Ahojte,
asi s tym bojujeme kazda ze prve tri mesiace (teda dufam ze len 3 mesiace), je nam na nic a najradsej by sme prespali cely den. Ja nedokazem prehltnut nic normalne. Stale som sa dusovala ze ked budem tehotna, budem do sepa cpat ovocie a zeleninu no moja strava je velmi biedna, bez zivin, kedze ma zo vsetkeho hned napne.
Mam teda strach o vyvin babatka kedze v tomto obdobi sa tvori zaklad vsetkeho a ja mu nic nedavam. Mate niekto podobnu skustenost? ako ste to riesil? umelymi doplnkami?ak ano akymi? bojim sa ze drobcovi ublizim.
Dakujem vam za vsetky rady ;)
@jul11 ahoj, dakujem za rady.. piskoty maju cestne miesto na nocnom stoliku uz cele tyzdne. A pravidelne kazde 2 hodiny chrumam v noci manzelovi pri usiach 🙂 babo ma asi uci na nocny ritual. Hej, zistila som ze prazdny zaludok je navacsi nepriatel a kazdy chvilku nieco dzobnem- piskotu, oriesok, polievku ale ziadna vitaminova bomba to neni. Davam si len Femibion, nic ine mi lekarka nedala. Ake doplnky si jedla ty pamatas sa?
A gratulujem k 4-kilovemu dievcatku🙂 klobuk dole!
@zabakvak tiez len nejake tehu vitaminy, myslim ze nie je medzi nimi nejaky zasadny rozdiel.nepamatam si nazov.ale akonahle som zacala normalne jest,som to vysadila.neboj,babo si naozaj zoberie vsetko co potrebuyje.poznam pripady ked baby chudli na zaciatku a babatka su v poriadku,jednoducho si babo zobralo co potrebovalo,skor zeny mali problemy ale babatka nie.a kedze chodis na poradne a keby sa lekarovi nieco nezdalo,tak ti povie. neboj a uzivaj si tehulkovanie,ja uz poamly ani nepamatam,me uz skolkarka pobehuje po byte 🙂
@zabakvak tak ja ta ukludnim. Aj ja som sa dusovala, ze zdravy jedalnicek atd. A coze to? Ked som videla colu ma triaslo ako fetaka pri abstaku, proste som to musela mat a aj ine "zdrave" mnamky. Ale som si normalne vypocitavala, ze aspon nejaka zelenina a ovocie za den musi byt. Ale nie nasilu. Jahodky-potvorky chutili najlepsie so slahackou a ine podobne napady. Lepsie je dostat do seba zive vitaminy ako tabletky. A neboj, mimino dostava vsetko aj z tvojich zasob. Pokial nemas ine problemy, tak sa do nicoho nenut, mozno budes este prekvapena ako bude z teba nocna vykradacka chladniciek a inych skrysi dobrot. Drzim palce
@dasamo :D :D :D tak to si ma pobavila! mile 🙂 tesim sa az ta faza raz pride... radsej sa budem pasovat s chutkamo ako s hladom a nechutou. Cakam ze sa jedneho dna zobudim ako obria piskota! skoda ze leto konci a s ovocim je to zas bieda..ale inspirovala si ma- idem po jahodach, malinach.. ked som si to precitala tak ma vynimocne nenaplo 🙂 dakujem!
@zabakvak som rada, ze ti idu na chut. V lidli maju celkom dobre mrazene maliny a skus aj cucoriedky na zelezo, tie su teraz dostat aj cerstve a naozaj sa netrap, chute pridu, az budes plakat ked sa postavis na vahu. A inak je pravda, zeby si mala skusit zvachat nieco v ustach ked ta napne. Ako bolo uz pisane, aj ja som.mala na nocnom stoliku porozkladane kadeco a rano som musela rychlo zuzlat nieco. No a potom som vstala a zjedla vsetko, co nezjedlo mna. A spanok? Prespala som.cele 1.a 3.tehotenstvo. druhe som nemohla, pretoze som mala.doma trojrocnu. Takze spi kolko potrebujes. Ked sa male narodi , uz ti bude sefovat par kilovy cloviecik a ti su nekompromisni co sa spanku tyka 😉
@dasamo pravda ze cucoriedky ma posledne dni drzali nad vodou. Uz som aj vyslala muza na nakupy 🙂 skoda len, ze nenasytia a tie ukrutne krce treba dacim zahnat. A kedy ta tie nevolnosti presli? viem ze je to individualne ale rada by som uz nejaku viziu lepsej buducnosti 🙂 na ten spankovy deficit ma pripravuje uz teraz ten par ramovy cloviecik..kazde 2 hodiny hore, ako podla hodiniek..mile ze na mna takto mysli 🙂
@zabakvak tak mas peknu predpripravu. Ja som netrpela nejakymi zvlast nevolnostami. Raz ma naplo v noci a inak iba fakt prve tri mesiace a aj to iba rano a ked som si nieco supla do pusy bolo dobre. A aj cez den. Manzel mi kupil tusim zazvorove lizatka, tak som ich zuzlala ale uprimne si mozes dat aj obycajne chupa chups ci ako sa to vola a to cumlikat, mozno zaberie. Skus pri prvom krci zjest kusok chlleba a uvidis. Poriadne rozzut. A bude to asi chlapec, ked uz takto trapi mamu. To su ti chlapi 😉 stale nieco.... ale nakoniec mozes vyslat este manzela aj po tie lizatka do lekarne. Obsahuju tusim zazvor a mozes len urcity pocet za den, ale pri velkej chuti ich dopln obycajnymi. No a len tak ako upozornenie, tak som dostala asi v siedmom mesiaci veeeelky vykricnik k vahe. Donutila.ma.dr postavit sa na vahu, som ju upozornila nech to nerobi, ze ak sa mi z toho soku nieconstane ma ma na svedomi a bola nekomromisna a ja som si vysluzila spominany vykricnik. Ani sa nebudem radsej chvalit kolko som pribrala. No des. Ale.hlavne, ze sme zdravi a ide to pkmalicky smerom dole, hoci stale mi chuti papat a nijako sa este neobmedzujem a ked mi chce niekto nieco zjest spred nosa (to vies 5clenna familia) tak sa ohradzujem, ze to uz co je kojacej matke odopriet. Neboj pride to. A nebran sa ziadnym chutiam. Aj tym nezdravym, samozrejme s mierou. Zdrave telo si vypyta co momentalne potrebuje.
@zabakvak zlato klud, ja som pri všetkych 3 tehotenstvách schudla za prve mesiace, 6 kil aj 11 kil, a proste tiež som nejedla a vracala, v druhom cele tehotenstvo, deti zdravé, narodené 3 kilové, v poriadku, oni si vzali čo potrebovali zo mna
@dasamo dakujem.. lizatka mam- nepomahaju, skor mam z nich len zlu chut v ustach- na sladke ani nepomyslim.. zuzlem aj ked niekedy myslim ci to neni len take farebne placebo. Na priberanie je u mna hadam este skoro..tedaaa 🙂 pribrala som 3 kila ale zatial prezijem, nebudem to az tak sledovat a snad si nevysluzim vykricnik 🙂 ale koli detom aj vykricnik clovek ozelie no nie? vravis ze chlapec? ja uz som sa zacala utesovat ze dievca- vela ludi, vratane mojej maminy spominali ze pri babach je tak zle...tak si zelam dievcatko! ale z chlapca nebudem mat ani stipku mensiu radost, hlavne nech je zdrave ze ano...
ja mam stastie ze pracujem z domu- nohy na stole a pocitac na bruchu, takze sa to da zvladnut..az na tu socialnu izolaciu :( rozpravam sa tak akurat sama so sebou 🙂))
@jerryjanka dakujem za ukludnenie! su tie deti sikovne ked beru co potrebuju 🙂 nech to odskacem ja- ved na to som tu!! vdaka za podporu!
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@zabakvak ahoj,tiez mi bolo zle a nic som poriadne nejedla.tak som si davala vitaminy,aj ked telo ich nevie velmi dobre spracvoat,ale pre moj pocit,aby babtko malo vsetko co potrebuje.neboj,babo si zoberie z tvojho tela. jedlo-odpocuam jest aj nasilu,lebo je ti zle preto,ze mas prazdny zaludok.je to paradox,ale je tot ak. takze pekne k posteli par piskot a rovno rano pochrumat a davat si pozor,aby si kazde 2-3hodky nieco zjedla,lebo potom za nevolnosti znasobia a uz nic do seba nedostanes.zazvorovy caj a lizatka su dorbe proti nevolnosti.ak by boli velmi silne,lekar ti predpise cipky Torecan.ja som jedla piskoty, rozky,babany a pribinacik a mala sa narodila 4kilova,od toho 4,5 mesiaca to bolo uz v pohode. drzim palce