Ahojte tehulky, chcem sa spýtať ci mate niektorá skúsenosti z vyššími TSH hodnotami už na začiatku tehotenstva. Podarilo sa vám donosit bábätko? Ak, tak aké tsh ste mali?
Neboj sa, vedia co robia, hlavne si sama nezvysuj davku. Ja som mala ovela vyssie tsh, dieta je zdrave a endokrinologicka mi povedala, ze tsh nema vplyv na predcasny porod.
ahojte holky 🙂 v stredu som bola po 3 mesiacoch na kontrole u endokrinologa, kedze som mala v januari na zaklade horm.profilu zistene TSH 4.25. Vo stvrtok rano som zistila, ze som tehotna 🙂 zaroven som hned pisala endokrinologicke, aby vedela o mojom tehotenstve a rovno mi zasla vysledky krvi, kde som mala TSH 6.2 a hned mi predpisala euthyrox 50, ktory uzivam od piatku. Som tehotna kratko neviem mozno 4, 5 tyzdnov aj ked podla sestricky z gynekologie sa to rata ako 6 tyzden tehu. a teraz ta otazka. Nezacala som s uzivanim euthyroxu neskoro? Bojim sa , ze to bude mat nejake nasledky na vyvoj plodu :( Chcela by som si kupit aj organicky jod pre tehotne. Mate s tym nejake skusenosti? 🙂 Dakujem za kazdu spatnu vazbu 😘
@gabi277 ahoj, ja som kvôli stitnej prišla dvakrát o bábätko, ale nebola som liečena. V januári som mala tsh 5,5 a brala som 25mg euthyrox... Pred mesiacom som zistila, že som tehotná hneď som išla na krv a tsh som mala 5...dali mi euthyrox 50 a dnes som v 8+6 🙂 neboj sa už, keď sa to lieči bude to dobre. 🙂
@stanzi neviem ti povedať lebo mňa poslali po vyšetreniach až po druhom MA, posledné bolo v októbri a na odber krvi som išla v decembri... Zistili mi chronicky zápal stitnej žľazy, genetika a hematologia v poriadku, manžel takisto v poriadku lne ešte na imunológii zistené zvýšené troska cytokiny ale nie tie hlavne ale ze to nebol dôvod potratov.
@julsh123 fraxik myslis fraxiparine? 🙂 ja sa teda poradim vo stvrtok s mojim gynekologom, ked mu oznamim moju diagnozu 🙂 no zvazujem po schvaleni lekarom, ze by som si objednala JODIS koncetrat pre tehotne 🙂 https://www.bohatstvo-prirody.sk/jodis-koncentr...
AHojte ja ako tu citam vase hodnoty TSH tak som uplne uz vystresovana..Ja mam dlho problem so stitnou.Naposledy som bola na testoch 12/2021 kde som mala hodnoty TSH 4,80 (to uzivam lieky na znizenu funkciu Euthyrox 112)
To som bola este nie tehotna.
Teraz som tehotna 13+3 a vcera som si bola po vysledky na stitnu a skoro som odpadla..TSH 13,08 lekar mi hned predpisal lieky 150 euthyrox ale mam obavy ci to nemohlo vovako poskodit dietatko..zatial ale sa vyvyja spravne,velkost zodpoveda tyzdnu.Stretli ste sa s tym niekto??s tak vysokymi hodnotami?
@karmenka5858 Ahoj síce staršie komenty ale zareagujem. Mám 3 rocneho syna ktorého som vynosila s hodnotami TSH medzi 5-6… Bohužiaľ má nekontrolovali tak často akoby mali. Maly je vďaka bohu živý a zdravy. Až teraz som si to načítala keď sa snažíme o ďalšie dieťa a vyšlo mi TSH 11,1… vtedy má to nenapadlo riešiť lebo si človek mysli že ak je aktívne pod dohľadom lekárov tak to majú v rukach. Po tom čo to tu všetko citam že hodnoty do 2,5 tak som vdacna že je maly zdravy. Toľko moja skúsenosť. Drzim všetkým stitarkam mamičkám palce🙌🏼
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@julsh123 a neposlali ta na endokrinologiu? Aby ti dali lieky a upravili TSH?