Vyššie hodnoty TSH v tehotenstve - skúsenosti

julsh123
15. apr 2020

Ahojte tehulky, chcem sa spýtať ci mate niektorá skúsenosti z vyššími TSH hodnotami už na začiatku tehotenstva. Podarilo sa vám donosit bábätko? Ak, tak aké tsh ste mali?

marianna_
15. apr 2020

@julsh123 a neposlali ta na endokrinologiu? Aby ti dali lieky a upravili TSH?

julsh123
autor
15. apr 2020

@marianna_ áno bola som, tsh som mala pred dva a pol týždňom 5, tak mi z 25mg zvýšil na 50mg len sa bojím ze je to málo. 50mg beriem už 2 týždne

carduelis
15. apr 2020

Neboj sa, vedia co robia, hlavne si sama nezvysuj davku. Ja som mala ovela vyssie tsh, dieta je zdrave a endokrinologicka mi povedala, ze tsh nema vplyv na predcasny porod.

julsh123
autor
15. apr 2020

@carduelis nie sama si určite nezvýšim 🙂 ďakujem pekne 🙂

marianna_
15. apr 2020

@julsh123 jaj tak to beries malicko ;) 5 je bezne ok, len v tehotenstve by mala byt hodnota do 2,5.
Ja som tiez pri prvom tehu brala 50tku, lebo som mala okolo 5 ;) tak sa nemusis bat ;)

julsh123
autor
15. apr 2020

@marianna_ mala si tsh okolo 5,tak v 5/6/7tt?

marianna_
16. apr 2020

@julsh123 pri prvom odbere na gynde mi zistili ze mam 5. To mohol byt daky 9tt

gabi277
25. apr 2020

ahojte holky 🙂 v stredu som bola po 3 mesiacoch na kontrole u endokrinologa, kedze som mala v januari na zaklade horm.profilu zistene TSH 4.25. Vo stvrtok rano som zistila, ze som tehotna 🙂 zaroven som hned pisala endokrinologicke, aby vedela o mojom tehotenstve a rovno mi zasla vysledky krvi, kde som mala TSH 6.2 a hned mi predpisala euthyrox 50, ktory uzivam od piatku. Som tehotna kratko neviem mozno 4, 5 tyzdnov aj ked podla sestricky z gynekologie sa to rata ako 6 tyzden tehu. a teraz ta otazka. Nezacala som s uzivanim euthyroxu neskoro? Bojim sa , ze to bude mat nejake nasledky na vyvoj plodu :( Chcela by som si kupit aj organicky jod pre tehotne. Mate s tym nejake skusenosti? 🙂 Dakujem za kazdu spatnu vazbu 😘

julsh123
autor
26. apr 2020

@gabi277 ahoj, ja som kvôli stitnej prišla dvakrát o bábätko, ale nebola som liečena. V januári som mala tsh 5,5 a brala som 25mg euthyrox... Pred mesiacom som zistila, že som tehotná hneď som išla na krv a tsh som mala 5...dali mi euthyrox 50 a dnes som v 8+6 🙂 neboj sa už, keď sa to lieči bude to dobre. 🙂

stanzi
26. apr 2020

@julsh123 prosim ta a ake hodnoty tsh si mala ked si prisla o babatko?

gabi277
26. apr 2020

@julsh123 dakujem krasne 🙂 tvoja odpoved ma upokojila a prajem ti vela zdravicka a nech mas hladky priebeh tehotenstva 🙂 budeme poctivo papat euthyrox a narodi sa nam obom zdrave a silne babatko 😍

julsh123
autor
26. apr 2020

@stanzi neviem ti povedať lebo mňa poslali po vyšetreniach až po druhom MA, posledné bolo v októbri a na odber krvi som išla v decembri... Zistili mi chronicky zápal stitnej žľazy, genetika a hematologia v poriadku, manžel takisto v poriadku lne ešte na imunológii zistené zvýšené troska cytokiny ale nie tie hlavne ale ze to nebol dôvod potratov.

julsh123
autor
26. apr 2020

@gabi277 za malo a ďakujem veľmi veľmi pekne 🙂 ja okrem toho beriem ešte preventívne fraxik 0,4 🙂 lebo sa lekárke osvedčilo, že aj keď sú výsledky v poriadku a preventívne sa nasadil, tak sa ženám podarilo vynosit bábätká 🙂

gabi277
26. apr 2020

@julsh123 fraxik myslis fraxiparine? 🙂 ja sa teda poradim vo stvrtok s mojim gynekologom, ked mu oznamim moju diagnozu 🙂 no zvazujem po schvaleni lekarom, ze by som si objednala JODIS koncetrat pre tehotne 🙂 https://www.bohatstvo-prirody.sk/jodis-koncentr...

stanzi
26. apr 2020

@julsh123 dakujem za odpoved, a drzim palce 😉

karmenka5858
9. jún 2022

AHojte ja ako tu citam vase hodnoty TSH tak som uplne uz vystresovana..Ja mam dlho problem so stitnou.Naposledy som bola na testoch 12/2021 kde som mala hodnoty TSH 4,80 (to uzivam lieky na znizenu funkciu Euthyrox 112)
To som bola este nie tehotna.
Teraz som tehotna 13+3 a vcera som si bola po vysledky na stitnu a skoro som odpadla..TSH 13,08 lekar mi hned predpisal lieky 150 euthyrox ale mam obavy ci to nemohlo vovako poskodit dietatko..zatial ale sa vyvyja spravne,velkost zodpoveda tyzdnu.Stretli ste sa s tym niekto??s tak vysokymi hodnotami?

rebecca999
29. aug 2022

@karmenka5858 Ahoj síce staršie komenty ale zareagujem. Mám 3 rocneho syna ktorého som vynosila s hodnotami TSH medzi 5-6… Bohužiaľ má nekontrolovali tak často akoby mali. Maly je vďaka bohu živý a zdravy. Až teraz som si to načítala keď sa snažíme o ďalšie dieťa a vyšlo mi TSH 11,1… vtedy má to nenapadlo riešiť lebo si človek mysli že ak je aktívne pod dohľadom lekárov tak to majú v rukach. Po tom čo to tu všetko citam že hodnoty do 2,5 tak som vdacna že je maly zdravy. Toľko moja skúsenosť. Drzim všetkým stitarkam mamičkám palce🙌🏼

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre