Z krvi mi vychádza iný týždeň ako z ultrazvuku

exrxi
15. jún 2017

Ahojte, mám na Vás otázku. V pondelok a vlastne stále som bola podľa lekára v 11tt+1, že všetko podľa toho sedí, aj veľkosť aj proste všetko. V 10tt mi brali krv na možné choroby, včera mi volali, že mam prísť znova, pretože to nebol 10tt ale len teraz som vraj v 9tt. je to možné ? nemohli sa oni v labáku pomýliť ? V pondelok som už mala začínať 12tt a tak začnem ešte len 10tt. Nechápem tomu vôbec, ďakujem za rady.

exrxi
autor
15. jún 2017

Nikto mi neviete poradiť ? :( Bojím sa, že výsledky boli zle, preto si myslia, že som nebola v tom týždni ako som mala. Prosím babuľky 🙏

pekkka
15. jún 2017

v ktorom si tt sa urcuje podla velkosti plodu a podla poslednej menstruacie . ja som bola naprv v 12 tt a potom 10+4 tt .... nic si z toho nerob. aj ked je plod mensi ... nevadi ... lahsie sa bude rodit, ako valibuk. presne v ktorom si tyzdni netusis ani ty sama , tak preco by to presne mal vediet lekar? len odhaduje podla velkosti plodu ... neskor to bude jasnejsie, ked bude na usg viac vidno. Pozri si tehotensky kalendar na youtube a podla priznakov sa vies orientovat v ktorom tt si . A hlavne nestresuj. Aj tak porodis, ked sa malemu bude chciet 🙂

mischelin89
15. jún 2017

@exrxi ja nechapem ako suvisi odber krvi na choroby s tyzdnom tehotenstva. Ved skumaju pritomnost chorob. Nie je to viazane na konkretny tyzden tehu, napr. mne krv brali 6+1tt.

A casom mi posunuli termin porodu podla utz o tyzden skor ako podla ms. A maly je dokonca o desat dni vacsi ako podla ms.

Zavolaj doktorovi, nech ti vysvetli, o co ide... a budes mudrejsia 🙂

nika898
15. jún 2017

@mischelin89 suvisi lebo tieto odbery sa mozu robit lwn v urictych tyzdnoch tehotenstva. Je to test na mozne vrodene vady plodu a podla tychto vysledkov a nasledneho sona sa potom doktor orientuje a tieto testy sa robia dva krat. Prvy krat medzi 10tt-12tt a druhy krat tusim okoli 16tt. Vcera mi to sestricka vysvetlovala ze prvy krat vyjde iba dake cislo predpokladam ze pravdepodobnost a druhy krat je to uz presnejsie.

@exrxi neboj babatko moze byt mensie a mozno ako pises bola daka chyba v labaku. Bud hlavne v klude 😉 drzim palce aby vsetko dobre dopadlo 🙂

pekkka
15. jún 2017

@mischelin89 hormony, častice, alebo čosi sa v krvi vytvori v 10tt. ak sa odber spravi skor, nenajdu v krvi to , co tam hladali a odber je potrebne zopakovať ... v tom je problem. lekar podla ultrazvuku nespravne odhadol tyzden tehotenstva. tot vsio 😀

mischelin89
15. jún 2017

@pekkka
@nika898 ja som zle pochopila, myslela som ze hovori o odberoch na choroby matky. Nie o odberoch genetickych v 10 a 16tt.

Beriem spat a pridavam sa k babam, ze nemusi byt nic zle, len to musi byt v presnom termine, kedze aj mne to sestra prizvukovala,ze to inak nemusi byt relevantne, ak netrafime presny datum 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre