v živote natahovali s ťažkými bremenami a vôbec že ženy dopustili že to robía. Moj osobný postoj.

havana66
1. máj 2023

@zuzuka19 dakujem 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre